Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Ιουλίου, τα μέλη της Δημοτικής Κίνησης “Κοζάνη – Τόπος να ζεις”, μετά την ανακοίνωση του Δημαρχου Κοζάνης Λ. Μαλούτα σχετικά με τα οικονομικά του Δήμου Κοζάνης.

Ο κ. Βαλαής κατά την τοποθέτησή του είπε: “Για τα ενοίκια έχουν ασκηθεί αγωγές για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου σε όλους το οφειλέτες του Δήμου και στις δύο μισθώσεις που αναφέρονται στο κείμενο του κ. Μαλούτα, δηλαδή στο ακίνητο στον πεζόδρομο και στο πάρκο του Αγίου Δημητρίου, υπάρχουν ήδη αποφάσεις έξωσής τους. Το ερώτημα λοιπόν, το ένα και μοναδικό, είναι γιατί η δημοτική αρχή δεν προχωρά στη αποβολή των μισθωτών του; Μήπως γιατί στο πάρκο του Αγίου Δημητρίου, εταίροι  είναι δύο υποψήφιοι του συνδυασμού του κ. Μαλούτα στις τελευταίες δημοτικές εκλογές; Πόσα ενοίκια έχουν πληρώσει οι συγκεκριμένοι μισθωτές από το Δεκέμβριο που η νυν δημοτική αρχή αποφάσισε εκ νέου αντί να τους αποβάλει να τους δώσει τη δυνατότητα να μείνουν στο οίκημα;. “

Ο κ. Ιωαννίδης, από την πλευρά του, είπε: “Εγώ προκαλώ τον κ. Μαλούτα να κάνουμε μία συζήτηση για τη ΔΕΠΕΠΟΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο  για να δούμε τι παραλάβαμε εμείς και τι παραδώσαμε, γιατί εμείς  αυτό που παραδώσαμε είναι μία επιχείρηση με πολύ περιορισμένες ζημιές σε σχέση με πριν, κάποιες συμβάσεις που ήταν “βαλτωμένες” στο Ελεγκτικό Συνέδριο, με ένα προσωπικό που δεν μπορούσε να πληρωθεί και το μεταφέραμε στο Δήμο και παρείχε τις υπηρεσίες του στο Δήμο.”