Με την κλασική ταινία για μικρούς και μεγάλους “20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα” ξεκινούν οι προβολές ταινιών της Βιβλιοθήκης την Δευτέρα 13 Ιουλίου στις 9.30

10 Ιουλίου 2020
15:21

 

Με την προβολή της κλασικής ταινίας για μικρούς και μεγάλους “20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα” ξεκινούν την Δευτέρα 13 Ιουλίου οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, στα πλαίσια των φετινών Λασσανείων. Οι προβολές θα γίνονται στον πίσω αύλειο χώρο του νέου κτιρίου της Κ.Δ.Β.Κ. (είσοδος από την οδό Ι. Δεληβάνη), ξεκινούν στις 09.30 το βράδυ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

Η ταινία της Δευτέρας 13/7.

Η ταινία “20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα” βασίστηκε στο περίφημο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Ιουλίου Βερν, του πρωτοπόρου των μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας, που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1869!

Οι συντελεστές της ταινίας:

Σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Φλέτσερ

Παίζουν: Κερκ Ντάγκλας, Τζέιμς Μέισον, Πολ Λούκας, Πίτερ Λόρε, Ρόμπερτ Ουίλκι, Τεντ Ντε Κόρσια, Κάρλετον Γιανγκ

Η υπόθεση

Έτος 1868. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανησυχεί για τις φήμες που υπάρχουν για επιθέσεις στα εμπορικά και πολεμικά πλοία ενός μυστηριώδους θαλάσσιου τέρατος στον Νότιο Ειρηνικό. Ο Γάλλος καθηγητής Πιέρ Αρόναξ και ο βοηθός του Κονσέλ, στο δρόμο προς την Σαϊγκόν, κρατούνται στο Σαν Φρανσίσκο και δέχονται την επίσκεψη ενός αντιπροσώπου της Αμερικανικής κυβέρνησης με σκοπό να τους πείσει να λάβουν μέρος στο ταξίδι του πλοίου “Abraham Lincoln”, εξοπλισμένο για την αναζήτηση ενός τέρατος.

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού, ο καθηγητής Αρονάξ ,ο βοηθός του Κόνσελ και ο εκκεντρικός καμακιστής Νεντ Λαντ εξοικειώνονται γρήγορα με τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος. Μετά από μακρές ημέρες ανεπιτυχών αναζητήσεων, το αμερικανικό πλοίο συγκρούεται με ένα άγνωστο θαλάσσιο τέρας και βουλιάζει. Ο Άρονάξ, ο Κόνσελ και ο Νεντ προλαβαίνουν και πέφτουν στη θάλασσα όπου καταφέρνουν να επιπλεύσουν χάρη σε ένα κατάρτι του πλοίου που βρήκαν.

Λίγο αργότερα θα βγει στην επιφάνεια το θαλάσσιο τέρας που αποδεικνύεται ότι είναι ένα υποβρύχιο με το όνομα “Ναυτίλος”, ένα τεχνολογικό επίτευγμα για την εποχή του καθώς κινείται με την άγνωστη ως τότε πυρηνική ενέργεια. Ο πλοίαρχος του Ναυτίλου, ο οποίος αποκαλείται Νέμο, δέχεται τελικά να επιτρέψει τους ναυαγούς να παραμείνουν στο υποβρύχιο και ξεκινούν ένα μακρύ ταξίδι κατά το οποίο ο καθηγητής και οι φίλοι του γίνονται μέλη του πληρώματος ενάντια στη θέλησή τους.

Το “20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα” είναι η πρώτη σινεμασκόπ ταινία της Disney, αρχικά προορισμένη να γυριστεί ως ταινία κινουμένων σχεδίων. Αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της εταιρίας, καθώς γυρίστηκε με έναν προϋπολογισμό 5 εκατ. δολαρίων και απέφερε πάνω από 28 εκατομμύρια. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμήνευσε ο Κερκ Ντάγκλας αν και αρχικά αυτός προοριζόταν για τον Γκρέγκορι Πεκ.

Το μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν είχε μεταφερθεί για πρώτη φορά στο σινεμά το 1916, σε μια βωβή εκδοχή, ενώ ακολούθησαν τηλεοπτικές εκδοχές το 1985 και το 1997.

Ένα σχόλιο

  • Λασσανεια, ουδεμια σχεση με τον Λασσανη, πολιτιστικα πολυ κατωτερα τον περιστασεων, η Κοζανη το καλοκαιρι στα πολιτιστικα ειναι πολυ πισω..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.