Μικρασιατικός Σύλλογος Π.Ε. Κοζάνης: “Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί δεν προκαλεί και δεν προσβάλλει μόνον τους Έλληνες, μόνον τους Χριστιανούς, μόνον τους Ευρωπαίους αλλά όλη την παγκόσμια κοινότητα ακόμη και τους πολιτισμένους Τούρκους” (Γράφει η Φωτεινή Καμίτα-Κτενίδου)

11 Ιουλίου 2020
13:48

Αγιά Σοφιά= Τζαμί,  ελέω του Τούρκικου Συμβουλίου Επικρατείας, ελέω Ερντογάν, ελέω…γιατί όχι της UNESCO, του Χριστιανισμού, της Ευρώπης, εν τέλει ελέω της παγκόσμιας κοινότητας. Ας μην φοβόμαστε τις λέξεις, ναι, ελέω όλων των παραπάνω! Ο μόνος δικαιολογημένος ο Ερντογάν και η συνεπής πολιτική του και αφοσίωσή του στην βαρβαρότητα, δικαιολογημένο και το τούρκικο ΣτΕ, ως απόλυτα υποταγμένο στις βουλές του Ερντογάν κι όχι ως ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Η UNESCO όμως, ο Χριστιανισμός, η Ευρώπη, η παγκόσμια κοινότητα πώς αντέδρασαν; Μάλλον βρίσκονται σε λήθαργο και καμία αντίδραση σοβαρή δεν υπήρξε ούτε υπάρχει στην πολιτισμική λεηλασία, στην καταπάτηση διεθνών κανόνων, στην παραβίαση και ασέβεια ως προς την ιδιαιτερότητα κάθε πολιτισμού και όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θρησκευτικών ή πολιτισμικών.

Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί δεν προκαλεί και δεν προσβάλλει μόνον τους Έλληνες, μόνον τους Χριστιανούς, μόνον τους Ευρωπαίους αλλά όλη την παγκόσμια κοινότητα ακόμη και τους πολιτισμένους Τούρκους. Συνεπώς και η αντίδραση πρέπει να είναι παγκόσμια. Ποτέ δεν είναι αργά!
Προσωπικά, ως Ελληνίδα, ως Χριστιανή Ορθόδοξος και ως Πρόεδρος ενός μικρού Μικρασιατικού Συλλόγου, αυτού της Π.Ε. Κοζάνης, μια ιδιότητα που με τιμά ιδιαίτερα, εστερνίζομαι κι εκφράζομαι απόλυτα από τα λόγια του Μητροπολίτη Μύρωνος, ο οποίος από την Κων/πολη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, χθες βράδυ, είπε τα εξής: “Όσοι και να μπουν ή όποιοι και να μπουν μέσα στην Αγια Σοφιά, δεν θα μπορούσαν να την αλλάξουν, για τον σκοπό, για τον οποίο κτίστηκε”.

Φωτεινή Καμίτα-Κτενίδου
Πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Π.Ε. Κοζάνης

7 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.