9 νέα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. Το ένα είναι κάτοικος του νομού Καστοριάς, τα εφτά είναι κάτοικοι του νομού Κοζάνης (τα τέσσερα δηλώνουν ως τόπο κατοικίας την πόλη της Κοζάνης) και ένα είναι Σερβικής καταγωγής – H επίσημη ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ στην Δ. Μακεδονία Ι. Ρωμιόπουλο

12 Ιουλίου 2020
12:14

 

Ανακοινώνουμε 9 νέα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. Το ένα είναι κάτοικος του νομού Καστοριάς, τα εφτά είναι κάτοικοι του νομού Κοζάνης (τα τέσσερα δηλώνουν ως τόπο κατοικίας την πόλη της Κοζάνης) και ένα είναι Σερβικής καταγωγής το οποίο κατά την επιστροφή στην πατρίδα του οδικώς είχε τροχαίο ατύχημα (δεν διέμεινε το προηγούμενο διάστημα σε κατάλυμα της Δυτικής Μακεδονίας). Στα νέα κρούσματα του νομού Κοζάνης συμπεριλαμβάνεται και ασθενής που επαναπατρίσθηκε προσφάτως από τη Σερβία.

Ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας από τις 24 Ιουνίου 2020 μέχρι σήμερα ανέρχεται συνολικά στα 36 από τα οποία τα 25 είναι κάτοικοι του νομού Καστοριάς, τα 10 κάτοικοι του νομού Κοζάνης και ένα είναι Σερβικής καταγωγής.

Όλα τα νέα θετικά κρούσματα του νομού Κοζάνης χαρακτηρίζονται συμπτωματικά με ήπια ως μέτρια συμπτωματολογία λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος. Μεταξύ αυτών, τρεις ασθενείς νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και παρακολούθηση. Στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο διακομίστηκε επίσης και ο Σέρβος ασθενής που διαγνώστηκε θετικός στον ιό SARS CoV-2 στο πλαίσιο προεγχειρητικού ελέγχου στο ΓΝ Κοζάνης όπου νοσηλεύθηκε μετά από τροχαίο ατύχημα. Στο νοσοκομείο αναφοράς της Δυτικής Μακεδονίας επίσης συνεχίζεται ομαλά η νοσηλεία και για άλλους τέσσερις ασθενείς με λοίμωξη covid 19 (συνολικά νοσηλεύονται 7 περιστατικά).

Μεταξύ των 9 νέων θετικών κρουσμάτων, τα δύο είναι εισαγόμενα από τη Σερβία, ενώ για τα υπόλοιπα εφτά δεν αναφέρεται πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό, ούτε επαφή με θετικό κρούσμα. Κατά συνέπεια τα συγκεκριμένα περιστατικά χαρακτηρίζονται ορφανά.

Η ανησυχία που προκαλεί ο αριθμός των νέων ορφανών κρουσμάτων μέλλει να φανεί το αμέσως επόμενο διάστημα τι διαστάσεις θα λάβει, μέσα από τις ιχνηλατήσεις των επαφών τους και την εμφάνιση ή όχι νέων συμπτωματικών κρουσμάτων.

Ιορδάνης Α. Ρωμιόπουλος

Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος

Συντονιστής ΕΟΔΥ Δυτ. Μακεδονίας

17 σχόλια

  • Εξι εκατομ.πληθυσμο η Αθηνα και εχει σχεδον μηδενικα κρουσματα κι εμεις 150.000 και ειμαστε φορτωμενοι.Γιατι αραγε;Ο καθενας ας το σκεφτει κι ας προβληματιστει.

      • ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο13:22,αλλα ειναι εηκολη ηαπαντηση.Ειδες κανεναν με μασκα;κρατανε ολοι τις αποστασεις;Στις παραλιες η πλειοψηφια ειναι απο Κοζανη.Στα Σκοπια Κοζανιτες πανε, ακουσον -ακουσον,για καφε και για οδοντιατρο!!!Μεχρι και απο τη Νεαπολη χθες (το εδειξε η ΤV) ενας παππους με τη γιαγια 75 τρεχα δηλωσε οτι παει για καφε στα Μπιτολα!!!Ελεος πατριωτες.!!!

        • Και είμαι σίγουρος πως η γιαγιά και ο παππούς στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία θα ήταν πρώτοι στην πορεία. Α! Και η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική!

          • Αγαπητέ τυπε που κράζεις τον παππού και τη γιαγιά με ευκολία που πάει να φτιάξει τα δόντια του στα Σκόπια πιθανότατα εσύ δεν έχεις ανάγκη και σε περισσεύουν χρήματα για να τα δίνεις στους Έλληνες επίορκους γιατρούς, την ώρα που στα Σκόπια η τιμές είναι τρεις φορές κάτω ίσως και παραπάνω . Και μάλλον οι δικοί σου παππούδες δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα και εύχομαι να μην έχουν ποτέ … Σκέψου λοιπόν πρίν κρίνεις.

  • Προσωπικά φοράω μάσκα,οι γύρω με κοιτάνε περίεργα και στη δουλειά κάποιοι ειρωνικά.οταν υπάρχει τέτοια νοοτροπία και αυταπάτη ότι ο ιός έπαψε να έχει ισχύ,τότε πάλι καραντίνα.

  • Δεν υπάρχει άλλη λύση εάν δεν θέλουμε να είμαστε μετά της 15 Αύγουστου (Εθιμικά τέλος καλοκαιριού) εσώκλειστοι για κανένα εξάμηνο και λίγο το βλέπω, και να παίρνουμε στο σπίτι το ψωμί και το γάλα, με καλάθι από το μπαλκόνι.
    Αυστηρά στα πάντα.
    Αυστηρά και με το μέτρο η απόσταση μεταξύ μας παντού.
    Γάντια και μάσκες ας σταθεροποιηθούν οι ειδήμονες επιτέλους στο τι πρέπει να κάνουμε
    Στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μια τρέλα. Με βάση τον νόμο γα τον κορωνοϊό τα καταστήματα πήραν επιπλέον κοινόχρηστη επιφάνεια και σωστά, άπλωσαν τα τραπεζάκια έξω, αλλά το βράδυ μέσα το μαγαζί πήχτρα μου λέει το εγγόνι μου.
    (Άσχετο: Άλλη τρέλα, είχα την ατυχία να πρέπει να κάνω κάποια δουλειά στην Θεσσαλονίκη, παίρνω το αστικό από τα ΚΤΕΛ, στην αρχή όλα καλά, κορδέλες σε θέσεις που δεν πρέπει να κάτσεις, ο οδηγός κύριος να δίνει οδηγίες κλπ, έλα μου ντε που όσο μπαίνουμε στην πόλη, οι όρθιοι παστοί σαν σαρδέλες, αλλά οι θέσεις με τις κορδέλες κενές!!!).
    Πανηγύρια γλέντια σε γάμους και βαφτίσια και τα ρέστα ας τα αφήσουμε για αργότερα, καλά τα τραπέζια αραιά αραιά και τέσσερις τέσσερις, καλό και το αντισηπτικό στην είσοδο, αλλά θα χορέψουμε δεν θα χορέψουμε; Και η ανάσα περισσότερη, και κοντά ο ένας στον τον άλλον, και χεράκι χεράκι, και ο ιδρώτας ιδρώτας, και συνωστισμός συνωστισμός. Εκτός αν όλα αυτά γίνουν με μάσκα και γάντια, που χλωμό το βλέπω.

    Όσο για τον Μωυσή ότι έκανε έκανε, γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, από εδώ και πέρα Ατομική ευθύνη και Ανοσία της Αγέλης, και όταν η κατάσταση ξαναγίνει ανεξέλικτη τσουπ πάλι να μας σώσει.

  • Δεν μπορεί η αυξηση να είναι από συγχωτισμό, μη τήρηση μέτρων κτλ
    Τότε στην Αθήνα πρεπει να ήταν χιλιάδες γιατί εκεί και αν έχει παραλίες, συνωστισμό κτλ
    Κάποιος άλλος λόγος θα υπάρχει και ας ελπίσουμε να είναι τυχαίο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.