Πανηγύρια: “Αποστάσεις ή γλέντια τέλος” προειδοποιεί η κυβέρνηση

12 Ιουλίου 2020
13:19

Ορατό το ενδεχόμενο να μπει φρένο στα πανηγύρια εάν συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες τα φαινόμενα συνωστισμού.

Αυτή την προειδοποίηση για τα πανηγύρια απευθύνει με δηλώσεις του ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

“Τα ελεγκτικά κλιμάκια είναι κάθε μέρα στον δρόμο”, τόνισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι εάν διαπιστωθούν αυτές τις ημέρες παραβάσεις, το αμέσως προσεχές διάστημα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι όπου παρατηρείται συνωστισμός και δεν τηρούνται οι αποστάσεις, με αποτέλεσμα να εξελίσσονται σε εστίες διάδοσης του κορονοϊού, θα επιβάλλονται κυρώσεις.

Ο κ. Παπαθανάσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανασταλούν τα πανηγύρια εάν δεν τηρούνται τα μέτρα και παραδέχτηκε πως είναι δύσκολος ο πλήρης έλεγχος της εφαρμογής τους.

Σχετικά με τη στήριξη των επιχειρήσεων παρέπεμψε στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από την Κέρκυρα, ο οποίος είπε ότι θα υπάρξει πρόσθετη στήριξη στους επιχειρηματίες, αν χρειαστεί. Εξειδικεύοντας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα επεξεργαστεί τα στοιχεία από τους τζίρους των επιχειρήσεων τον Ιούλιο για να δει τι επιπλέον μέτρα στήριξης θα λάβει.

Για τις μειώσεις ενοικίων σε εμπορικές επιχειρήσεις αλλά κι εργαζόμενους που δεν είναι σε αναστολή και έχουν εξαιρεθεί από το “πακέτο” μειώσεων Ιουλίου, ο κ. Παπαθανάσης παρέπεμψε στο υπουργείο Οικονομικών και σε αυτά που θα επεξεργαστεί η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Πανηγύρια: Πάνω στο τραπέζι το ενδεχόμενο απαγόρευσης

Εξετάζεται το ενδεχόμενο της απαγόρευσης των πανηγυριών στην περίπτωση που δεν αποδώσουν οι έλεγχοι, είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι το ζήτημα αυτό βρίσκεται πάνω στο τραπέζι.

“Είναι αλήθεια ότι πλέον αρχίζουμε να πιεζόμαστε επιδημιολογικά, έχουμε μία μεγάλη εισροή εισαγόμενων κρουσμάτων παρά τα μέτρα τα οποία έχουμε λάβει και βεβαίως έχουμε και τα κρούσματα τα σποραδικά τα οποία οφείλονται στη διασπορά του ιού στην κοινότητα. Τα πράγματα είναι ανησυχητικά. Είναι η ώρα αυτή τη στιγμή για πολύ μεγάλη πειθαρχία κυρίως από πλευράς πολιτών. Κρατάτε τις αποστάσεις από τους γύρω σας. Εάν έχουμε συγκεντρώσεις και συνωστισμούς, εάν έχουμε φαινόμενα υπερμετάδοσης τότε παίζουμε με τη φωτιά”.

newsit.gr

23 σχόλια

  • Να τα απαγορεύσουν κ κυρίως τις εισόδους από το εξωτερικό γιατί στο τέλος θα έχουμε ξανά πολλά κρούσματα κ θα μας ξανά κλείσουν μέσα.

  • Αν απαγορεύσουν τα πανηγύρια θα πρέπει να απαγορεύσουν τους χώρους διασκέδασης, τα bar, τους γάμους, τις θεατρικές παραστάσεις και τις συναυλίες.

  • Λαός για τα πανηγύρια και για ασήμαντα πράγματα που δεν έχει τίποτα να επιδείξει στον υπόλοιπο κόσμο. Καταντήσαμε αστείοι και οι σερβιτόροι των ηττημένων των Β΄παγκοσμίου πολέμου. Όλα θα μας πάνε στραβά και τώρα και στο μέλλον στραβά και ίσως ζήσουμε στα κοντά εθνικές καταστροφές γιατί κανένας σε αυτήν την χώρα δεν ασχολείται με τα σοβαρά αλλά μόνο με τα γελοία ασήμαντα πράγματα.

    • Συμφωνώ και θα προσθέσω δεν υπάρχουν σταθερές δουλειές όπως εργοστάσια παραγωγής βιομηχανίες κ.α. στη νεολαία όποιο νέο παιδί ρωτήσεις σερβιτόρος και μπάρμαν θα σου απαντήσει δύσκολα κάποιος θα κάνει οικογένεια στην Ελλάδα με ψυχουλα και δυο μεροκάματα την εβδομάδα οδέυουμε προς μεγάλες καταστροφές για τα παιδία μας όχι τόσο για εμάς η ευθύνη βέβαια ειναι δική μας που ψηφίζαμε τα ίδια κόμματα από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα

  • Η διασκέδαση του κόσμου δεν γελοίο πράγμα αγαπητέ μου…. Ο κόσμος έχει ανάγκη από διασκέδαση και χορό… Είναι άδικο αν εσένα δεν σου αρέσει να κάθεσαι και να κρίνεις… Εμείς με αυτά μεγαλώσαμε.. Κυλάνε στο αίμα μας.. Τώρα αν κριθεί απαραίτητο να απαγορευτούν πολύ καλά θα κάνουν.. Αυτό είναι το σωστό.. Αλλά δεν είναι όμορφο να λες γελοία πράγματα αυτά που ο κόσμος διασκεδάζει.. Μακάρι να ήταν όλα καλά και ο κόσμος να διασκέδαζε μέχρι το πρωί…

    • Είναι επικίνδυνο να έχουμε φτάσει ένα βήμα πριν την καταστροφή μας για πολλοστή φορά, να είμαστε στον πάτο της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου και κάποιοι να λένε ότι έχουν τα πανηγύρια στο αίμα τους και σε όποιον αρέσει. Εμένα δεν μου αρέσει καθόλου που στην πατρίδα μου δεν έχω το παραμικρό μέλλον γιατί είμαστε καθημερινά ένα πανηγύρι που το συντηρούν κάποιοι βολεμένοι.

        • Φτάσαμε σε αυτήν την κοινωνία οι πανηγυρτζίδες να είναι τρομακτικά πολλοί και να αλληλοϋποστηρίζονται. Πραγματικά εντυπωσιακό. Σε λίγο θα κάνετε πανηγύρια με επενδυτές από την Αφρική και την Ανατολή. Εκεί να σας δω και μετά ας φύγω στο εξωτερικό για να κάνω παρέα με σοβαρούς ανθρώπους και ανθρώπινες κοινωνίες με σεβασμό και προοπτική. Θα έρθει σύντομα ο λογαριασμός για την πανηγυρτζιδικη τρέλα αγαπητέ.

      • Μην μπερδεύεσαι κύριε, το ότι τα πανυγηρια είναι μέσα στο αίμα του Έλληνα, είναι γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων, όσοι γνωρίζουν λίγο ιστορία. Αλλά, άλλοι αυτό και άλλο ποιος ευθύνεται για την σημερινή κατάσταση. Καμία σχέση με τα πανυγηρια που είναι η ψυχή της φυλής μας.

        • Ναι έχεις απόλυτο δίκιο και συγχαρητήρια για τις απίστευτες γνώσεις σου φίλε νεοέλληνα. Είναι γνωστό και ιστορικά αποδεδειγμένο ότι οι πρώτοι πανηγυρτζίδες της παγκόσμιας ιστορίας ήταν ο Σωκράτης και ο Πλάτωνας, οι οποίοι έγραψαν πλήθος συγγραμμάτων για τα πανηγύρια, την ώρα που ο μαθητής Αριστοτέλης είχε ιδρύσει την πρώτη καντίνα με βρώμικα αλλά του την σφράγισε η Δ.Ο.Υ γιατί δεν είχε βγάλει άδεια λειτουργίας και έτσι τελικά στράφηκε προς την φιλοσοφία.

  • Σωπα ρε μάγκα εσύ που κάθεσαι και κατακρίνεις τον απλό κοσμάκη… Ξέρεις πίσω από κάθε πανηγύρι τι κόσμος δουλεύει?.. Ξέρεις πως αν απαγορευθούν πόσος κόσμος δεν θα βγάλει το μεροκάματο του?…. Κάτσε και κοίτα λίγο γύρο σου μάθε πληροφορίες και μετά μίλα.. Δεν λέω να μην τα απαγορεύσουν αν αυτό πρέπει να γίνει αλλά δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς τόσο άσχημα…εσύ κάτσε με τις πιτζάμες σου και κλάψε για όλα τα προβλήματα του κόσμου και αν βγάλεις άκρη έλα να μας το πεις.. Εμείς θα διασκεδάζουμε γιατί έτσι είμαστε γεννημένοι…για τα πανηγύρια… Τιμή μας και καμάρι μας.. Μακάρι να μας φτάνατε…πολύ θα το θέλατε αλλά δυστυχώς.. Θέλεις πολλά για να μας φτάσεις… Ακούς εκεί τα βάζει με τον απλό κοσμάκη… Ντροπή μεγάλη!!

    • Η στιχομυθία μοιάζει να βγήκε από έργο των 80’s με τον Ταμτάκο. Η κοινωνία μας είναι καταδικασμένη να περάσει για πολλοστή φορά τα πάνδεινα καθώς μεγάλο μέρος των πολιτών δείχνει να έχει μνήμη χρυσόψαρου ,παιδεία που βασίζεται σε κατάλοιπα των 400 χρόνων της τουρκοκρατίας και συμπεριφορά που περιορίζεται στα προσωπικά συμφέροντα του καθενός.

      • Τι θες και ασχολεισαι φιλε….Οσο ολοσωστα και να ναι αυτα που γραφεις….σε πανηγυρτζιδες απευθυνεσαι….Γιαυτο πιασαμε πατο..

        • Και τι σου φταίνε οι πανηγυρτζηδες εσένα ρε φίλε?…. Τους φτάνεις?.. Όχι.. Οπότε μην μιλάς… Μιλάμε για ανθρώπους με έξω καρδιά.. Μιλάμε για ανθρώπους που έχουν αγάπη μέσα τους. .και προπάντων μιλάμε για ανθρώπους που δεν κάθονται να ασχοληθούν με το τι θα κάνεις εσύ και όλοι οι άλλοι… Μακάρι να διασκεδαζες και εσύ όπως και αυτοί.. Πολύ θα το ήθελες αλλά που τέτοια τύχη..

          • Επειδή δε σε φτάνω πανηγυρτζη στο επόμενο πανηγύρι που θα πας πιες μια ρετσίνα με κόκα κόλα και φάε ένα σουβλάκι και για μένα…. Και χορεψε και έναν καρσιλαμά γιατί είσαι έξω καρδιά άνθρωπος και τυχερός…. Στην υγειά σου

    • Αυτό γίνεται όταν οι μαθητές κάνουν πολλές ώρες Αρχαία και λίγες ώρες Φυσικές Επιστήμες. Επειδή είναι αμόρφωτοι και αγνοούν την επιστημονική αλήθεια γίνονται εύκολα θύματα θεωριών συνωμοσίας και καταλήγουν επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο ψεκασμένοι. Σου επιστρέφεται η ντροπή στον κύβο.

  • Θέλει μεγ προσοχή δεν είναι απλά κάποιοισυνομοσιολογοι λέγανε πριν μήνες για τα καθαρά Βαλκάνια τώρα τι λένε οι ψεκασμενοι;;;;

  • Ενώ στους γάμους προσέχουν όλοι…δεξιώσεις, γλέντια και μεταφορά πληθυσμού από όλη την επικράτεια. Κρασί, χορός και κορωνοϊος!

  • Ας είμαστε ειλικρινείς και χωρίς υποκρισία, για να μην έχουμε τα ίδια δεν πρέπει να γίνονται εκδηλώσεις, γάμοι, πάρτυ, events, θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες μέχρι να κάνουμε το εμβόλιο. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.