Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση  για το ζήτημα της στήριξης των καφετεριών – καφεζαχαροπλαστείων Κοζάνης.

14 Ιουλίου 2020
10:28

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση  για το ζήτημα της στήριξης των καφετεριών – καφεζαχαροπλαστείων Κοζάνης.

Η ερώτηση, η οποία βασίζεται στο υπόμνημα του Σωματείου Ιδιοκτητών «Ερμής», αφορά τα οικονομικά, υγειονομικά και θεσμικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν ή να επανεξεταστούν ώστε ο κλάδος να γίνει βιώσιμος.

Η κ. Βέττα δήλωσε:« Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν, όπως και το σύνολο της οικονομίας, τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής. Καθυστερήσεις, αδράνεια, αποσπασματικές κινήσεις, παλινωδίες, ελλιπής στήριξη. Οι συμπολίτες μας που δραστηριοποιούνται στον κλάδο δεν μπορούν να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα και έχουν φτάσει σε σημείο απόγνωσης από την συσσώρευση των υποχρεώσεων, οι οποίες είχαν αυξηθεί και  προ της πανδημίας.

Η αναγκαιότητα να αναταχθεί η οικονομία είναι μεγάλη. Περιμένουμε, δυστυχώς χωρίς μεγάλες προσδοκίες, ότι η κυβέρνηση θα αλλάξει ρότα και θα στηρίξει έμπρακτα και αποτελεσματικά τις επιχειρήσεις και τους πολίτες, πριν να είναι αργά».

4 σχόλια

  • Είχε ο ΣΥΡΙΖΑ τέσσερις τουρίστες και τώρα με την σωστή επιλογή κ.ε. ΣΥΡΙΖΑ έχουμε στη περιοχή μας βουλευτή που δεν βαριόμαστε να ακούμε της δικηγορίστικες αερολογίες ούτε τις στρατηγικές `χοντράδες` ούτε τον Μίμη να ξεχνά τον λόγο του στο γραφείο και να μην μπορεί να ορθώσει λέξη . Έγινε πολύ μεγάλο λάθος στον διορισμό τον προηγούμενων βουλευτών και αυτό το πλήρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ

    • νομιζω στις εκλογες του 15 ολα τα κομματα μαζι φοβοντουσαν τις αποφασεις του λαου και γι αυτο ο διορισμος

  • Κυρία Βέτα,
    πριν το «κλάμα» σου για τις καφετέριες, κλπ, θα έπρεπε να ενδιαφερθείς και για το πρόβλημα που δημιουργούν στην κοινωνία της Κοζάνης.
    Πρέπει να προσεχθούν οι υγιείς επιχειρήσεις – υγιείς και στη συμπεριφορά τους έναντι των περιοίκων – αλλά να μην λειτουργούν ως «μπουζουκτσίδικα» μέχρι τα χαράματα.
    Όλοι μπορούν να λειτουργούν μέσα σε μια πολιτισμένη κοινωνία, χωρίς μερικοί να νομίζουν ότι είναι «αρχηγοί» ή όπως αλλιώς ονομάζουν ξενικά τα «μαγαζιά» τους, μιας και το «μαγαζί» είναι της μόδας.
    Οι καφετέριες είναι μεν απαραίτητες, αλλά δεν είναι «ανάπτυξη». Ανάπτυξη είναι κάποιες άλλες επιχειρήσεις, που όμως τις βλέπουμε «αριά και που».
    Όσο για τους εργαζόμενους στις καφετέριες, κλπ, πρέπει να υπάρχει – και υπάρχει νομίζω – μέριμνα στα πλαίσια του δυνατού.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.