Με την ταινία “Τηλεφωνήσατε Ασφάλεια Αμέσου Δράσεως” συνεχίζονται οι προβολές ταινιών της Βιβλιοθήκης την Πέμπτη 16 Ιουλίου στις 9.30

16 Ιουλίου 2020
08:51
Κανένα σχόλιο

Με την προβολή της ταινίας για μεγάλους “Τηλεφωνήσατε Ασφάλεια Αμέσου Δράσεως” συνεχίζονται σήμερα Πέμπτη 16 Ιουλίου οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, στα πλαίσια των φετινών Λασσανείων. Οι προβολές γίνονται στον πίσω αύλειο χώρο του νέου κτιρίου της Κ.Δ.Β.Κ. (είσοδος από την οδό Ι. Δεληβάνη), ξεκινούν στις 9.30 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Η ταινία της Πέμπτης 16/7.

“Τηλεφωνήσατε Ασφάλεια Αμέσου Δράσεως” (Dial M for Murder-1953)

Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ

Παίζουν: Ρέι Μίλαντ, Γκρέις Κέλι, Ρόμπερτ Κάμινγκς, Τζον Γουίλιμας

Η υπόθεση της ταινίας: Ο Τόνι Γουέντις, πρώην πρωταθλητής του τένις, που εργάζεται πλέον ως πωλητής αθλητικών ειδών, ανακαλύπτει ότι η σύζυγός του Μάργκο τον απατά με τον Μαρκ Χάλιντεϊ, συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων. Ο Γουέντις αποφασίζει να ξεφορτωθεί τη σύζυγό του για να κληρονομήσει την περιουσία της και προκειμένου να μην κινήσει τις υποψίες της αστυνομίας αναθέτει τη δολοφονία της στον Τσαρλς Σουάν, έναν συμμαθητή του από το κολέγιο, που έχει ήδη κατηγορηθεί για ληστεία και που πλέον τον χρηματοδοτούν γηραιές κυρίες. Με όπλα τον εκβιασμό και χρηματική αποζημίωση ο Γουέντις αναγκάζει τον Σουάν να σκοτώσει τη γυναίκα του, σχεδιάζοντας έτσι το τέλειο έγκλημα.

Μεταφορά στην οθόνη του θεατρικού έργου του Φρέντρικ Νοτ, που είχε πρωτοανέβει στο Μπρόντγουει αλλά και στο West End του Λονδίνου το 1952, ενώ το 1953 η Warner Brothers φρόντισε να αποκτήσει τα δικαιώματα του θεατρικού για την κινηματογραφική του εκδοχή. Ο Χίτσκοκ ήθελε για τον πρώτο αντρικό ρόλο τον Κάρι Γκραντ, ωστόσο οι παραγωγοί πίστεψαν ότι δεν θα μπορούσε να πείσει ως επίδοξος δολοφόνος κι έτσι τον ανέθεσαν στο Ρέι Μίλαντ. Η Γκρέις Κέλι εμφανίζεται εδώ στην πρώτη της συνεργασία με το Χίτσκοκ, που θα συνεχιστεί σε δύο κατοπινές ταινίες, τον ‘’Σιωπηλό Μάρτυρα’’ και το ‘’Κυνήγι του κλέφτη’’. Λέγεται ότι η σκηνή της δολοφονίας με το ψαλίδι, γυρίστηκε σχεδόν εμμονικά από τον Χίτσκοκ, που επαναλάμβανε συνεχώς τη λήψη, μέχρι να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Η ταινία, της οποίας τα γυρίσματα κράτησαν 36 ημέρες, προβλήθηκε στους κινηματογράφους με μεγάλη επιτυχία και έγινε ριμέικ το 1998 από τον Άντριου Ντέιβις με το Μάικλ Ντάγκλας και τη Γκουίνεθ Πάλτροου, με τίτλο ‘’Ένας τέλειος φόνος’’.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.