Ένας πραγματικός άνθρωπος, ο Γιάννης Ποδιώτης (του Γιώργου Τριανταφύλλου)

18 Ιουλίου 2020
07:52

Λόγω του νεαρού της ηλικίας, ήθελα να αποφύγω να τοποθετηθώ για το όλο συμβάν το οποίο με έκανε να δακρύσω. Θα ήθελα να τονίσω όμως πως τη Πέμπτη 16 Ιουλίου είδαμε έναν σύγχρονο ήρωα, έναν άνθρωπο ο οποίος γεννήθηκε με την αποστολή να δημιουργεί και να φωτίζει τον κόσμο, ακολουθώντας το δύσκολο δρόμο της προσφοράς! Έναν άνθρωπο που στις πιο κρίσιμες στιγμές, που ποτέ δε θα προκαλούσε τέτοιες όπως κάποιοι άλλοι, που για αυτούς είναι το μόνο εύκολο να καταστρέφουν, δεν το έβαλε κάτω βάζοντας το κοινό καλό πάνω απ’ το άτομο του, προσπαθώντας χωρίς δεύτερη σκέψη να σώσει όποιον μπορούσε.

Έναν άνθρωπο που έχει υπηρετήσει την κοινωνία σε σημαντικές θέσεις, ως ένας απ τους πανελλαδικούς επιθεωρητές της εφορίας που συνέβαλαν στη διαλεύκανση της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου, συνεργάστηκε με υπουργούς, βουλευτές κ.ο.κ και έκανε μια οικογένεια αξιόλογη, δίνοντας της ότι είχε για να καταρτιστεί πλήρως με αποτέλεσμα να προσφέρει στη κοινωνία και στη νέα γενιά.

Έναν άνθρωπο τόσο ανιδιοτελή που αφού σου ανοίξει τα μάτια, σου δείξει νέους δρόμους και μπει μπροστά για να μάθεις νέες καταστάσεις σαν νέος.

Έναν άνθρωπο που παρά την μόρφωση και την θέση του, έχει αστείρευτο χιούμορ και ενσυναίσθηση.

Έναν άνθρωπο που αγαπούσε τη πόλη του τη Κοζάνη και επέστρεψε σε αυτήν ενώ ζούσε στη Θεσσαλονίκη χρόνια τώρα, για να την ξαναδεί και να είναι κοντά στους γονείς του και τους ανθρώπους που μεγάλωσε.

Ζητάω συγγνώμη για το θάρρος που πήρα σε μια τέτοια στιγμή να τοποθετηθώ, όμως σε μια κοινωνία με κρίση αξιών και απάνθρωπες επιθέσεις εις βάρος ανθρώπων που κάνουν τη δουλειά τους, είναι ότι πιο όμορφο να αναδεικνύουμε ποιών ανθρώπων το πρότυπο πρέπει να ακολουθούμε.

Γιώργος Τριανταφύλλου

5 σχόλια

  • Φίλε Γιώργο, δυσκολεύομαι να διαβάσω “τη Πέμπτη”. Δεν είναι οπισθοδρόμηση να γράφεις ” την Πέμπτη”, είναι σωστή φωνητική έκφραση Καλό Σ/Κ !

    • Συμφωνώ απόλυτα,Κωνσταντίνε!Συχνά- πυκνά επισημαίνω τέτοιου είδους ..παρεκτροπές.Να μην νοιώθω μοναξιά.Σ’ευχαριστώ.

  • Εύγε σε σένα που αναγνωρίζεις τον ηρωισμό και την παλικαριά στην ηλικία σου και πολλά θαυμαστικά γι αυτόν τον κύριο που δεν τον γνωρίζω, αλλά αναγνωρίζω τον ηρωισμό του. Λίγοι θα αντιδρούσαν με τον τρόπο που αυτός ενήργησε.

    • Επιμελως αποσιωπειτε τους 2 ακόμη υπαλλήλους που ακινητοποιησαν τον δράστη, δεν ήταν μόνος. Μπράβο και στους 3 λοιπόν και γεννημένοι για αποστολή είμαστε όλοι δεν κάνει ο Θεός διακρίσεις. Απλά κάποιοι ευωδονονται από χώρους κ πρόσωπα. Μακάρι σ όλους τους νέους να έρχονται όλα βολικά.

      • Δεν είναι αμελητέα η όποια συμβολή των δύο άλλων ατόμων,αλλά ο ηρωισμός του πρώτου είναι εμφανής στο video !

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.