Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 14-12-2016, η τρίτη συνάντηση της Σχολής Γονέων και Νέων Ζευγαριών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με ομιλήτρια την κ. Μάγδα Τσολάκη, Νευρολόγο – Ψυχίατρο και Θεολόγο, καθηγήτρια του Α.Π.Θ., η οποία παρουσίασε το θέμα: «Άνοια. Καινοτόμες προσεγγίσεις για διάγνωση και αντιμετώπιση».

Η κ. Τσολάκη τόνισε ότι η άνοια επηρεάζει την νόηση, την συμπεριφορά αλλά και την ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου και γι’ αυτό η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπισή της είναι πολύ σημαντική. Επίσης υπογράμμισε την αξία της σωματικής άσκησης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η σωματική άσκηση είναι θεραπεία ενώ πρότεινε και την δημιουργία ενός κέντρου αντιμετώπισης της νόσου εδώ στην πόλη μας, κάτι που βρήκε μεγάλη αποδοχή στο κοινό.

Το πρωί της Τετάρτης, η κ. Τσολάκη προσήλθε στην Ιερατική Σύναξη των Ιερέων της Μητροπόλεώς μας, όπου τους ενημέρωσε για το σύγχρονο αυτό πρόβλημα της άνοιας σημειώνοντας ότι οι ιερείς πρέπει να προτρέπουν τους ασθενείς και τους οικείους τους να συμβουλεύονται τους εξειδικευμένους ιατρούς. Τέλος μίλησε για την ανάγκη κατανόησης και στήριξης των ασθενών από τους συγγενείς και τους ανθρώπους που τους φροντίζουν, λέγοντας ότι όλα τα προβλήματα λύνονται με έναν τρόπο, με την αγάπη.