Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών: Tρίτη συνάντηση της Σχολής Γονέων (Φωτογραφίες)

16 Δεκεμβρίου 2016
12:30

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 14-12-2016, η τρίτη συνάντηση της Σχολής Γονέων και Νέων Ζευγαριών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με ομιλήτρια την κ. Μάγδα Τσολάκη, Νευρολόγο – Ψυχίατρο και Θεολόγο, καθηγήτρια του Α.Π.Θ., η οποία παρουσίασε το θέμα: «Άνοια. Καινοτόμες προσεγγίσεις για διάγνωση και αντιμετώπιση».

Η κ. Τσολάκη τόνισε ότι η άνοια επηρεάζει την νόηση, την συμπεριφορά αλλά και την ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου και γι’ αυτό η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπισή της είναι πολύ σημαντική. Επίσης υπογράμμισε την αξία της σωματικής άσκησης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η σωματική άσκηση είναι θεραπεία ενώ πρότεινε και την δημιουργία ενός κέντρου αντιμετώπισης της νόσου εδώ στην πόλη μας, κάτι που βρήκε μεγάλη αποδοχή στο κοινό.

Το πρωί της Τετάρτης, η κ. Τσολάκη προσήλθε στην Ιερατική Σύναξη των Ιερέων της Μητροπόλεώς μας, όπου τους ενημέρωσε για το σύγχρονο αυτό πρόβλημα της άνοιας σημειώνοντας ότι οι ιερείς πρέπει να προτρέπουν τους ασθενείς και τους οικείους τους να συμβουλεύονται τους εξειδικευμένους ιατρούς. Τέλος μίλησε για την ανάγκη κατανόησης και στήριξης των ασθενών από τους συγγενείς και τους ανθρώπους που τους φροντίζουν, λέγοντας ότι όλα τα προβλήματα λύνονται με έναν τρόπο, με την αγάπη.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.