Πτολεμαΐδα: Tη μεταφορά του ανδριάντα του Πτολεμαίου Α’ σε περίοπτη θέση με σκοπό την ανάδειξη και τιμή που του αρμόζει ζητούν οι Πτολεμαίοι Μακεδόνες

20 Ιουλίου 2020
15:49

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας,

όπως γνωρίζετε, στην πόλη μας την Πτολεμαΐδα βρίσκεται ένα σημαντικό μνημείο με ιστορική και πολιτιστική αξία, το μνημείο του Πτολεμαίου Α’ το οποίο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία, σε ένα σημείο όμως το οποίο λόγω της ιδιομορφίας της δεν χρήζει την πρέπουσα ανάδειξη και τιμή.

Οι Πτολεμαίοι Μακεδόνες ως πολίτες αυτής της πόλης, ευαισθητοποιημένοι σε θέματα που αφορούν την Μακεδονία μας και με αφορμή τους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν την πόλη μας με το μνημείο του Πτολεμαίου Α’ εκφράζουμε την επιθυμία για την μετεγκατάσταση του σε περίοπτη θέση με σκοπό την ανάδειξη και τιμή που του αρμόζει.

Έτσι ζητούμε με τις υπογραφές μας και σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου(Άρθρο 5 παρ 6) να έρθει το αίτημά μας προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβουλίο ώστε να ληφθεί απόφαση για την μετεγκατάσταση του μνημείου.

Ευελπιστούμε σε μία θετική ανταπόκριση στο αίτημα μας.

Με αυτό το κείμενό και με τις υπογραφές 38 συμπολιτών μας, οι Πτολεμαίοι Μακεδόνες ζητούμε να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Εορδαίας η μετεγκατάσταση του αγάλματος του Πτολεμαίου Α’

Θέλουμε να πιστεύουμε πως το δημοτικό συμβούλιο με την απόφαση του να αποδώσει την πρέπουσα τιμή που αναλογεί στον καταγόμενο από την Εορδαία, μεγάλο στρατηγό του Μ Αλεξάνδρου.

 

 

 

23 σχόλια

  • Στην πλατεία είναι! Που θέλουν να το βάλουν για να φαίνεται στο Έβερεστ; Ας τους πει ο δήμαρχος ότι θα το βάλουν άλλου καλύτερα όταν μάθουν word κ τους στείλουν το κείμενο δακτυλογραφημένο

  • Ευτυχώς που υπάρχουν και οι Έλληνες Μακεδόνες για να φυλάττουν Θερμοπύλες. Γιατί από την εποχή του του Τσίπρα που “πούλησε” τη Μακεδονία μόνο μόνο επιτυχίες έχουμε να παρουσιάσουμε στα εθνικά θέματα.

    Ούτε η Αγιά Σοφιά έγινε τζαμί, ούτε τα τουρκικά ερευνητικά πλοία σουλατσαρουν στο Αιγαίο, ούτε κατασκήνωση σε ελληνικό εδαφος στον Έβρο εκανσν οι Τούρκοι και ο Ερντογάν, αρνάκι… Να μην μιλήσουμε και για τη θέση της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή!

    Το μοναδικό που έμεινε τα λυθεί είναι η θέση του Πτολεμαίου.

    38 ακόμη Έλληνες. Ναι ναι, από αυτούς του Ηλία.

    • Καταρχήν δεν νομίζω ότι έχετε το δικαίωμα εσείς και η παράταξή σας να μιλάτε για τα χαμένα συμφέροντα της Ελλάδας, δεύτερον δεν είναι πρέπων να συγχέεται τους 38 πολίτες που αποφάσισαν να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια των Πτολεμαίων Μακεδόνων με τον Ηλία που αναφέρετε, (αν κατάλαβα καλά τουλάχιστον) και τρίτον, πείτε επιτέλους ένα συγνώμη στους Μακεδόνες, πείτε ένα συγνώμη στους πληγέντες και νεκρούς της Μάνδρας, πείτε ένα συγνώμη στους πληγέντες και νεκρούς στο μάτι, πείτε τέλος πάντων, ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ, είναι πιο τίμιο
      αυτο από το να ψάχνετε μες στα αποκαΐδια που δημιουργήσατε να δικαιολογηθειτε. Λίγο ντροπή.

  • Καμία διαδήλωση για τη συμφωνία των Πρεσπών και την Αγία Σοφία θα κάνουμε ή αυτήν την τετραετία θα ασχοληθούμε μόνο με την αισθητική των χώρων;

    • Σε πονάει που οι Πτολεμαίοι θέλουν να αναδείξουν και να προβάλλουν την ιστορία αυτού του τόπου; πράγμα που οι εθνομηδενιστες θέλουν να την κρύβουν και να στο τέλος να την εξαφανίσουν!!
      Ξανά ένα μεγάλο μπράβο στους Πτολεμαίους, είμαστε μαζί τους

  • να διώξουμε τα αγάλματα και τα συντριβάνια απο τις πλατείες να φυτέψουμε ομπρέλες και καρέκλες!

  • Όλοι εσείς που σχολιάζετε ως ανώνυμοι, είστε αβάπτιστοι ή απλά κρύβεστε πίσω από την ανωνυμία κριτικάροντας ότι καλή προσπάθεια δημιουργείται στην πόλη μας και όχι μόνο; Ο κύριος που ανέφερε ότι έχει γίνει αίτημα πολλούς μήνες πριν θα μπορούσε να μας πει να ξέρουμε και οι υπόλοιποι πολίτες της Πτολεμαϊδας αν έχει κατατεθεί κάποια αίτηση στο δικό μας δήμο η αν μπερδεύτηκε και πήγε αλλού; ή μήπως η αίτηση έγινε στο καφενείο; είπατε πολλούς μήνες πριν και μου φάνηκε περίεργο η αδράνεια του δήμου ή έστω μία ανακοίνωση, κάτι βρε παιδί μου να μας αφυπνίσει και εμάς να το παλέψουμε όλοι μαζί. Ο άλλος κύριος που θέλει συλαλλητήρια, έχει κάνει κάποια κίνηση να μας ξεσηκώσει για να βγάλει τον κόσμο στους δρόμους ή του χάλασε το πληκτρολόγιο και δεν μπόρεσε να κάνει την επανάσταση του; Απορίες ενός πολίτη της Ελλάδος που βλέπει τα θετικά από τέτοιες κινήσεις και όχι την πρωτοκαθεδρία, περαστικά σε όλους τους ανώνυμους αβάπτιστους. Λοιπόν φτιάχνω ποπ κορν και αναμένω να ακούσω τις απαντήσεις σας, αν υπάρχουν απαντήσεις με ουσία, μην με πνίξετε κιόλας έτσι;

  • Περιμένοντας μια απάντηση στις παραπάνω ερωτήσεις μου έχω φάει ένα τσουβαλι ποπ κορν, θέλω να με συγχωρήσουν οι φίλοι που τους έφαγα όλο το καλαμπόκι, το παραδέχομαι και αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, είναι κρίμα να τρως από τις κότες την αγαπημένη τους τροφη. ΣΥΓΝΩΜΗ…

    • Θα πρέπει να φας σε ποπ κορν όλον τον κάμπο της Εορδαίας και παλι δεν είμαι σίγουρος εάν θα βρεθεί κανείς να σε πάρει στα σοβαρά και να σου απαντήσει κιόλας

      • Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να με πάρει κάποιος από τους κυρίους στα σοβαρά, αυτό προϋποθέτει αρχικά να ξέρουν να διαβάζουν και στη συνέχεια να διαθέτουν το μυαλό ώστε να καταλάβουν τη διαβάζουν. Ζητώ συγγνώμη από τους κυρίους αυτούς που τους έβαλα σε αυτή τη διαδικασία. καλό βράδυ σε όλους.

  • Πολλά συγχαρητήρια στους Πτολεμαίους για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που έχετε κάνει μέχρι τώρα.

  • Αγαπητοί φίλοι το άγαλμα είναι ήδη σε περίοπτη θέση!Απλά οι τελευταίοι τρεις δήμαρχοι φυτέψαν βιδωμένες ομπρέλες,καρέκλες και παρολίγον πατάρια!!!Δυστυχώς βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος!Ζούμε στην πόλη που είναι περισσότερες οι βιδωμένες ο ομπρέλες από τα φυτεμένα δέντρα!

    • Θα ήθελα παρα πολύ να μου έλεγες το ονοματάκι σου ώστε την άλλη φορά που θα έρθεις με τουπε 16 καρδιναλίων και ζητήσεις τραπεζάκι και καρέκλες για να κάτσεις περιμετρικά του καταστήματος, για να πιεις το φρέντο σου και για να μπορείς να κάνεις το καμάκι σου, άθλιο μπακουρι, να μπορώ να σε στείλω στο χωριό σου άνετα και χωρίς τύψεις, που έμαθες και φρέντο πρώτο τραπέζι στην περατζαδα αλλά τώρα σε ενοχλούν τα τραπέζια και οι ομπρέλες. Λογικά εσύ 15 και 1 πρέπει να πέφτει το παραδακι του δημόσιου ή ροκανίζεις ακόμη το παραδακι των συνταξιούχων γονιών σου.
      Το ελάχιστο που θα έπρεπε είναι να ντρέπεσαι…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.