Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ σε συνεργασία με την εταιρεία kIEFER διοργανώνει την Πέμπτη 23/7/2020 στην αίθουσα ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ (Τριών Ιεραρχών 2, Κοζάνη 501 00) και ώρα 20:00, ενημερωτική ημερίδα για την ίδρυση  ενεργειακών κοινοτήτων σε περιοχές τις Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, «με δεδομένο ότι οι εξελίξεις στο χώρο των ΑΠΕ είναι ραγδαίες, η δε απολιγνιτοποίηση έχει πλέον εισέλθει στο στάδιο της πλήρους υλοποίησης, σας καλούμε, στην Ημερίδα με σκοπό την παρουσίαση των Ενεργειακών κοινοτήτων στην Δυτική Μακεδονία και την Ενεργειακή Μετάβαση, που δεν μπορεί και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποκλείει τους ίδιους τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας.

Στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται, πολίτες της περιοχής μας και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι στις λιγνιτικές επιχειρήσεις και οι αγρότες, θα πρέπει, εκτιμούμε, να έχουν τη μέγιστη προτεραιότητα στην παραγωγή πράσινης ενέργειας.

Θεωρούμε πως μόνο με τη συμμετοχή των ίδιων των πολιτών δύναται η Μετάβαση να αποκτήσει χαρακτηριστικά ουσιαστικής ανάπτυξης για τον τόπο και την οικονομία της περιοχής, μόνο με τη συμμετοχή των πολιτών η Μετάβαση θα οδηγήσει σε Ενεργειακή Δημοκρατία.

Λαμβάνοντας υπόψιν το παράδειγμα της Αιτωλοακαρνανίας, όπου μέλη της ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ έχουν συγκροτήσει Ενεργειακές Κοινότητες και ομαδοποιώντας τα έργα υλοποιούν επενδύσεις στις οποίες μετέχουν εκατοντάδες πολίτες, θα παρουσιαστεί η δυνατότητα εφαρμογής του ιδίου μοντέλου ανάπτυξης στη Δυτική Μακεδονία, ώστε από κοινού να διερευνήσουμε το πεδίο υλοποίησης ανάλογων επενδύσεων, επ’ ωφελεία του τόπου μας και των κατοίκων της περιοχής μας.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ για την περαιτέρω αναζήτηση αναπτυξιακών ευκαιριών για τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας, στη βάση του νέου θεσμικού πλαισίου και των δυνατοτήτων που σήμερα υπάρχουν, όπως αναλυτικά θα παρουσιαστεί. Σημειώνουμε ότι η συνεργασία της  ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ με την εταιρεία kIEFER,  αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα εργαλεία που υπάρχουν στην ενεργειακή αγορά και δημιουργεί ένα νέο ενεργειακό περιβάλλον, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και στις δυνατότητες της περιοχής, με το όφελος να διαχέεται συνολικά στην τοπική οικονομία».

Την εκδήλωση στηρίζει το energypress.

energypress.gr