«Καλλιόπη Βέττα: Τα μέτρα για την ηλεκτροκίνηση δεν θα εξισορροπήσουν την μεγάλη απώλεια θέσεων εργασίας για την Δυτική Μακεδονία»

21 Ιουλίου 2020
20:28

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε σήμερα στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα «Προώθηση της ηλεκτροκίνησης».

Αρχικά αναφέρθηκε στην έλλειψη ουσιαστικών μέτρων για την ηλεκτροκίνηση, μιας και, τόσο σε επίπεδο σχεδίου όσο κυρίως σε επίπεδο υλοποίησης, τα μέτρα είναι πρόχειρα και στερούνται οικονομικής χρηματοδότησης καθώς τα 5.000-6000 ευρώ που προβλέπονται για επιδότηση αφορούν αγορά ΙΧ με πολύ υψηλό κόστος κτήσης για τους πολίτες.

Έπειτα, σχολίασε τα κίνητρα για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στη Δυτική Μακεδονία, αναδεικνύοντας ότι, αν υλοποιηθούν, θα αναπληρώσουν ένα πολύ μικρό τμήμα από την οικονομική αιμορραγία που προκαλείται στην περιοχή λόγω της βίαιης απολιγνιτοποίησης.

Τέλος, αναφέρθηκε στις δυσμενείς εξελίξεις για την χρηματοδότηση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης, το οποίο, μετά από τις διαπραγματεύσεις του Συμβουλίου Κορυφής, θα έχει μειωμένο προϋπολογισμό από 32,5 σε 10 δις ευρώ.

Όπως ανέφερε, η παραπάνω εξέλιξη καθιστά επιτακτική την αναθεώρηση των σχεδίων της κυβέρνησης για την απολιγνιτοποίηση καθώς, πλέον, γίνεται εμφανές ότι δεν υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση για μια δίκαιη και βιώσιμη μετάβαση.

Το link της ομιλίας είναι το κάτωθι:

Με εκτίμηση,

Γραφείο Βουλευτή​

Καλλιόπη Βέττα
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης

9 σχόλια

  • Αν και καισαρας,περιμενες στην ουρα για το επιδομα του Αλεξη!
    Και επιδομα επαιρνες και κουλη ψηφισες!

    • Πω πω φοβερο επιχειρημα,με αποστομωσες!!! Επειδη ο τσιπροκιο εδινε επιδοματα και κοροιδευε τον κοσμο για αυτο και ο λαος τον καταμαυρισε και τον εστειλε μια και καλη σπιτακι του!!! Αντε γεια!!!

  • Όμως το κόμμα σας κυρία μου στήριζε για δήμαρχο το άνθρωπο που με τις ιδεοληψίες του έκανε εύκολο το δρόμο της ανεργίας και των χαμένων θέσεων εργασίας. 25000 άνεργοι εξαιτίας του οικολόγου που στηρίξαμε για δήμαρχο Κοζάνης.

  • Καισαρα,βραχνοκοκορα θα πνιγεις!αν ο μητσοτακης δεν ηταν παιδι του μητσοτακη,θα γινοταν πρωθυπουργος;σας ποναει που ενας απο τον λαο εγινε πρωθυπουργος!και θα ξαναγινει!και εσυ παλι θα παρεις επιδομα!καρμιρη!και θα πινεις παλι τον καφε στο παγκακι σου!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.