Συνάδελφοι

Μεγάλο τμήμα των εργασιών στα ορυχεία της ΔΕΗ Α.Ε καλύπτετε από εργολαβίες με φορτηγά οχήματα για τις χωματουργικές εργασίες και την μεταφορά του λιγνίτη στους σταθμούς. Οι εργαζόμενοι οδηγοί φορτηγών αντιμετωπίζουν άσχημες εργασιακές συνθήκες, χαμηλά μεροκάματα, εργασιακό περιβάλλον που αυξάνεται η εντατικοποίηση της εργασίας με 10ωρα και 12ωρα να είναι πλέον σκληρή πραγματικότητα κοκ

Δεν φτάνει που με τους μνημονιακούς νόμους και όλα τα αντεργατικά μέτρα έφτασαν τους μισθούς στον πάτο, σήμερα αυτός ο πενιχρός μισθός, θα μπορούσε να είναι έστω λίγο μεγαλύτερος αν καταβάλλονταν με βάση τις τριετίες όπως όφειλαν οι εργοδότες, κάτι που δικαιούται ο κάθε εργαζόμενος με βάση την προϋπηρεσία που κατέχει.

Οι εργολάβοι αποποιούνται τις ευθύνες τους για την καταβολή του μισθού των εργαζομένων με βάση την προϋπηρεσία που έχουν με πρόσχημα ότι έχουν την ευθύνη οι εργαζόμενοι να προσκομίσουν τα πιστοποιητικά σε αυτούς. Έτσι σήμερα αρκετοί εργαζόμενοι χάνουν έως και 100€ το μήνα αφού τους κλέβουν ουσιαστικά χρήματα από μισθό τους μέσο της μη καταβολής της προϋπηρεσίας.

Αρκετοί συνάδελφοι έχουν πέσει θύματα της εργοδοτικής ασυδοσίας καθώς δεν γνώριζαν και δεν γνωρίζουν πως με βάση το νόμο έπρεπε οι ίδιοι να προσκομίσουν τα πιστοποιητικά. Το αποτέλεσμα είναι να τους κλέβουν ουσιαστικά μέρος των δεδουλευμένων τους.

Ως σωματείο διεκδικούμε να καταβάλλεται ο μισθός στους εργαζόμενος οδηγούς στους εργολάβους με βάση την προϋπηρεσία τους και την επαναφορά και αναγνώριση των τριετιών για όλους τους εργαζόμενους.

Κοζάνη 22.7.2020