Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ εκφράζει τη βαθιά θλίψη για την απεχθή επίθεση εναντίον των συναδέλφων μας στη ΔΟΥ Κοζάνης, καθώς και την πλήρη συμπαράστασή του στα πρόσωπά τους και στις οικογένειές τους.

Δυστυχώς καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες απρόκλητων επιθέσεων, προπηλακισμών και κάθε είδους βιαιοπραγιών εναντίον εργαζομένων σε δημόσιες υπηρεσίες, οι οποίοι απλά και μόνον εκτελούν τα καθήκοντά τους, συχνά υπό αντίξοες συνθήκες.

Είναι πλέον σαφές ότι αυτές οι επιθέσεις εκπορεύονται από την περιρρέουσα κυριαρχία ενός κοινωνικού αυτοματισμού με εμμονική έμφαση στην στοχοποίηση δημοσίων υπαλλήλων και δημοσίων υπηρεσιών που καλούνται να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον με αυταπάρνηση.
Ιδιαίτερα για τις Υπηρεσίες του Σ.ΕΠ.Ε αναδεικνύεται η παντελής έλλειψη μέτρων ασφαλείας σε μία υπηρεσία που από την μία επιβάλλει βαρύτατες κυρώσεις από την άλλη είναι μονίμως εκτεθειμένη σε οποιαδήποτε επιθετική συμπεριφορά, χωρίς να υπάρχει ούτε ένα στοιχειώδες μέτρο προφύλαξης.

Ζητούμε από την πολιτική Ηγεσία τη λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε όλους τους χώρους εργασίας, η επικινδυνότητα των οποίων επιτείνεται ειδικά στις τρέχουσες συνθήκες πανδημίας, αλλά και τη συνολική βελτίωση των εργασιακών συνθηκών.

Τέλος εκφράζουμε τις ευχές μας και την ελπίδα για γρήγορη αποκατάσταση της υγείας των θυμάτων