Οι ιστορίες της Χαριστικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας, αποχαιρετούν τον αέρα!

27 Ιουλίου 2020
09:28
Κανένα σχόλιο

Οι «Ιστορίες στον αέρα» των FM κυκλοφόρησαν από την Τετάρτη 27 Μαΐου μέχρι τις 24 Ιουλίου. Τις ιστορίες απογείωναν ο Αργύρης Παφίλης και η Σοφία Καλμανίδου με την πολύτιμη συμβολή του ραδιοφωνικού σταθμού της Πτολεμαΐδας VIVA GR στους 102.8 FM. Με τον τρόπο αυτό το ετήσιο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας αναπροσαρμόστηκε για να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες και να συνεχίσει την πετυχημένη του πορεία.

Η εκπομπή ξεκινώντας από τις 27 Μαΐου και κάθε Τετάρτη στις 6:00 το απόγευμα, παρουσίαζε βιβλία της «Χαριστικής Βιβλιοθήκης», συνοδεύοντας τα με συνεντεύξεις συγγραφέων και μουσικές. Στο τέλος κάθε εκπομπής, δίνονταν πάντα λεπτομερείς συγγραφικές οδηγίες στα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν τις δικές τους ζωγραφιές και στο σπίτι.

Παράλληλα, έξω από την βιβλιοθήκη υπήρχε το γραμματοκιβώτιο του «Χαριστικού Ταχυδρομείου» για να μπορούν τα παιδιά να ρίχνουν εκεί τις ιστορίες τους. Το Ταχυδρομείο άνοιγε και οι ιστορίες των παιδιών ανταλλάσσονταν οργανωμένα από το Χαριστικό Ταχυδρομείο. Η ανταλλαγή των ιστοριών συνεχίστηκε σε μικρές «Πλανόδιες Χαριστικές Βιβλιοθήκες» σε πάρκα της πόλης.

Την ραδιοφωνική εκπομπή «Ιστορίες στον αέρα» παρακολούθησαν ομάδες παιδιών από τη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής», τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λέρου και το 3ο ΤΕΓ Ζυρίχης, που έγραψαν κι αυτά τις δικές τους ιστορίες που ακούστηκαν στον αέρα.

Τις «ιστορίες στον αέρα» τίμησαν με την παρουσία τους, οι συγγραφείς: Δικαίος Χατζηπλής, Θοδωρής Παπαϊωάννου, Αλεξάνδρα Μητσιάλη, Μαρία Παπαγιάννη, Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, Βαγγέλης Ηλιόπουλος κι ο Αντώνης Παπαθεοδούλου ο οποίος κλείνοντας το πρόγραμμα είπε πως «οι ιστορίες στον αέρα, έγραψαν τη δική τους ιστορία για την οποία θα μιλάμε μετά από χρόνια με αγάπη και θα λέμε πως τα κατάφεραν να μας ενώσουν και να μας φέρουν κοντά σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς….»

Το φινάλε της εκπομπής έκανε ο αγαπημένος σε όλους Σοφοκλής, με το τελευταίο του γράμμα. Αξίζει να το διαβάσετε…

Συνοδοιπόροι μου, αγαπημένοι μου

σας χρωστώ το πιο όμορφο καλοκαίρι της ζωής μου. Θέλω όλοι να ξέρετε, πως εσείς ήσασταν αυτοί που με οδηγούσατε πάντα μέσα στις ιστορίες, εσείς ήσασταν αυτοί, που ζωντανεύατε όλα μου τα όνειρα και δίνατε φωνή σ’ όλα τα φανερά και τ’ αφανέρωτα… Εγώ, δεν ήμουν, παρά μία μόνο πένα. Χωρίς εσάς, το δυνατό μελάνι, καμία ιστορία δεν θα είχε γραφτεί.

Χαίρομαι για το Χαριστικό μας ταχυδρομείο που γέμιζε κάθε εβδομάδα με ιστορίες, χαίρομαι για τις βόλτες που κάναμε στα πάρκα της πόλης, μα πάνω απ’ όλα, χαίρομαι για την χαρά σας! Ο Αύγουστος για μένα, είναι πάντα ο μήνας των διακοπών μου. Και φέτος, νομίζω ότι τις χρειάζομαι ακόμη παραπάνω. Ετοίμασα τις βαλίτσες μου και αναχωρώ, με χαρά γιατί φεύγω αλλά και με λύπη, γιατί σας αφήνω. Φεύγω, αλλά, αφήνω πίσω μου, ένα μεγάλο σκοινί και πολλά μανταλάκια για να κρατήσετε όλες τις όμορφες ιστορίες σας. Απλώστε όπου βρείτε το σκοινί των ιστοριών σας και προσπαθήστε να φτιάξετε όλοι μαζί την πιο όμορφη ιστορία. Την Χαριστική σας ιστορία. Σας αγαπώ και σας καμαρώνω.

Ο δικός σας Σοφοκλής!

 

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.