Ερωδιοί (Λευκοτσικνιάδες) στον υγρότοπο της Λίμνης Πολυφύτου – Πλατανόδασους Ρυμνίου (Bίντεο)

28 Ιουλίου 2020
07:37

Ερωδιοί (Λευκοτσικνιάδες – Egretta garzetta) στον υγρότοπο της Λίμνης Πολυφύτου – Πλατανόδασους Ρυμνίου.

Δείτε το βίντεο…

Ήταν Κυριακή 26 Ιουλίου 2020.

erwd2672020 1

erwd2672020 2erwd2672020 3

erwd2672020 4erwd2672020 5

Χαρακτηριστικά

Ο λευκοτσικνιάς είναι είδος ερωδιού μεσαίου μεγέθους (μήκος σώματος έως 65 εκατ., άνοιγμα πτερύγων έως 106 εκτ.), που ξεχωρίζει από τους άλλους από το ολόλευκο χρώμα στο πτέρωμα, το μαύρο/σκούρο ράμφος, τα κίτρινα δάχτυλα των ποδιών και κυρίως από τα χαρακτηριστικά διακοσμητικά λευκά μακριά φτερά που εκφύονται στον αυχένα την περίοδο της αναπαραγωγής και είναι ορατά από απόσταση. Λευκό χρώμα έχει και ένας άλλος ερωδιός, ο αργυροτσικνιάς, ο οποίος όμως είναι μεγαλύτερου μεγέθους, με κίτρινο/μαύρο ράμφος και χωρίς τα χαρακτηριστικά επιμηκυμένα φτερά του αυχένα. [Από wikipedia]

mikrovalto.gr

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.