kozan.gr: Δικαιώθηκε, πρωτοδίκως, δικαστικά και διεκδικεί 16.700 ευρώ από το Δήμο Κοζάνης, που θα ασκήσει έφεση

28 Ιουλίου 2020
18:24

Στις 24-6-2020 κοινοποιήθηκε στο Δήμο Κοζάνης απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Κοζάνης που έκανε εν μέρει δεκτή την αγωγή της συμπολίτισσας κατά του Δήμου Κοζάνης και υποχρεώνει το δήμο να καταβάλει σ’ αυτήν ποσό 16.200 ευρώ, νομιμότοκα από την επίδοση της αγωγής για αποζημίωση και ποσό 500 ευρώ για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης.

Η υπόθεση αφορά την αγωγή αποζημίωσης μαζί με την ηθική βλάβη που υπέστη η προσφεύγουσα στη δικαιοσύνη και ζητούσε το συνολικό ποσό των 73.200 ευρώ από το δήμο, για στέρηση της χρήσης τριών θέσεων στάθμευσης επί της οδού Ι. Δραγούμη, που έγινε πεζόδρομος, σύμφωνα με απόφαση του 1996  του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης και για τ’ ότι με την κατασκευή κλιμάκων 4 επιπέδων στερούνταν πλήρως τη δυνατότητα πρόσβασης στο χώρο της ιδιοκτησίας της.

Από τα σχετικά έγγραφα που κατατέθηκαν στο Δικαστήριο, αυτό δέχθηκε όπως και σε παλαιότερη αντίστοιχη αγωγή, που αφορούσε προγενέστερο χρονικό διάστημα, ότι η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Κοζάνης κακώς κατασκεύασε σκαλοπάτια στη συγκεκριμένη οδό και απέκλεισε την πρόσβαση στην ιδιοκτησία της, σύμφωνα δε με τα όσα δέχθηκε το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο , η ευθύνη του δήμου δεν αναιρείται από τυχόν στενότητα και δυσλειτουργία των συγκεκριμένων θέσεων στάθμευσης και θα πρέπει ο δήμος να καταβάλει στην αντίδικο νομιμότοκα από την επίδοση της αγωγής, το ποσό των 16.200 ευρώ συν 500 ευρώ για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, απορρίπτοντας παράλληλα όλες τις ενστάσεις που πρόβαλε ο δήμος.

Παρά την ύπαρξη δεδικασμένου, κατά κάποιο τρόπο, στη συγκεκριμένη υπόθεση, αφού το πρωτόδικο Δικαστήριο επικαλείται στο σκεπτικό της απόφασης και τις προγενέστερες Δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν για το ίδιο αντικείμενο αλλά αφορούσαν προηγούμενη χρονική περίοδο,  ο Δήμος Κοζάνης θα ασκήσει έφεση ώστε να υπάρχει και μια δεύτερη κρίση σε άλλο δικαστήριο.

kozan.gr

7 σχόλια

  • Αντι να ασκει εφεσεις καλον θα ειναι ο Δημος δια των αρμοδιων υπηρεσιων του να προβλεπει τα προβληματα που δημιουργουν οι πραξεις η οι παραλει ψεις των υπηρεσθων του

  • Έφεση; Μια μεγάλη συγγνώμη να ζητήσουν. Αν ήταν δικό τους σπίτι, έτσι θα λειτουργούσαν; Περιουσία είναι αυτή. Δεν μπορείς να την αχρηστεύεις λες και είσαι πασάς άλλων εποχών.

  • Πρέπει να γίνει κατανοητό στις διάνοιες του Δήμου ότι οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν δικαίωμα προνομιακής στάθμευσης. ΟΧΙ 50 και 70 λεπτά και άλλες ανοησίες στις περιοχές με τα παρκόμετρα. Εφόσον δε γίνονται πεζοδρομήσεις με απώτερο σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών πρέπει να προβλέπουν σχετικά για τους μόνιμους κατοίκους….

  • Η έφεση είναι κατά του πολίτη που υποτίθεται αυτόν πρέπει να εξυπηρετεί ο κάθε Δήμνος.Αλλα τι λειτουργεί καλά σ αυτόν τον τόπο;

  • ο δημος κοζανης πρωτοστατης στην μη διευκολυνση των δημοτων, πρεπει να ακολουθησουμε το παραδειγμα της μηνύτριας και οι υπολοιποι, υπαρχουν πολλες αστοχιες

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.