Eρώτηση βουλευτή Καστοριάς Ζ. Τζηκαλάγια προς το Υπουργείο Οικονομικών

29 Ιουλίου 2020
09:05
Κανένα σχόλιο

 

Τον Φεβρουάριο του 2020 η Εθνική Οικονομία είχε σταθεροποιηθεί. Οι προοπτικές ανάπτυξης ήταν αδιαμφισβήτητες. Η απρόβλεπτη όμως υγειονομική κρίση από τον Μάρτιο δημιούργησε νέες συνθήκες. Πρόσφατα ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης κυρίως της μεσαίας επιχειρηματικότητας ύψους 3,5 δις ευρώ. Η διαδικασία χορήγησης ενισχύσεων των επιχειρήσεων λόγω covid-19 έχει ξεκινήσει.

Με βάση τα ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Ποιος είναι ο αριθμός των εμπορικών επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος του Νομού Καστοριάς, που έχουν κάνει αίτηση ένταξης στα ισχύοντα προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης – στήριξης και ειδικότερα στον 1ο και 2ο κύκλο της «επιστρεπτέας προκαταβολής» και ποιος ο αριθμός των αιτήσεων, που έχουν εγκριθεί;

  1. Μετά την αναστολή της επιβολής του τέλους επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος 2019 για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναστολή ή κατάργηση της καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις και τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, που επλήγησαν λόγω covid-19 πέραν της μείωσης ή κατάργησης της προκαταβολής φόρου, που έχει ανακοινωθεί;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Ζήσης Τζηκαλάγιας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.