Δήλωση του βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη: «Εφάπαξ η καταβολή των αναδρομικών συντάξεων»

29 Ιουλίου 2020
14:38


Παρά τις αντίθετες προβλέψεις, η Κυβέρνηση βάζει τέλος στην αγωνία περίπου 2 εκατομμυρίων συνταξιούχων σχετικά με το ζήτημα των αναδρομικών τους.   
Με την απόφαση αυτή, η Κυβέρνηση καλύπτει όλους τους συνταξιούχους που υπέστησαν περικοπές, αφού η ρύθμιση είναι οριζόντια. Περιλαμβάνει, δηλαδή, όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο αυτούς που είχαν προσφύγει δικαστικά. 
Σεβόμενη την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η Κυβέρνηση θα καταβάλει εφάπαξ τα αναδρομικά για τις κύριες συντάξεις στους συνταξιούχους, τόσο του δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού τομέα. Το συνολικό κόστος υπολογίζεται στα 1,4 δις ευρώ. 

Περαιτέρω, η Κυβέρνηση στήριξε και πρόκειται να στηρίξει εκ νέου τους συμπολίτες μας, ανέργους, εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, ιδίως στο εμπόριο, στην εστίαση και στον τουρισμό, που είδαν κατακόρυφη πτώση των εσόδων και των αποδοχών τους λόγω της πανδημίας.

34 σχόλια

  • Εφάπαξ αλλά κουρεμένες κατά 60% με εντολή Μητσοτάκη!

    Καλοφαγωτες… αλλά με προσοχή μην βαρυστομαχιασετε.

      • Η μισή αλήθεια που σου πασαρε ο Κωνσταντινίδης, ισούται με ψέμα. Αλλά είσαι εθισμένος και δεν σε ενοχλεί.

        Άλλωστε δεν διαφωνείς με αυτό που έγραψα.

        • Τι να διαφωνήσω, έχετε ρίξει τόσα ληγμένα, χημικά στους συνταξιούχους επί σύριζα που ξέχασαν το κλείσιμο των τραπεζών και το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

  • Σταθη εισαι ενας καλος ντελαλης της περιοχης! Μπραβο! Για την ανεργια στη δυτικη μακεδονια τιποτα ε; Και που εισαι ακομη οταν κλεισετε και τα εργοστασια να σας δω πως θα βγαινεται στην πιατσα

  • Λεφτα υπαρχουν,για τις συνταξεις(κατα το παλιο του ΓΑΠ)αλλα με αρνητικο προσημο τα εσοδα στο ΕΦΚΑ,αλλα δεν υπαρχουν,κατα Σταικουρα για την αμυνα
    Και το δουλεμα κανονικα συνεχιζεται

  • κατα παραβαση της αποφασης του συμβουλιου της επικρατειας θα δωσετε κουρεμενα αναδρομικα ντροπη σας

  • «Και σε πιάνουν με την γίδα στην Πλάτη» και σου λένε δεν είναι αυτό που νομίζεις, «ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ» είσαι, θα μπορούσαμε να σου πάρουμε και το Γαϊδούρι.
    Ο πατήρ Μητσοτάκης έκανε την μαθηματική αλχημεία το 1993 του 0+0=14% και εξηγούσε στους εργαζόμενους ότι, αν το πρώτο εξάμηνο πάρουν 0% αύξηση και το δεύτερο εξάμηνο πάλι 0%, στο τέλος θα βγουν κερδισμένοι κατά 14%.
    Είπε βέβαια και το «ποιος θα το θυμάται μετά από 10 χρόνια» αλλά φροντίζει ο απόγονος του, να μας φρεσκάρει την μνήμη.
    Ο υιός Μητσοτάκης, σήμερα στην βουλή, έκανε μια υποχρέωση με βάση δικαστική απόφαση, «χάρη στους συνταξιούχους», που θα πάρουν εφάπαξ τα αναδρομικά το 2020, ελπίζοντας, ότι η συνταξιούχοι από την χαρά τους δεν θα καταλάβουν την αλχημεία.
    Υπενθυμίζεται ότι το κόστος των αναδρομικών υπολογίζονταν στο σύνολό του (κύριες, δώρα, επικουρικές) στα 3,9 δισ, μόνο για το χρονικό διάστημα των έντεκα μηνών δηλαδή από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι τον Μάιο του 2016.
    Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπ. Οικονομικών δήλωσε ότι θα καταβληθεί ένα ποσό της τάξεως του 1,4 δισ. ευρώ σε 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους. (Δηλαδή και σωστά, σε όλους είτε έκαναν αγωγή είτε όχι). Το ποσό του 1,4 δις αντιστοιχεί περίπου στο 40% των συνολικού ποσού των αναδρομικών, τι γίνεται το υπόλοιπο 60%;;;;; εξαφανίζεται !!!!!!
    Κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη «Είναι πολιτική επιλογή να καταβληθεί εφάπαξ και αυτό να εκτιμηθεί από τους συνταξιούχους. Να μην υπάρξουν αιτιάσεις να αυξηθεί το ποσό γιατί δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια».
    Με απλά λόγια «Αυτά και πολλά σας είναι», τι να κάνω δεν πρόλαβε, η εθνοσωτήριος κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου, να υλοποιήσει την πρόταση του Τσάρου Γ Στουρνάρα, λόγο των μνημονικών υποχρεώσεων να μην μπορούν τα δικαστήρια να αμφισβητούν την οικονομική πολιτική, αλλά ας όψεται η «Αδαείς Πλειοψηφία», που παρασύρθηκε από τον Λαϊκισμό του Τσιπρα και δεν ολοκληρώσαμε το «success story».

      • Ακριβώς φαίνεται ότι κάνεις καλά την δουλειά σου. Άξιος
        Άλλα για την ουσία δεν έκανες τον κόπο να πεις κάτι Γιατίιιιιιιιιι;;;;;;;;;

        • Για να μιλήσουμε για την ουσία προϋποθέτει να έχεις φαιά ουσία και ελεύθερη σκέψη, όχι απλά να είσαι παπαγαλάκι του Σύριζα και να αναπαράγεις τις ανακοινώσεις της κουμουνδούρου όπως συστηματικά κάνεις.

          • Πάλι την μπάλα στην εξέδρα, είναι και εκείνος ο Πολάκης καπνίζει που να προκόψει αυτός ο τόπος

          • Δεν με λένε Λιάνα αλλά Ηλιάνα. Μιας και ενδιαφέρεσαι , πληρώνομαι με την ώρα, και σε ρούβλια που στέλνει ο Μαδούρο, εσύ όμως για πες μου, γιατί σιωπή για την αλχημεία του Μωυσή, που για μια ακόμη φορά εξαφανίζει τις συντάξεις του κοσμάκη; Για να μην το κατάλαβες ότι συμβαίνει δεν το πιστεύω, γιατί για μεγάλος αετός μου φαίνεσαι, εκτός εάν ……. αλλά πάλη που ξέρεις, τα πάντα μπορεί να συμβαίνουν

          • Τέτοια ευαισθησία οι συριζαίοι για τους συνταξιούχους; Εσείς που τους ρίχνατε ληγμένα χημικά;

      • Ποναει η αληθεια ε;;; Αντι βα βγει και να ζητησει συγγνωμη απο τους συνταξιουχους, που με τις δικεχ του πολιτικες αποφασεις και του Βρουτση ειχαν κοπει αντισυνταγματικα οι συνταξεις, ερχεται τωρα και κοροιδευει τον κοσμο… Λιγη ντροπη δεν βλαπτει..

  • Η αποφαση του ΣτΕ ηταν ξεκαθαρη επιστροφη αναδρομικων για ΚΥΡΙΕΣ και ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ συνταξεις. Ο πρωθυπουργος επισης ξεκαθαρα μιλησε για επιστροφη μονο απο ΚΥΡΙΕΣ συνταξεις. Αν δεν το καταλαβα καλα συγνωμη, αλλα αν ειναι ετσι, εξηγησε μας σαν νομικος που εισαι, τι υπερισχυει. Η αποφαση του ΣτΕ η Η ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.

    • Υπερισχύει η βλακεία του συνταξιούχου που έβγαλε πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη για να ασκήσει “κοινωνική πολιτική”.
      ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ

    • Ερώτηση είναι αυτή τώρα.
      Όταν ο στουρναρας ήταν υπουργος οικονομιας το ειπε ξεκαθαρα ασ αποφασισουν οτι θελουν τα δικαστηρια δεν θα το εφαρμοσουμε.

  • Ούτε ο ΣΎΡΙΖΑ δε λέει ότι οι αποφάσεις του ΣΤΕ δικαιώνουν τις επικουρικές. Έλεος δηλαδή με την παραπληροφορηση. Η κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη μόνο για τις υποθέσεις που δικαστηκαν. Κι όμως τα δίνει σε όλους και εφάπαξ. Αναγνωριστε το καλό μία φορά

    • Η 13η σύνταξη που δόθηκε σε όλους απο την προηγούμενη κυβέρνηση κοστίζει 1,3 δισ. ευρώ, όσο ακριβώς και τα κουρεμένα “αναδρομικά” που θα δώσει η Ν.Δ. σε πολύ λιγοτερους συνταξιούχους, η οποία, Ν.Δ, τα είχε κόψει το 2012 μαζί με το τότε ΠΑΣΟΚ…

  • Γιατι μια αμετακλητη αποφαση του ΣτΕ για τις συνταξεις,ξαναδικασθηκε υστερα απο προσφυγη του Βρουτση
    Δεν χρειαζεται να εχει κανεις μαντι κες ικανοτητες στη χωρα οπου ανθει η φαιδρα πορτοκαλεα και τωρα νεα αλχημεια

  • Ορθή απόφαση και δίκαιη η επιστροφή. Τα αντανακλαστικά ιδίως αυτές τις δύσκολες στιγμές τάχιστα. Έυγε στον Πρωθυπουργό και το Επιτελείο του.

  • κ.ΚΩΝ/ΝΙΔΗ, ΤΟ ΣΑΝΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΟΠΟΤΕ ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ, ΘΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΕΡΙ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ!!!

  • Όταν μια κυβέρνηση τρέχει κάθε μέρα να μοιράσει λεφτά που δεν έχει, αυξάνοντας το δημόσιο χρέος, νέα χρεοκοπία έρχεται. Όταν μάλιστα οι πολιτευτές ξεσκίζονται στην αυτοπροβολή, νέες εκλογές έρχονται! Ε, μετά τις εκλογές θα ξαναμαζέψουν αυτά που μοίρασαν κι ακόμα περισσότερα. Για όποιον το έχει ξεχάσει, η οικονομία είναι υπό την επιτήρηση των δανειστών και τους ανήκει τόσο η ΑΑΔΕ όσο και η ΤτΕ.

  • Με την αντιπολίτευση που κάνετε θα κυβερνάει για πλάκα 10 χρόνια ο Μητσοτάκης. Αλλάξτε βηματισμό. Είστε για κλάματα.

  • Κάποιοι πόνταραν ότι ο Μητσοτάκης θα κόψει κι αυτός όλο δίνει. Και δεν μπορούν να το χωνέψουν με τίποτα. Στο κάτω κάτω στην αγορά θα πέσει το χρήμα!

  • Το σαμαρά τον ρώτησες αν θ’αφήσει τον κούλη να κυβερνάει;
    Στα τρία χρόνια μήπως τον αγαπήσει πιο πολύ,όπως αγαπούσε τον ΚΜητσοτάκη;
    Η νδ πέφτει απο μέσα!βλέπε σαμαρά που έριξε τον ευεργετη του;ψέμα;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.