Λ. Ιωαννίδης: “Eπαναφέρουμε την πρόταση μας για σύσταση ενεργειακών κοινοτήτων με την συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής”

29 Ιουλίου 2020
18:04

Δυστυχώς η τακτική να ενημερώνεται η τοπική περιοχή μέσα από διαρροές στον τύπο, σχετικά με τα ζητήματα του σχεδιασμού για τη Δίκαιη Μετάβαση, συνεχίζεται.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι δεν υπάρχει καμιά συνδιαμόρφωση με την τοπική κοινωνία του σχεδίου για το μέλλον της, όπως η πρόταση της ευρωπαϊκής επιτροπής για τη Δίκαιη Μετάβαση επιβάλλει, αλλά και η ίδια η κοινή λογική.

Αξίζει να αναφέρουμε πως απαιτείται συνδιαμόρφωση του σχεδίου σε κάθε στάδιο.

Αυτό που συμβαίνει είναι εντελώς μα εντελώς λάθος!

Η παρακάτω πρόταση είναι καταρχήν ενδιαφέρουσα, αλλά για να την αξιολογήσουμε θα πρέπει να δούμε όλες τις λεπτομέρειες της, τα κρίσιμα ερωτήματα είναι τα παρακάτω:

1. Ποιες εκτάσεις θα δοθούν στην Εταιρεία Ειδικού Σκοπού; Θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα πάρει τα φιλέτα η ΔΕΗ και θα αφήσει τρύπες και αποθέσεις στην τοπική κοινωνία.

2. Ποιος θα αναλάβει το κόστος της αποκατάστασης; Δεν θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να περιοριστούν οι πόροι που θα απαιτηθούν για την αναγκαίες επενδύσεις στην περιοχή. Ας μην ξεχνάμε εξάλλου πως με βάση τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους την ευθύνη της αποκατάστασης την έχει η ΔΕΗ.

3. Θα πρέπει να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της προτεινόμενης Ε.Ε.Σ. αλλά και η συμμετοχή όλων των θεσμικών φορέων της περιοχής μας.

Τέλος: Επειδή αυτή την εποχή γίνεται μεγάλη κουβέντα σχετικά με τις ενεργειακές κοινότητες στην περιοχή, επαναφέρουμε την πρόταση μας για σύσταση ενεργειακών κοινοτήτων με την συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής.

Τώρα είναι η κρίσιμη εποχή ώστε το όφελος να διαχυθεί στην τοπική μας κοινωνία και όχι μόνο σε λίγους.

3 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.