Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται το αναθεωρημένο πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης της ΔΕΔΑ για την περίοδο 2020-2024 – Στο εν λόγω σχέδιο απεντάσσονται οι Δήμοι Εορδαίας (Πτολεμαΐδα), Κοζάνης και Αμυνταίου της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας οι τηλεθερμάνσεις των οποίων προβλέπεται να τροφοδοτηθούν από την επέκταση του δικτύου υψηλής πίεσης του ΔΕΣΦΑ στις περιοχές αυτές.

30 Ιούλιος 2020
12:56

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται το αναθεωρημένο πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης της ΔΕΔΑ για την περίοδο 2020-2024, επιβεβαιώνοντας προηγούμενο ρεπορτάζ του energypress.

Στο εν λόγω σχέδιο απεντάσσονται οι Δήμοι Εορδαίας (Πτολεμαΐδα), Κοζάνης και Αμυνταίου της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας οι τηλεθερμάνσεις των οποίων προβλέπεται να τροφοδοτηθούν από την επέκταση του δικτύου υψηλής πίεσης του ΔΕΣΦΑ στις περιοχές αυτές.

Σε ότι αφορά λοιπές αλλαγές, οι πόλεις Βέροια και Γιαννιτσά επανέρχονται στο σχέδιο ανάπτυξης του δικτύου διανομής και οι οποίες είχαν κοπεί αρχικά από την ΡΑΕ. Συγκεκριμένα, το αναθεωρημένο πρόγραμμα προβλέπει την δημιουργία δικτύων διανομής φυσικού αερίου στις δύο πόλεις με σχεδιασμό για ταχύτερη υλοποίηση των έργων ώστε να μην τίθεται θέμα καθυστέρησης, όπως είχε επισημανθεί σε προηγούμενη φάση και εν τέλει οδήγησε την ΡΑΕ στην απένταξή τους.

Σε ότι αφορά το έτερο μεγάλο ζήτημα της ανάπτυξης του δικτύου στη Πελοπόννησο, να υπενθυμίσουμε ότι η ΔΕΔΑ έχει υποβάλλει αίτηση αναθεώρησης κατά της απόφασης της ΡΑΕ για την απένταξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου από το δεκαετές. Όπως υπογραμμίζεται ο Διαχειριστής προτίθεται να υποβάλλει επικαιροποίηση του προγράμματος ανάπτυξης 2020-2024, το οποίο θα προβλέπει ενδεικτικά τα εξής στοιχεία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου:

Σημειώνεται ότι τα ανωτέρω στοιχεία αποτελούν το σενάριο βάσης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με βάση το υφιστάμενο πλάνο χρηματοδότησης, το οποίο βασίζεται εξ ολοκλήρου σε ίδιους πόρους της εταιρείας. Ωστόσο, η περιφερειακή αρχή έχει δεσμευθεί ότι θα βγάλει πρόσκληση για ένταξη και χρηματοδότηση των έργων από περιφερειακά κονδύλια του ΕΣΠΑ 2014-2020, γεγονός που σημαίνει ότι τόσο το χρονοδιάγραμμα όσο και οι ποσοτικοί στόχοι του έργου υπόκεινται σε αναθεώρηση σε μια τέτοια περίπτωσης, καθώς θα είναι δυνατή η εκκίνηση του έργου νωρίτερα.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης προγραμματίζεται διαρκέσει μέχρι τις 5 Αυγούστου 2020, και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις απόψεις τους προς τη ΡΑΕ, με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση [email protected].

Το αναθεωρημένο πρόγραμμα ανάπτυξης είναι διαθέσιμο εδώ.

4 σχόλια

  • Τηλεθέρμανση στην Εορδαία δεν έχει κανένα χωριό ούτε καν όλη η πόλη. Το ΦΑ θα βοηθούσε πολύ στον Περδίκκα και σε άλλα χωριά αλλά πάλι μένουμε πίσω. Τάχα με την απολιγνιτοποιηση θα βοηθούσαν τον τόπο. Άι σιχτιρ σε όλους, τα μπογαλακια μας και σε άλλη περιοχή. Ας μείνουν οι καρεκλοκενταυροι να κυβερνούν το τίποτα

    • Εσεις να φυγετε αν θελετε,εμεις θα μεινουμε και θα απολαμβανουμε επιτελους καθαρο αερα και οχι καρβουνο!!!!!

  • Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα τεράστιο λάθος για την περιοχή. Οι τηλεθερμάνσεις δεν μπορούν να επεκταθούν εύκολα
    σε χωριά και το κόστος επέκτασης είναι πολλαπλάσιο. Επίσης η τηλεθέρμανση με φυσικό αέριο θα είναι πολύ ακριβότερη από την χρήση φυσικού αερίου σε κάθε σπίτι.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι