kozan.gr: Ο Δήμος Εορδαίας, μετά από πολλά χρόνια, αποκτά, επιτέλους, νόμιμο, αδειοδοτημένο, καταφύγιο αδέσποτων σκύλων, δυναμικότητας 80 θέσεων

3 Αυγούστου 2020
12:51

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, που παρουσιάζει ακόμη μια σημαντική εξέλιξη, μετά από πολλά χρόνια, ο Δήμος Εορδαίας, αποκτά, επιτέλους, νόμιμο, αδειοδοτημένο, καταφύγιο αδέσποτων σκύλων, δυναμικότητας 80 θέσεων, στη θέση που λειτουργούσε επί χρόνια χωρίς να διαθέτει τη νόμιμη άδεια. Μετά την τεχνική μελέτη που κατέθεσε ο Δήμος Εορδαίας, που κρίθηκε πλήρης,  η αρμόδια υπηρεσία της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής χορήγησε την πολυ-αναμένομενη άδεια ίδρυσης. Πέραν όλων των υπολοίπων, αυτό σημαίνει ότι πλέον το νόμιμο Καταφύγιο του Δήμου Εορδαίας θα μπορεί να ενταχθεί, προς βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών του, σε διάφορα προγράμματα, με σημαντικές χρηματοδοτήσεις.

kozan.gr

 

18 σχόλια

  • ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΛΑΚΕΝΤΑ.
    ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΟΣΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ!!!
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Κ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ!

    • Αφήστε τα μεγάλα λόγια. Αυτά αφορούν τους αυλικούς και τους αδαείς. Φυσικά αξίζουν συγχαρητήρια για το κυνοκομείο αλλά τα σκυλιά σε αγέλες βρίσκονται ακόμη δίπλα από σχολεία (βλέπε τσομπανόσκυλα σε 9ο νηπιαγωγείο – 4ο δημοτικό, αγέλες δίπλα από 14ο νηπιαγωγείο, αγέλες με σκυλιά στην κεντρική πλατεία και σε βιβλιοθήκη), πάρκα, πλατείες τα οποία προκλητικά και παρά τις εκκλήσεις παραμένουν στο ίδιο σημείο και αποτελούν μεγάλο κίνδυνο καθημερινά για μικρά παιδιά, γέροντες και γυναίκες. Τότε και μόνο τότε θα πιστέψουμε ότι κάτι αλλάζει. Μέχρι τότε βλέπουμε και περιμένουμε. Δεν είμαστε όλοι οπαδοί του εκάστωτε δημάρχου και αυλικοί του και εάν απαιτηθεί θα ασκήσουμε κάθε ένδικο μέσο και καταγγελίες σε αρχές ελέγχου δημοτικών αρχών και δεν το θέλετε. Μαζέψτε τα επιτέλους

      • Δυστυχώς για σας ούτε αυλικος είμαι αλλά ούτε αδαής..
        Αντιθέτως ανήκω σε άκρως αντίθετη κατεύθυνση αλλά έχω μάθει, ακριβώς επειδή δεν είμαι αδαής, να αναγνωρίζω τα καλα και σωστά,να αποδίδω τα εύσημα εκεί και όταν πρέπει και πάνω από όλα να έχω ΥΠΟΜΟΝΗ!!!!τόσα χρόνια που ζω εδώ δεν είδα στο συγκεκριμένο θέμα παρόμοιο έργο…οποτε είμαι καλοπροαίρετη και περιμένω και τα καλύτερα..τον καθένα τον ενοχλεί και κάποιο ζώο.. εσάς προφανώς τα τσομπανοσκυλα που αναφέρετε σε κάθε δημοσίευση.. υπομονή και όλα όσα χρήζουν θα γίνουν.καλησπερα σας.

        • Συμφωνώ απολύτως μαζί σας, το θετικό πρέπει να αναγνωρίζεται και να επιβραβεύεται. Κι αυτή τη στιγμή ο Δήμος Εορδαίας κάνει κάτι σωστό.
          Ο κύριος του παραπάνω σχολίου πρέπει να είναι μόνιμος σχολιαστής, το έχω παρατηρήσει κι εγώ, κάθε φορά το ίδιο τροπάριο για τσομπανόσκυλα έξω από σχολεία. Κι όποιος τολμήσει να εκφραστεί υπέρ των αδεσπότων τα ακούει κανονικά. Είμαι παθών, για αυτό σας το λέω.

      • Δυστυχώς κάθε μέρα πρέπει να κάνουμε τον σταυρό μας για να μην πάθει κάτι κανένα παιδάκι που παίζει στις γειτονιές της πόλης ή όταν με το καλό ανοίξουν τα σχολεία να μην έχουμε κάποια επίθεση σε μαμά με το παιδί της. Είναι υποβάθμιση της ζωής μας δήμαρχε να ζητάμε τα αυτονόητα με πρώτο και καλύτερο την ασφάλεια της ζωής μας. Καλό το κυνοκομείο αλλά μαζέψτε τα σκυλιά που βρίσκονται έξω από σχολεία και πάρκα. Πόσο θα πάρει 1-2-3 ημέρες και ακόμη σας παρακαλάμε. Εύχομαι να μην έχουμε σοβαρή επίθεση γιατί όπως καταλαβαίνετε τότε θα τρέξουν αυτεπάγγελτα άλλες διαδικασίες που δεν είναι όμορφες…

        • Για να τρέξουν οι αυτεπαγγέλτως καταγγελίες θα πρέπει πρώτα εσείς που έχετε υποστεί κάτι από το συγκεκριμένο ζώο να κάνετε καταγγελία στην αστυνομία.
          Μετά θα επέλθουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες
          Με καταγγελίες στα social media δε γίνεται δουλεια

          • Κοίτα την δουλειά σου αρχηγέ. Αυτεπάγγελτα σημαίνει ότι εάν γίνει το κακό οι διαδικασίες θα τρέξουν από μόνες τους βάση ποινικού νόμου. Εσύ μιλάς για τις αστικές ευθύνες οι οποίες έπονται. Το να προβλέπεις κάτι δυσάρεστα κακό που μπορεί να συμβεί με τις συνθήκες και τον αριθμό των σκυλιών έξω από σχολεία και πάρκα δεν είναι δύσκολο. Μόνο ένας που έχει χαμηλό iq και άγνοια κινδύνου δεν μπορεί να τις αντιληφθεί τις συνέπειες…

        • Το αυτεπαγγελτα που αναφέρει ο Άσε μας ρε καραμητρο είναι ανθρωποκτονία από δολο για παραδειγμα;;
          Τέλος πάντων.. ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει το αυτεπάγγελτα..
          Και τα συγκεκριμένα ζώα είναι πολλά χρόνια έξω από σχολεία άλλα δε δημιούργησαν πότε πρόβλημα..
          Ναι προφανώς και δεν πρέπει και ελπίζω ότι όλα θα λυθούν σταδιακά
          Φτάνει..
          Βαριέμαι να μαλώνω με αδαείς ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ μέσω μιας σελίδας
          Και επειδή είμαι περήφανη για το iq μου παυω να ασχολούμαι και να απανταω σε IQ που δεν αντιστοιχούν στο δικό μου…

          • Είναι οι γνωστοί κινδυνολόγοι που παντού βλέπουν σκυλιά-δολοφόνους, που απειλούν τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Αλλά ας μη μιλήσουμε για τις κακοποιήσεις των ζώων από ευυπόληπτους πολίτες. Ας μην ταράξουμε τα θεμέλια της Αγίας Ελληνικής Οικογένειας.

  • Πάλι καλά μετά από 18 χρόνια από την έναρξη της κατασκευής του.
    Η αδιαφορία των προηγούμενων Δημοτικών αρχών ειναι προφανής.
    Βασίλης

  • Σε όλες τις γειτονιές της Πτολεμαιδας έχει 2-3 σκυλιά που κάνουν δύσκολη τη ζωή των κατοίκων, κυρίως των γυναικών και των παιδιών..
    Έχουν μαζευτεί πολλά σκυλιά ειδικά τον τελευταίο χρόνο, αλλα πάλι το πρόβλημα παραμένει..
    Και να σας δώσω έναν ενδεικτικό αριθμό αριθμό για να καταλάβετε: αν παλιότερα είχε 200-250 σκυλιά όλη η Πτολεμαίδα, τώρα έχει 80-100 που πάλι είναι αρκετα..
    Ευχαριστώ και καλησπέρα

    • Γιατί κυρίως των γυναικών και παιδιών; Έχουν προσωπικά μαζί τους τα σκυλιά; Οπότε με τους άντρες τα πάνε καλά, ε; Ε ρε τι άλλο θα ακούσουμε!

  • 80 θέσεις για αδέσποτα…για να είναι ΝΟΜΙΜΟ θέλει δύο κτηνιάτρους,δύο συλλέκτες,έξι άτομα καθαριότητας, ταίσματος ποτίσματος ,δύο άτομα να καλύπτουν τις άδειες και τα σαββατοκύριακα.τροφές,φάρμακα,περίθαλψη,έξοδα στειρώσεων,δικαστικά έξοδα για τους φιλόζωους………ΜΠΟΡΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟ του ΝΟΜΙΜΟΥ κατά τα άλλα καταφύγιο αδέσποτων ζώων; η όλα στο …γόνατο…

  • Κάθε φορά που θα δημοσιευθεί μια είδηση που αφορά στα αδέσποτα, θα βγουν οι γνωστοί άγνωστοι αγανακτισμένοι για να πουν τα ίδια και τα ίδια. Πόσο κινδυνεύουν από τα αδέσποτα, αγέλες κλπ. Ο καθένας προκειμένουν να υποστηρίξει την αλάνθαστη αποψάρα του επικαλείται στοιχεία που μόνο ο ίδιος τα γνωρίζει και που κατά κανόνα δεν ισχύουν. Τριάντα χρόνια ζω στην Κοζάνη και εργάζομαι στην Πτολεμαίδα, ποτέ μου δεν κινδύνεψα από αδέσποτο σκύλο. Ίσα ίσα, όλα είναι φιλήσυχα και χρήζουν φροντίδας και περίθαλψης. Αλλά ο καθένας ερμηνεύει κατά το δοκούν. Ας είναι.

    • Ντροπή σου κυρία μου γιατί πρώτων λες ψέμματα καθώς δείχνεις να αγνοείς τις επιθέσεις που κάθε μήνα βγαίνουν με φωτογραφίες στον τοπικό τύπο και δεύτερον που μισείς τόσο τους ανθρώπους. Να το κοιτάξεις λίγο μαζί με τις άλλες κυρίες παραπάνω

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.