Πτολεμαΐδα: Ευχαριστήριο αναγνώστριας για την εύρεση και παράδοση, από δύο παιδιά, χαμένης ταυτότητας – Υπάρχει ελπίδα! ( της Σοφίας Καραφυλλίδου)

4 Αυγούστου 2020
00:13

Δευτέρα 3 Αυγούστου στις 19:30 περίπου το απόγευμα, βρίσκομαι στο κατάστημα του ΟΤΕ της Πτολεμαϊδας. Έχω στα χέρια μου μια διαφάνεια με τα έγγραφα και την ταυτότητα (ή έτσι νόμιζα) του γιού μου που χρειάζομαι για τη σύνδεσή του. Κάποια στιγμή μπαίνουν μέσα δύο πιτσιρίκια γύρω στα δέκα(μπορεί και λίγο μικρότερα) κρατώντας μια ταυτότητα…

“βρήκαμε αυτήν την ταυτότητα έξω…” αδιάφορη εγώ, γυρνάω και κοιτάω τα χέρια του μικρού και βλέπω πως η ταυτότητα ανήκει σε μένα.

Τα ‘χάσα…”Αχχ είναι δική μου, του λέω, σε ευχαριστω!!!”

Σάστισα…το μόνο που κατάφερα να τους πω ήταν “Σας ευχαριστώ πολύ!”

Σε έναν κόσμο που οι αξίες και τα ήθη περνάνε κρίση, τέτοιες κινήσεις και ειδικά από τόσο μικρά παιδιά, πρέπει να επιβραβεύονται και να επαινούνται. Χίλια μπράβο στα παιδάκια και άλλα τόσα συγχαρητήρια στους γονείς που μεγαλώνουν τόσο αξιόλογα παιδιά, αποδεικνύοντας πως θα γίνουν αργότερα και αξιόλογοι ενήλικες με σεβασμό προς τον συνάνθρωπο!!!
Γονείς, να χαίρεστε τα παιδάκια σας, να τα καμαρώνετε και να γίνουν ό,τι επιθυμούν!!!
(Και ας με συγχωρέσουν, που ενώ έπρεπε να τα κεράσω ένα παγωτό, δεν το έκανα, γιατί ειλικρινά η έκπληξή μου ήταν μεγάλη και δεν σκέφτηκα καθαρά εκείνη την στιγμή)
Καραφυλλίδου Σοφία

3 σχόλια

  • Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ …ΕΙΔΗΣΗ!!! ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΙ ΑΝ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ! ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΖΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΔΙΑΦΘΑΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ Η (ΠΙΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ-ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΑ) ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ!

    • Αξιότιμε Ανώνυμε, δεν ξέρω αν έχεις παιδιά, αλλά επειδή εγώ έχω τρία, βλέπω και ζω πως τα παιδιά είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ καθρέφτης της κοινωνίας μας. Μεγαλώσαμε και ζήσαμε(όπως λες) σε μια άλλη εποχή, ΜΑΣ μεγάλωσαν με αξίες και ήθη, γιατί λοιπόν αυτές τις αξίες δεν τις μεταδώσαμε στα παιδιά μας, παρά μας αρέσει να κατηγορούμε την κοινωνία και τους νέους; Γιατί ρίχνουμε το μπαλάκι στην επόμενη γενιά; που εν τέλει δε φταίει σε κάτι, γιατί πολύ απλά αυτά έμαθαν, αυτά τους μεταδώσαμε, εγωισμό, πείσμα,θέλω, ωχ αδερφισμό,δε βαριέσαι κτλ κτλ. Και έρχονται αυτά τα παιδάκια να μας θυμίσουν πως τίποτα δεν έχει χαθεί τελικά, πως τίποτα δεν έχει διαφθαρεί και πως υπάρχει ακόμα ελπίδα για την σωτηρία της κοινωνίας μας. Αυτά τα παιδιά τα οποία μεγαλώνουν κάποιοι γονείς, οι οποίοι ήταν και οι παραλήπτες αυτής της επιστολής. Αυτό εσύ το θεωρείς είδηση και αυτονόητο, όχι αγαπητέ συμπολίτη, να τους μεταφέρω τις ευχαριστίες μου ήθελα για τα παιδιά που μεγαλώνουν και γιατί όχι να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση, αυτός ήταν ο σκοπός της επιστολής, σε αντίθεση με σένα που ήθελες με το σχόλιό σου να κάνεις μία άστοχη πολιτική προσέγγιση.

      • ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΘΑΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΣΤΕΙΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ,μαλλον δεν κυκλοφορεις εξω, μακρια απο μενα η πολιτικη και οι πολιτικοι,τωρα αυτα που λες για τα παιδια μην παιρνεις και ορκο,ειναι τα ιδια “παιδια” “που τρωνε τη σοκοφρετα και πετανε το σκουπιδι κατω” το λιγοτερο ,κι αν εσενα σου παρεδωσαν το πορτοφολι υπαρχουν αλλοι 999 που το εβαλαν στην τσεπη τους!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.