Μιχάλης Παπαδόπουλος: «Tέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων οικογενειών»

5 Αυγούστου 2020
15:50

 

Μια νέα πρωτοβουλία των Υπουργείων Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναμένεται να δώσει τέλος σε μια ακόμη μεγάλη και εντελώς αδικαιολόγητη ταλαιπωρία χιλιάδων οικογενειών.

Γονείς που τα παιδιά τους κάνουν εργοθεραπείες, λογοθεραπείες ή/και ψυχοθεραπείεςίσως και 4 φορές την εβδομάδα, δεδομένου ότι δεν υπάρχει μητρώο συμβεβλημένων εργοθεραπευτών, λογοθεραπευτών και ψυχοθεραπευτών του ΕΟΠΥΥ, υποχρεώνονται να στέκονται στις ίδιες ουρές, αρκετές φορές και πάνω από 5 ώρες, με τα ίδια απαιτούμενα δικαιολογητικά ώστε να αποζημιώνονται.

  • Σε πρώτη φάση οι γονείς θα ανεβάζουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τις αποζημιώσεις εργοθεραπείας, λογοθεραπείας και ψυχοθεραπείας στην ψηφιακή πύλη gov.gr με τελικό στόχο οι διαδικασίες υποβολής ατομικών αιτημάτων να απλουστευτούν και να ψηφιοποιηθούν πλήρως, απαλλάσσοντας τους πολίτες από την υποχρέωση ανάρτησης εγγράφων.

  • Με έτος αναφοράς το 2019 για την ειδική αγωγή υποβλήθηκαν 330.000 χιλιάδες ατομικά αιτήματα σε 61 Περιφερειακές Διευθύνσεις στην Επικράτεια.

  • Εκτιμάται δε ότι 35.000 οικογένειες σε μηνιαία βάση είναι υποχρεωμένες να διεκπεραιώνουν την παραπάνω εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία.

Με την απλοποίηση των ανωτέρω διαδικασιών, με τα άυλα παραπεμπτικά των ιατρικών εξετάσεων και την άυλη συνταγογράφηση, βελτιώνεται η καθημερινότητα του πολίτη, προς όφελός του.

Προχωράμε δυναμικά….

δημιουργούμε ένα δημόσιο, φιλικό προς τον πολίτη!

ΜΙΧΑΛΗΣ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

13 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.