Μιχάλης Παπαδόπουλος: “ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΟΖ ΜΕ ΑΙΓΥΠΤΟ: Ένα μεγάλο βήμα για την Ελλάδα & τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα”

7 Αυγούστου 2020
12:38

 

Η συμφωνία οριοθέτησης Θαλασσίων Ζωνών  μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου σηματοδοτεί μία ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για τη χώρα μας, τη διεθνή νομιμότητα και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Χρειάστηκαν δεκαπέντε (15) χρόνια διαπραγματεύσεων για να καταλήξουμε σε μία συμφωνία σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο, με την οποία αναγνωρίζονται όλα τα δικαιώματα των νησιών μας, στις Θαλάσσιες Ζώνες τους.

Η συμφωνία κατοχυρώνει τα νόμιμα δικαιώματά μας, ενισχύει ακόμη περισσότερο την διπλωματική μας θέση, έναντι των τουρκικών αξιώσεων που είναι απολύτως παράνομες και ανεδαφικές και ακυρώνει το Τουρκο-Λιβυκό Μνημόνιο. 

Η προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο είναι ο μόνος δρόμος για την ασφάλεια, την ειρήνη, τη σταθερότητα και τις σχέσεις καλής γειτονίας. 

Εμείς σε αυτόν τον δρόμο θα πορευτούμε με όλους τους γείτονές μας. Ελπίζουμε και προσδοκούμε ότι θα πράξουν και εκείνοι το ίδιο.

ΜΙΧΑΛΗΣ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

12 σχόλια

  • “Όλα τα δικαιώματα των νησιών μας”: ουδέν ψευδέστερο! Στην Κρήτη η ΑΟΖ είναι μειωμένη και το σύμπλεγμα του Καστελόριζου εξαφανίστηκε! Η συμφωνία σταμάτησε στη Ρόδο! Ντροπή!

      • Δηλαδή εσύ κατάλαβες πως εξασφαλίστηκαν ΟΛΑ τα δικαιώματα των νησιών; Πες μπεεε! Και πήγαινε να μάθεις Πατριδογνωσία, να μάθεις ποια νησιά έχει η Ελλάδα.

  • Άρον-άρον συμφωνία που για να επιτευχθεί υπήρξε η απόλυτη υποχώρηση και η άνευ όρων παράδοση της ελληνικής πλευράς. Η Ελλάδα υποχώρησε και στα 5 από τα 5 ανοιχτά θέματα. Η συμφωνία δημιουργεί επικίνδυνο τετελεσμένο και ανοίγει την όρεξη της Τουρκίας για επιβολή των απαράδεκτων διεκδικήσεών της.

    Μετά το ναυάγιο στην οικονομία, το βούλιαγμα του κοινωνικού κράτους, την ναυαγισμένη εξωτερική πολιτική και τα πισωγυρίσματα σε παιδεία – ανάπτυξη, άλλη μια παταγώδης αποτυχία με ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ που βρίσκεται μονίμως σε διακοπές.

    Τα υπόλοιπα κε Βουλευτά, είναι ανακοινώσεις του καναπέ και κουβέντες καφενείου που πείθουν μόνο τους αγράμματους.

    Δυστυχώς έπεται συνέχεια…

  • Πού είναι το Καστελόριζο;… Μόνοι σας γκριζάρατε τη χώρα και σέρνεστε σε διαπραγματεύσεις με την Τουρκία…

  • Τι συμφωνία να κάνει ένας κούλης!έλεος!
    Φαντάσου να πει,βυθισατε το γιαβούζ;θα γελάνε και οι ποντικοί με τον ποντικούλη!
    Εξω ονυχος τον λαγωό!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.