kozan.gr: Στις 25/8 ο διαγωνισμός για την ανάδειξη – ευπρεπισμό του μνημείου Εθνικής Αντίστασης στη θέση Νταμάρια Κοζάνης

8 Αυγούστου 2020
09:05

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, στις 25/8  θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την ανάδειξη – ευπρεπισμό του μνημείου Εθνικής Αντίστασης στη θέση Νταμάρια Κοζάνης. Ο προϋπολογισμός του έργου, που θα χρηματοδοτηθεί από κονδύλια της ΣΑΤΑ, ανέρχεται στα 39.999,99 (μαζί με το ΦΠΑ), όμως το χρηματικό τίμημα που θα κληθεί, εν τέλει, να πληρώσει ο Δήμος Κοζάνης αναμένεται να είναι χαμηλότερο, με βάση το ποσοστό της έκπτωσης που θα προκύψει από τις προσφορές που θα καταθέσουν οι υποψήφιοι ανάδοχοι για την υλοποίησή του. Στο συγκεκριμένο μνημείο, που θα αναβαθμιστεί με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις, θα τοποθετηθεί κι ο ανδριάντας του Μητροπολίτη Ιωακείμ, για τη χωροθέτηση του οποίου υπήρξαν αντιπαραθέσεις και διαφωνίες.

kozan.gr

 

12 σχόλια

  • Toν ανδριάντα του Μητροπολίτη Ιωακείμ δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να στηθεί/εξοριστεί εκεί έξω απ΄την πόλη, αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους.Αυτό είναι προσβολή για μια τόσο μεγάλη προσωπικότητα. Ήδη έχει γίνει κίνηση συλλογής υπογραφών (πρώτο το kozan ανέδειξε την είδηση)και έχουν αρθρογραφήσει για το θέμα αυτό σημαίνοντα πρόσωπα της Κοζάνης αλλά και ο Σύλλογος Μικρασιατών Θεσ/νίκης. Η θέση του Ιωακείμ είναι μόνο μέσα στην πόλη.

  • Η θέση του Μακαριστου Ιωακειμ διπλα στο καμπαναριο!
    Οι αγωνιστές δεν κρύβονται!ειναι οδηγοί και σύμβολα ελευθερίας για κάθε εποχή!

  • Ούτε για πλάκα να μεταφέρετε τον Μητροπολίτη στα νταμάρια. Η θέση του είναι στην κεντρική πλατεία. ΤΕΛΟΣ!!!!!

  • Απο την εκκλησία κάποια πρόταση;α!μπα!δωσαμε!δωσαμε!μπρρρ!
    Ούτε ενα τρισάγιο!για ανδριάντες θα λέμε τώρα;

    • Γιατί ο κάδος να μείνει εκεί που είναι είναι σήμα κατατεθέν της πόλης ότι είμαστε σκουπιδούπολη η χαβουζα της Ελλάδας

  • Το Δεσπότη τον θέλουμε στην πλατεία, εκεί που ήταν. Να τον βλέπουν τα παιδιά για να μαθαίνουν ότι τον κατακτητή τον πολεμούμε, δεν συνεργαζόμαστε!

  • Αφού θα ευπρεπίσετε το μνημείο να διορθώσετε και το ορθογραφικά που έχετε στα ονοματεπώνυμα των πεσόντων. Είναι δυνατόν να αναγράφονται τόσο χρόνια λάθος τα τα επώνυμα !!!

  • Όλοι παίρνουν θέση για τον ανδριάντα,εκτος απο την εκκλησία και τους θεολογούντες!κατι φοβούνται;πεστε βρε παλικαρια την γνώμη σας,αιντε ωρε!λεβεντες!τόσα κηρυγματα κανετε!τι φοβάστε;τους νεκρους;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.