Προς το τέλος του έτους τοποθετείται η ανάδειξη του αναδόχου για το φωτοβολταϊκό-γίγα στην Κοζάνη των 200 MW

10 Αυγούστου 2020
09:12

 

Προς το τέλος του έτους τοποθετείται η ανάδειξη του αναδόχου για το φωτοβολταϊκό-γίγα στην Κοζάνη των 200 MW, προϋπολογιζόμενης δαπάνης 110 εκατ. ευρώ, για το οποίο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πέντε εταιρείες. Πρόκειται για τη Resinvest, συμφερόντων Καραγκουλέ, τη Sunel UK από κοινού με την κινεζική Shanghai Electric Hong Kong, την AVAX, την Aρχιρόδον και τη Mytilineos μέσω της METKA-EGN. Η τελευταία έχει υπογράψει συμφωνία και για την κατασκευή του ενός από τα μικρότερα τμήματα του έργου, ισχύος 15 ΜW, ενώ το δεύτερο ανάλογης δυναμικότητας πρόκειται να υπογραφεί με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Συνολικά, ο προϋπολογισμός του έργου-μαμούθ ανέρχεται σε 130 εκατ. ευρώ. Ο ανάδοχος του μεγάλου φωτοβολταϊκού των 200 MW θα αναλάβει τη μελέτη, τα έργα πολιτικού μηχανικού, την προμήθεια, τη μεταφορά, την εγκατάσταση και τη λειτουργία του έργου, καθώς και τη σύνδεση της μονάδας με δύο υποσταθμούς 150 kV.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το έργο υπάρχει συμφωνία χρηματοδότησης με τις τράπεζες με πολύ ελκυστικούς όρους και χωρίς πρόσθετες εγγυήσεις της ΔΕΗ ή του Δημοσίου, γεγονός που αποδεικνύει την ψήφο εμπιστοσύνης του τραπεζικού συστήματος στην εταιρεία και τη συστηματική προσπάθεια της διοίκησης να επανακτήσει την αξιοπιστία της στην αγορά.

Η αναλογία χρηματοδότησης θα είναι 80% δάνειο και 20% ίδια συμμετοχή με τη συμμετοχή δύο ελληνικών τραπεζών και πιθανώς και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Με πληροφορίες από newmoney.gr

Ένα σχόλιο

  • Προφανώς δεν θα τοποθετηθεί σε εύφορη γή… Δεν θα τοποθετηθεί στις εκτάσεις της ΔΕΗ που προορίζονται για τους αγρότες… Δεν θα τοποθετηθεί σε περιοχή που η ΔΕΗ πρέπει να αποκαταστήσει περιβαλλοντικά… και μετά ξυπνήσαμε…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.