Αντιπεριφέρεια Γρεβενών: Στοχευμένες επισκέψεις στην ακτίνα των ανατολικών Γρεβενών και στην περιοχή του Βεντζίου

13 Αυγούστου 2020
15:03

 

Την 11η Αυγούστου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Κασαπίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, Γιάννη Γιάτσιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Γεώργιο Βαβλιάρα, τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Αθανάσιο Φωλίνα, τον Νικόλαο Τζούτζιο από το Γραφείο του Περιφερειάρχη και τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Γρεβενών, Κωνσταντίνο Μπαλοδήμο, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες επισκέψεις στην ακτίνα των ανατολικών Γρεβενών και στην περιοχή του Βεντζίου, προκειμένου να εντοπιστούν εκ του σύνεγγυς ελλείψεις και να προγραμματιστούν δράσεις και έργα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής.

Πρώτος σταθμός της περιοχής ήταν η Μεταλλευτική Επιχείρηση «ΓΕΩ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.» στην περιοχή της Κνίδης, μοναδική ίσως εταιρεία προόδου και δυναμικότητας στα Γρεβενά και κατόπιν ακολούθησε επίσκεψη στους κατοίκους της Κνίδης, παρουσία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, Ιωάννη Θεοδωρίδη.

Αμέσως μετά, στην Τοπική Κοινότητα Σαρακίνας και στην είσοδο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, παρουσία του Εφημερίου της ομώνυμης Ενορίας και του Πρόεδρου, Νικολάου Τσίγκα, ανακοινώθηκε η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την αποκατάσταση της στέγης του Ιερού Ναού.

Στους επόμενους σταθμούς του Οικισμού Ιτέας της Τοπικής Κοινότητας Κνίδης και στην Τοπική Κοινότητα Ποντινής, παρουσία του Προέδρου, Χαράλαμπου Βασιλειάδη, και των κατοίκων, απασχόλησαν ζητήματα ανάπτυξης της περιοχής με πιθανές μονάδες μεταποίησης και προγραμματίστηκε πλάνο οδοποιίας που θα εξυπηρετεί τις κτηνοτροφικές/αγροτικές μονάδες. Συζητήθηκαν σκέψεις και σχέδιο αξιοποίησης γεωφράγματος της περιοχής.

Τελευταίος σταθμός ήταν η Τοπική Κοινότητα Παλαιοχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Βεντζίου, όπου ο Πρόεδρος, Αντώνιος Αντάμης και οι κάτοικοι, έθεσαν το κυριότερο και όμοιο ζήτημα του γεωφράγματος, για το οποίο έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι υφίσταται ήδη ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πρόταση από την Περιφέρεια και παράλληλα, αυτό της επαναλειτουργίας του εγκαταλελειμμένου αρδευτικού δικτύου.

Μετά την αποχώρηση από τη Δημοτική Ενότητα Βεντζίου, έγινε μία στάση στην Τοπική Κοινότητα Παλιουριάς της Δημοτικής Ενότητας Χασίων του Δήμου Δεσκάτης, όπου ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ, Γεώργιος Κοσμίδης, έθεσε το ζήτημα επαναλειτουργίας του ΤΟΕΒ Παλιουριάς και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Νικόλαος Παπαδόπουλος, έθεσε το μείζον σημασίας ζήτημα της υποστήριξης του μοναδικού εκκλησιαστικού μνημείου της περιοχής, της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μπουνάσσας (Βουνάσσας) του 12ου αιώνα μ.Χ., δεδομένης της επιδιωκόμενης ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή των ανατολικών Γρεβενών.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΤΣΙΟΣ

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.