kozan.gr: Βελβεντό: Ποια έργα θα γίνουν με διαδικασίες “fast track”, μετά τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή

14 Αυγούστου 2020
10:23

 

Ολόκληρο το δίκτυο αγροτικών δρόμων, στο Δήμο Βελβεντού, μετά τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή, το διάστημα 5-7 Αυγούστου, υπέστη,  σοβαρές βλάβες διάβρωσης, τέτοιες που, σε κάποια σημεία του, καθίσταται μη προσπελάσιμο. Επίσης το οδικό δίκτυο προς τους οικισμούς Αγ. Κυριακής και Καταφυγίου υπέστη σημαντικές φθορές κι επιβάλλεται ο καθαρισμός από πτώσεις λίθων, χωμάτων όπως επίσης και ο καθαρισμός των παράπλευρων τάφρων. Τέλος τμήματα του εσωτερικού αποχετευτικού δικτύου του Βελβεντού καταστράφηκαν και δημιουργήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα σε πολλά υπόγεια κατοικιών. Τα τμήματα αυτά χρήζουν άμεσης αντικατάστασης προκειμένου να προφυλαχτούν οι περιουσίες και οι ζωές των κατοίκων. Έτσι ο Δήμος Βελβεντού,  μετά και τη χρηματοδότηση/έκτακτη επιχορήγηση, με το ποσό των 150.000 ευρώ, από το Υπουργείο Εσωτερικών, προχωρά στην αποκατάσταση αγροτικών οδών που οδηγούν σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ. Επίσης σε μίσθωση μηχανημάτων έργου για τον καθαρισμό τάφρων στους δρόμους προς Αγ. Κυριακή και Καταφύγι, ενδεικτικού προϋπολογισμού 8.000 ευρώ και 5.000 ευρώ αντίστοιχα και τέλος στην αντικατάσταση τμημάτων εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης προϋπολογισμού 90.000 ευρώ.

kozan.gr

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.