Θ. Μουμουλίδης: “Σε αδιέξοδο οδηγείται κι ο χειμώνας στο χώρο του πολιτισμού. Οι άνθρωποι του Πολιτισμού οφείλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους”

20 Αυγούστου 2020
17:57

Δεν είναι η ουσιαστική αδιαφορία της κυβέρνησης για τα προβλήματα του πολιτισμού που ενοχλεί , καθώς είναι γνωστό πως μόνο επικοινωνιακά προσπάθησε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκάλεσε ο κορωνοιός.

Είναι η σιωπή της πλειοψηφίας σχεδόν των εργαζομένων στον χώρο του πολιτισμού,που βλέπουν καθημερινά τους επαγγελματικούς τους χώρους να εξαφανίζονται, να βυθίζονται στην ανυπαρξία και συνεχίζουν μια μοιρολατρική συμπεριφορά.Πλην εξαιρέσεων βεβαίως.
Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ που έχουν οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό δεν αξιοποιείται από τους ίδιους τους εργαζομένους (δημιουργοί καλλιτέχνες επιστήμονες τεχνικοί κλπ εργαζόμενοι)!!!

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ 100 εκ ευρώ ανακοίνωσε ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ η υπουργός Πολιτισμού για την αντιμετώπιση της κρισης ( δηλαδή περίπου το 1/3 του ετήσιου προϋπολογισμού του Υπουργείου !!!) και κάποιοι την πίστεψαν. Κυριως τα ΜΜΕ που με θερμή αναπαρήγαγαν την « ειδηση@ με πηχαιους τιτλους. Κανενας ελεγχος! ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ Πως δεν δόθηκαν ούτε 10 εκατομμύρια. Και από αυτά τα περισσότερα κατευθύνθηκαν προς « άγνωστη κατεύθυνση» χωρίς κανένα σχέδιο αλλά και καμία διαφανή διαδικασία.
Η υπουργός θα μείνει στην ιστορία ως η υπουργός των επικοινωνιακού χαρακτήρα μικροσυσσιτίων.

Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ που έρχεται θα είναι σκληρός.
Η νέα πραγματικότητα δεν αφήνει ΠΟΛΛΑ περιθώρια ελπίδας.
Θα προχωρήσουμε στο άγνωστο των εξελίξεων χωρίς κανένα σχέδιο. Με την ανεργία να αγγίζει το απόλυτο! Το καλοκαίρι φεύγει και δεν έχει ανακοινωθεί κανένα πρωτοκολο λειτουργίας.

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ Αν δεν υπάρξει αντιδραση.
ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ . Μάλλον γιατί εκτιμά πως είναι χωρος εύκολα διαχειρισιμος…
Ο πολιτισμός είναι το διαχρονικό σύνθημα των κυβερνήσεων! Πλην μικρών εξαιρέσεων. Ελάχιστες φορές , επιχειρήθηκε η επίλυση προβλημάτων και η κατάθεση προτάσεων.
Και οι άνθρωποι του πολιτισμού , υπηρξαν απόντες από τις εξελίξεις και πολύ περισσότερο από την λήψη αποφάσεων.

ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ;
Βέβαια, με ποσοστό 0,21% στον εθνικό μας προϋπολογισμό ( τον μικρότερο μακράν σε όλη την Ευρώπη) δεν μπορείς να ελπίζεις και σε ΠΟΛΛΑ.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΟΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ οφείλουν να ΕΝΩΣΟΥΝ τις δυνάμεις τους και να προβάλουν ένα δυναμικό πρόσωπο, ΕΝΩΤΙΚΟ,πάνω από κόμματα, ορθωνοντας ένα ΔΥΝΑΜΙΚΟ «ΠΑΡΩΝ» για πρώτη φορά, όπως αξιζει στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΟΣΟΣΤΟΥ 1% ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. Γιατί με λιγότερο συνεχίζεται η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ. Είναι ένα πρώτο βήμα.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ η διεκδίκηση και κατάθεση με ευθύνη των Ελλήνων δημιουργών καλλιτεχνών και εργαζομενων και την στήριξη της πολιτείας ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. Που να ξεπερνά κατα πολύ τη μια κυβερνητική θητεία.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με 100.000 υπογραφές κάτω από ένα κοινό κείμενο που θα φανερώνει την ΕΝΟΤΗΤΑ και την ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ δημιουργών καλλιτεχνών και εργαζομενων στο χώρο του πολιτισμού. Που θα απευθύνεται και θα ζητά την στήριξη της ελληνικής κοινωνίας…

4 σχόλια

  • ναι κ Μουμουλίδη αυτοί που όλα τα χρόνια έβγαζαν πολλά ( και υπάρχουν αρκετοί)να συνενωθούν να βοηθήσουν τους εργαζόμενους στον χώρο του πολιτισμού για τον δύσκολο χειμώνα.

  • Κυριε Μουμουλιδη, συγχαρητηρια για τη πρωτοβουλια σου. Εννοω το αρθρο. Ειναι ισως η απαρχη για μαζικη αντιδραση απο το χωρο του πολιτισμου και των ανθρωπων. Ειναι επισης θεμα και των ολων των πολιτων. Ο πολιτισμος μας αφορα ολους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.