Οι 16 πληγές του προσφυγικού Δήμου Εορδαίας (Γράφει ο Σοφοκλής Ασιανος)

25 Αυγούστου 2020
01:02

 

Οι 16 πληγές του προσφυγικού Δήμου Εορδαίας
1. Η άλλοτε Επαρχία Εορδαίας σήμερα είναι διαμελισμένη στην περιφερειακή ενότητα Φλώρινας και Έδεσσας και στον Δήμο Κοζάνης
2. 1991 το κλείσιμο της ΑΕΒΑΛ
3. Αρχές του 2000 άρχισε να μειώνεται ο αριθμός των απασχολουμένων στην ΔΕΗ.
4. Την Δεκαετία του 2000 άρχισε το κλείσιμο των πρώτων Μονάδων
5. 2010 – 2019 Μνημονιακά χρόνια
6. Η ανεργία φουντώνει .Οι ασχολούμενοι στην ΔΕΗ μέσω εργολάβων είναι οι περισσότεροι αλλοδαποί.
7. 2010 – 2019 Αφαίρεση υπηρεσιών από την ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ
8. 2010 – 2019 Υπάλληλοι του δημοσίου και των οργανισμών έγιναν εσωτερικοί μετανάστες.
9. Λόγο εισαγωγής της ΔΕΗ στο χρηματιστήριο (μετοχοποίηση) δεν υποστηρίζεται το τοπικό εμπόριο.
10. Δεν γίνεται η επαναπόδοση των εδαφών στον πρωτογενή τομέα.
11. Περίπου 4 με 5 χιλιάδες Πτολεμαιδιώτες φοιτητές, κάθε χρόνο είναι διάσπαρτοι σε όλη την Ελλάδα
12. Η αποκατάσταση των ορυχείων που έπρεπε να γίνετε παράλληλα με την λειτουργία της ΔΕΗ παραμένουν τρύπες .
13. Τα υπόγεια ύδατα έχουν εξαφανιστεί.
14. Τα χιλιάδες ακίνητα που η κατασκευή τους συνέβαλε στην εθνική οικονομία σήμερα λόγο μνημονίων και την απαξίωση του λιγνίτη η αξία τους έχει πέσει στο 1/5 και αύριο θα μηδενιστή.
15. Οι 3000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Πτολεμαΐδα μέσα από αυτές τις αντίξοες συνθήκες από ραχοκοκαλιά της οικονομίας έγιναν απολιθώματα της οικονομίας.
16. Το 2020 όλη η Ελλάδα ζει τον πρώτο χρόνο χωρίς μνημόνια ενώ η Πτολεμαΐδα ζει το χειρότερο οικονομικό έτος με το αβέβαιο μέλλον για την ύπαρξη της.

6 σχόλια

  • σωστη η διαπιστωση να προσθεσω ομως οτι το κομμα που βαζει λουκετο στην δεη πηρε 40% στην πτολεμαιδα οποτε περαστικα μας

    • NAI ….. και το κόμμα που έκανε τις ΝΟΜΕ ζημιώνοντας την ΔΕΗ με 1 δις ευρώ ακυρώνοντας την μικρή ΔΕΗ ενώ ταυτόχρονα φούσκωσε με κάθε τρόπο το “κίνημα δεν πληρώνω” (άλλα 2 δις) πήρε 32%.

      • η λογικη ειναι δηλαδη η μικρη δεη η λουκετο.οσο για τα νομε να θυμησω οτι ο σαμαρας δεν ζητησε δωρεαν δικαιωματα ρυπων και εφτασε εκει το πραγμα.αν εσυ εισαι ευχαριστημενος απο αυτην την πολιτικη χαλαλι σου

  • σωστά όλα. επίσης να προσθέσω ότι η πόλη της Πτολεμαίδας ήταν επί χρόνια τρίτη στην χώρα σε κατά κεφαλή εισόδημα
    αλλά ο κόσμος δεν έκανε τοποθετήσεις επενδυτικές, βιοτεχνίες, αγροκτήματα κλπ αλλά αγόραζε αμάξια, ακριβά έπιπλα και ταπετσαρίες, και τάισε τα καζίνο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.