Χ. Ζευκλής στο newsit.gr: “Τα κρούσματα είναι 22 και δεν είναι από κάποιον γάμο, είναι διάσπαρτα σε διαφορετικές περιοχές κάποια χιλιόμετρα μακριά το ένα από το άλλο”

25 Αυγούστου 2020
12:03

Ανησυχία επικρατεί στην Κοζάνη και ιδιαίτερα στον δήμο Βοΐου μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 22 κρουσμάτων κορωνοϊού σε μια ημέρα. Ο δήμαρχος Βοΐου Κοζάνης, Χρήστος Ζευκλής μίλησε στο newsit.gr και εξήγησε τι ακριβώς έχει συμβεί και πως έγινε η διασπορά του ιού.

«Έχει έρθει ένα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ κάνει δειγματοληψία και ιχνηλάτηση επί τόπου χωρίς ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη στα νοσοκομεία. Εμείς καλούμε του δημότες μας να είναι προσεκτικοί αυτές τις ημέρες να αποφεύγουν τις πολλές μετακινήσεις και τον συγχρωτισμό και να φορούν μάσκα στους κλειστούς χώρους και αν χρειάζεται και σε εξωτερικούς», είπε ο δήμαρχος μιλώντας στο newsit.gr.

Και πρόσθεσε: «Σήμερα θα ξεκινήσουμε και τις απολυμάνσεις σε πλατείας και δημόσιους χώρους περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους. Ο κόσμος έχει προσαρμοστεί δεν κυκλοφορεί ιδιαίτερα έξω, τα καταστήματα είναι άδεια ενώ κάποια από αυτά έκλεισαν. Για το επόμενο δεκαπενθήμερο αν συνεχίσουμε θα είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι με την αντίδραση του κόσμου. Δεν υπάρχει καμία μάζωξη σε κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο τα πράγματα κυλούν ήσυχα».

Όσον αφορά τα κρούσματα και την προέλευσή τους ο κ. Ζευκλής είπε: «Τα κρούσματα είναι 22 και δεν είναι από κάποιον γάμο, είναι διάσπαρτα σε διαφορετικές περιοχές κάποια χιλιόμετρα μακριά το ένα από το άλλο. Κανένας γάμος δεν έγινε εδώ. Είναι διάσπαρτα γιατί εμείς εδώ δεχτήκαμε το καλοκαίρι πάνω από 5 χιλιάδες επισκέπτες».

Και κατέληξε: «Στην ουσία η όλη ιστορία ξεκίνησε από δυο νεαρά άτομα τα οποία εντοπίστηκαν σε δυο διαφορετικές περιοχές. Όλα τα κρούσματα είναι νεαρά άτομα σε ηλικία, τα περισσότερα είναι ασυμπτωματικά, ενώ ελάχιστα παρουσίασαν συμπτώματα της μιας μέρας. Ο ένας επισκέπτης μας ήρθε από την Χαλκιδική και ο άλλος από την Άρτα. Είχαν γνωστούς εδώ με αποτέλεσμα να βρεθούν σε παρέες είτε σε μαγαζιά είτε σε σπίτια και μετέφεραν τον ιό».

9 σχόλια

  • Δηλαδή τα νησιά και οι άλλοι τουριστικοί προορισμοί τι να πούνε για τον κόσμο που τους επισκέπτεται??? Αντί να ρίχνεται το μπαλάκι στους επισκέπτες αναλογιστειτε ποιος επέτρεψε τον συγχρωτισμό του κόσμου και μην σφυριζετε αδιάφορα!!!

  • Το Δημοτικο συμβούλιο μάλιστα είχε την ευγενή καλοσύνη να προτρέψει τους επιχειρηματιες της εστίασης να κλείσουν εθελοντικά τα κατάστημα τους για 10 μέρες!!!!
    Αλήθεια θα προχωρήσει ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι του σε περικοπή των μισθών τους για να στηρίξουν τα έξοδα και την επιβίωση των επιχειρήσεων;;;;;;;Από φαεινές ιδέες γέμισε ο τόπος!!!!
    Να κλείσουν και τα πολυκαταστήματα κύριε δήμαρχε!!!!Εκει δεν διασπείρεται ο ιός;;;;;
    Ο νοών νοείτο!

    • Αν τηρουσανε τα μαγαζιά τους νόμους και τους κανόνες δεν θα είχανε αυτά τα αποτελέσματα τώρα… Περίμενε σε λίγο καιρό να δεις που θα φτάσουν τα κρούσματα στο Βόιο.. Καταφέρατε και γίνατε πρώτο θέμα πάλι

  • Δημαρχε τα κανατε να μην πω τι, ο δημος δεν ειναι μισθοι, ,ρουσφετια, και ¨κορδες φουντες¨ εχει και δυσαρεστες αποφασεις.

  • Το ότι είναι τα καταστήματα κλειστά σας χαροποιεί? Επειδή κάποιοι θέλανε να κάνουν αρπαχτές το 15Αύγουστο , τωρα δεν κινείτε τίποτα. Είμαστε που είμαστε χάλια οικονομικά στη Σιάτιστα. Τώρα ήρθε και αυτό…. Έτσι δεν βγαίνει χειμώνας….

  • Η ευθύνη είναι του ηγέτη Δήμαρχε.
    Κάνατε τα στραβά μάτια στα μέτρα και κοιτάξατε να καμαρωνετε και να γλεντάτε. Παντού έχουν άτομα που έχουν γυρίσει από διακοπές….αυτό το χάλι πουθενά. Είμαι ευπαθής ομάδα φοβάμαι να κυκλοφορησω.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.