Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων: Υλοποίηση του έργου “Νέες κατασκευές – συντήρηση οδικού ηλεκτροφωτισμού 2019 – 2020”

26 Αυγούστου 2020
10:58

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της έδρας, υλοποιεί μεταξύ άλλων έργων και το έργο “Νέες κατασκευές – συντήρηση οδικού ηλεκτροφωτισμού 2019 – 2020” με σκοπό πάντα την βελτίωση της οδικής ασφάλειας του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της. Το έργο αυτό έχει προϋπολογισμό μελέτης 938.000,00€ και υλοποιείται κατόπιν της προβλεπόμενης δημόσιας ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας, από την οποία προέκυψε Ανάδοχος με έκπτωση 53,04% (συμβατικός προϋπολογισμός 440.472,53€).

Στα πλαίσια του ως άνω έργου θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα (έναρξη την επόμενη εβδομάδα) εργασίες αντικατάστασης του οδικού ηλεκτροφωτισμού της βόρειας εισόδου Κοζάνης έως τον κυκλικό κόμβο Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (πρώην Τ.Ε.Ι. Κοζάνης).

Σκοπός του έργου στο οδικό αυτό τμήμα είναι η πλήρης αντικατάσταση του οδοφωτισμού (εκσκαφές, αντικατάσταση υποδομής, τοποθέτηση νέων ιστών και νέων φωτιστικών) προκειμένου να επιλυθούν χρόνια προβλήματα της υφιστάμενης εγκατάστασης οδοφωτισμού και να βελτιωθεί η ποιότητα της πλοήγησης των διερχόμενων οδηγών.

Προβλέπεται η κατάληψη της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών, προκειμένου αυτές να εκτελεστούν με ασφάλεια προσωπικού και διερχόμενων οδηγών.

Ως εκ τούτου εφιστούμε την προσοχή των διερχόμενων οδηγών στην τήρηση των ορίων ταχύτητας και των λοιπών διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τους ευχαριστούμε δε για την κατανόηση και ανοχή τους.

Από το Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων της έδρας της Π.Δ.Μ.

2 σχόλια

  • είναι αυτά τα μαγικά έργα που αφορούν “τυχαία” ΜΟΝΟ την κοζάνη και “τυχαία” έχουν πάντα συνεχή και ομαλή χρηματοδότηση.

    Εκείνο το έρμο το έργο της βαφής των εξωτερικών χώρων του μποδοσάκειου προ τριετίας με το τεράστιο ποσό χρηματοδότησης 300 χιλ θα γίνει μετά το 2025 αν πάνε όλα καλά και δεν κολλήσει “τυχαία” και αφού φυσικά ολοκληρωθεί το εργάκι των 50εκ της πανεπιστημιούπολης και των 16 εκ του μαμάτσειου.

  • Τα χρήματα για το Μποδοσάκειο μπορεί να δόθηκαν σε κάποιο έργο για την Κοζάνη. Κορόιδα είναι να διαθέτουν χρήματα για Πτολεμαΐδα. Αυτοί αποφασίζουν και συνεχώς εις βάρος της Πτολεμαίδας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.