Η Κ.Ο. Σιάτιστας του ΚΚΕ, επισημαίνει την κρίσιμή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή του Βοΐου λόγω της πανδημίας

28 Αυγούστου 2020
13:42

 

Η Κ.Ο. Σιάτιστας του ΚΚΕ, επισημαίνει την κρίσιμή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή του Βοΐου και καλεί κυβέρνηση και τοπικές αρχές στην άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας του λαού.

Το δεύτερο κύμα της επιδημίας ήταν αναμενόμενο κ όμως δεν είδαμε κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας από πλευράς του κράτους κ των τοπικών αρχών. Καμία ενίσχυση δεν έγινε στις δομές υγείας της περιοχής, που επλήγη ιδιαίτερα στην πρώτη φάση. Ταυτόχρονα είναι αποκαλυπτικές οι εικόνες συνωστισμού στις μετακινήσεις του πληθυσμού πανελλαδικά άρα και στην περιοχή μας. Αλήθεια ποιος ευθύνεται για το άνοιγμα του τουρισμού και των μετακινήσεων με τους όρους των μεγαλοξενοδόχων και των μεγάλων εταιριών τουρισμού κ ιδιοκτητών μέσων μεταφοράς? Ποιανού ευθύνη είναι που ιδιαίτερα στους μεγάλους χώρους δουλειάς δεν γίνονται έλεγχοι? Πως μπορούν να στοχοποιηθούν τα μικρομάγαζα της περιοχής που έχουν στενάξει το τελευταίο διάστημα κ δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα? Τι μέτρα πάρθηκαν από το κράτος κ τις τοπικές αρχές ώστε να στηριχτούν οι άνεργοι, οι α/α κ αγρότες της περιοχής? Είναι πολλοί που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Η πλειοψηφία του λαού του Βοΐου επέδειξε αξιέπαινη συμμόρφωση στην περίοδο της καραντίνας. Ας μην του κουνάνε λοιπόν το δάχτυλο όλοι όσοι δεν αξιοποίησαν ουσιαστικά το χρόνο που κερδήθηκε από τον ίδιο το λαό.

Να μην περάσει η άθλια προπαγάνδα της αποκλειστικής ατομικής ευθύνης και ενοχής! Γίνεται εκ του πονηρού, ώστε να συγκαλυφθούν οι εγκληματικές ευθύνες του κράτους, της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών που δεν εξασφάλισαν μέτρα ενίσχυσης των δομών υγείας της περιοχής, μέτρα ασφάλειας στις μετακινήσεις του πληθυσμού κ σε κάθε είδους κοινωνικές εκδηλώσεις (βλέπε δρώμενα στη Σιάτιστα το 15Αύγουστο).

Ιδιαίτερα η νέα γενιά που έχει στοχοποιηθεί έντονα το τελευταίο διάστημα να μην επιτρέψει να της καταλογίζουν αποκλειστικές ευθύνες. Είναι απαράδεκτο να συγκεντρώνονται τα πυρά σε νέα παιδιά που νόσησαν και μετέδωσαν τον ιό.

Επαναφέρουμε αιτήματα που αναδείξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα με συνεχείς παρεμβάσεις των δυνάμεων μας και των εκλεγμένων μας. Με ΕΥΘΥΝΗ των αρμόδιων αρχών δεν υλοποιήθηκαν.

Η διεκδίκηση τους να γίνει υπόθεση όλου του λαού της Σιάτιστας και των χωριών του Βοΐου.

  • Δωρεάν τεστ σε όλο τον πληθυσμό με καθαρά επιστημονικά κριτήρια. Προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού στο αντίστοιχο εργαστήριο του Γ.Ν. Κοζάνης.

  • Ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό και υλικά μέσα του Κ.Υ. Σιάτιστας και όλων των δομών ΠΦΥ της περιοχής.

  • Ενίσχυση του κλιμακίου του ΕΟΔΥ με πρόσθετο προσωπικό ώστε να προχωρήσει στο ακέραιο η ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και να περιοριστεί ελεγχόμενα από τους ειδικούς η διασπορά.

  • Ειδική μέριμνα για υγειονομικούς ελέγχους στους χώρους δουλειάς βιοτεχνίες γούνας, υπηρεσίες, μαγαζιά.

  • Χρηματοδότηση του δήμου για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, συνεργεία απολύμανσης κλπ.

  • Απαλλαγή από δημοτικά τέλη και ενίσχυση με έκτακτο επίδομα όλων όσων βρίσκονται σε δυσάρεστη οικονομική κατάσταση (άνεργοι, α/α σε αναστολή κλπ.)

  • Γενναία χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών ώστε να εξασφαλιστεί η προμήθεια σε υγειονομικό υλικό όλων των σχολικών μονάδων της περιοχής.

  • Σε περίπτωση που οι ειδικοί κρίνουν αναγκαίο ένα τοπικό lockdown να εξασφαλιστεί η ενίσχυση του εισοδήματος των λαϊκών οικογενειών.

Ένα σχόλιο

  • και μετά θα στείλουν τον λογαριασμό στο ΚΚΕ για να γίνει παρακράτηση από την προμήθεια που παίρνουν από την βουλή……

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.