Σε συνεχείς συσκέψεις και προετοιμασία βρίσκεται το Πανεπιστήμιο  Δυτ. Μακεδονίας, ενόψει  της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς  που  ξεκινά στις  12 Οκτωβρίου, ενώ στο πλαίσιο  της  εφαρμογής της γενικής οδηγίας του Υπουργείου Παιδείας  για διά  ζώσης διεξαγωγή των εργαστηριακών μαθημάτων, καθώς και παρακολούθηση των μαθημάτων έως και  50 φοιτητές, την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει λεπτομερής εκτίμηση της κατάστασης  στην Σύγκλητο  του Πανεπιστημίου, προκειμένου  να ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις.

Αυτό  τόνισε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου  Δυτ. Μακεδονίας,   Θεόδωρος Θεοδουλίδης, προσθέτοντας  ότι  «από χθες ξεκίνησαν  οι εξετάσεις  των  φοιτητών εξ αποστάσεως και  το  Νέο Πανεπιστήμιο  είναι καθ’ όλα έτοιμο, να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της νέας δύσκολης περιόδου».

Ο  κ. Θεοδουλίδης  υπογράμμισε  ότι  «κατά  τον πρώτο χρόνο θητείας της νέας πρυτανικής αρχής, τέθηκαν οι βάσεις  για την μετάβαση  στην πραγματικότητα του Νέου και ενιαίου Πανεπιστημίου στην Δυτ. Μακεδονία, με νέα νοοτροπία και ανασυγκρότηση δομών και θεσμών , στο πλαίσιο της οργάνωσης του».

Σε  ότι αφορά  τους στόχους  της νέας  περιόδου, ο  Πρύτανης  του Πανεπιστημίου  Δυτ. Μακεδονίας , ανέφερε  την  πιστοποίηση του Ιδρύματος η οποία αναμένεται τους επόμενους μήνες από την Εθνική  Αρχή, όπως επίσης και  την  ενεργό συμμετοχή του  Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας  στην μεταλιγνιτική περίοδο,   με  αναβαθμισμένο ρόλο και  εμβληματικές δράσεις , καθώς  και  την προετοιμασία  με το σύνολο των ενεργειών που απαιτούνται, προκειμένου «εάν όλα πάνε καλά, σε ένα χρόνο, να γίνει δυνατή η μετακίνηση τμήματος  του Πανεπιστημίου  Δυτ. Μακεδονίας , στις εγκαταστάσεις  της  Πανεπιστημιούπολης που δημιουργείται, στην περιοχή της  ΖΕΠ  Κοζάνης».

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ