Άκρως λαικίζουσα η παράταξη ΣΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ , έκνομα απαιτούσε εν μέσω καθολικής απαγόρευσης των δια ζώσης συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων , την δια ζώσης τέλεση τους.Είχε δε από καιρό διαμηνύσει στον Πρόεδρο του Δ.Σ πως επείγει μια συνεδρίαση του ΔΣ με αποκλειστικό και μοναδικό θέμα την απολιγνιτοποίηση. Ως Πρόεδρος είπα δημόσια και δυο και τρεις φορές πως αφού το αιτήσθε θα το κάνω , αρκεί να μου φέρετε μια εισήγηση όπως υποχρεούσθε ως εισηγητές του θέματος . Τέτοια εισήγηση δεν έλαβα ποτέ. ( 1ο . όταν δεν γνωρίζουμε τα βασικά του Δημοτικού Συμβουλίου)

Αντιθέτως ΄στη συνεδρίαση δια ζώσης της 14/08 / 2020 , όλοι οι σύμβουλοι ( 7 με την κ Σπυρίδου επικεφαλής ) της παράταξης ΣΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ με e-mail μου δήλωσαν πως απέχουν και δεν θα παρεβρεθούν . Είναι η ίδια παράταξη που γυρνούσε τον κόσμο ανάποδα γιατί δεν γίνονται συνεδριάσεις του ΔΣ δια ζώσης , και τώρα που ήταν δια ζώσης η συνεδρίαση , απείχαν όλοι οι σύμβουλοι αυτής της παράταξης στέλνοντας ομαδικό e-mail αποχής . ( 2ο . όταν δε γνωρίζουμε τι κάνουμε )

Πέραν αυτού η συγκεκριμένη συνεδρίαση είχε ως πρώτο και κυρίαρχο θέμα την απόλυση 38 εργαζομένων της εταιρείας ΜΕΤΕ ( Ορυχείο λιγνίτη στο Προσήλιο ), δηλαδή άμεσα σχετιζομένων με την απολιγνιτοποίηση , που τόσο ενδιέφερε τη συγκεκριμένη παράταξη. Απούσα μετά θορύβου. ( 3ο . όταν λέμε άλλα απ αυτά που εννοούμε )

Δε θα πω πως δυσκολεύονται να κατανοήσουν απλές διατάξεις΄, ούτε ΄πως το κάνουν ελέω αντιπολιτευτικής τακτικής , το πιο πιθανό είναι πως η ηγεσία της εν λόγω παράταξης δεν έχει καταλάβει τη σημασία και αξία του Δημοτικού Συμβουλίου .

Συνοψίζω :

Α) Όταν η παράταξη Στάση Σερβίων αιτείται συζήτηση για ένα θέμα , δίχως να καταθέτει εισήγηση, ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ στην Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης , όποια συζήτηση γι αυτό είναι μόνο για πολιτικές εντυπώσεις (1ο )

Β) ‘Οταν η παράταξη Στάση Σερβίων ζητά να μη γίνονται συνεδριάσεις δια περιφοράς αλλά μόνο δια ζώσης , και στην αμέσως επόμενη δια ζώσης συνεδρίαση ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΙΔΙΑ ΠΑΡΆΤΑΞΗ ΕΝ ΣΥΝΌΛΩ ( !!! ) , κάποιον κοροιδεύει. ( 2ο )

Γ ) Όταν η παράταξη Στάση Σερβίων ενδιαφέρεται για την απολιγνιτοποίηση του Δήμου Σερβίων και ζητά επειγόντως να τεθεί το θέμα σε Ημερήσια Διάταξη , αλλά ΣΥΣΣΩΜΗ ΑΠΟΥΣΙΆΖΕΙ , όταν είναι παρούσα σε δια ζώσης ΔΣ η Επιτροπή εργαζομένων του ορυχείου Προσηλίου και οι 38 απολυμένοι εργάτες ( πονόψυχος λαικισμός υπ ατμόν ) του λιγνιτορυχείου μας κοροιδεύει όλους. ( 3ο ).

Οι κουκουλοφόροι aivreδες και το παρακολούθημα τους Goblitsamedia ας ξεσπάσουν σε κάποιον τοίχο της επιλογής τους, ο Δήμος Σερβίων δεν τους αφορά.

Συνιστώ σύνεση και αυτοσυγκράτηση , δεν είναι προεκλογική περίοδος. Αν κίντσαμι δε θα βγούμι ( Σερβιώτικο δημώδες του Μεσοπολέμου).</div>