Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη το Σάββατο 5/9, με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό (Φωτογραφίες)

7 Σεπτεμβρίου 2020
20:27

Με τις απαραίτητες προσαρμογές στο πρόγραμμα αλλά και την λήψη όλων των μέτρων προστασίας των συμμετεχόντων, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στο Πάρκινγκ ΟΣΕ, με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήχθη η φετινή εκδήλωση, δεν αποτέλεσαν εμπόδιο για την επιτυχία της διοργάνωσης, αλλά και ούτε επηρέασαν το πλούσιο περιεχόμενό της. Το σύνθημα του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, «Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να ανασαίνουμε, για να νικήσει η ζωή!», ακούστηκε δυνατά και στην Κοζάνη, η νεολαία και οι εργαζόμενοι της πόλης έδωσαν με τη συμμετοχή τους απάντηση στην κυβέρνηση, το κράτος και το σύστημα, που τους κουνάνε το δάχτυλο, για να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους.

Στην Κεντρική ομιλία του Φεστιβάλ, ο Νίκος Σοφιανός τόνισε μεταξύ άλλων:

«Από την έναρξη αυτών των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνουμε το τελευταίο εξάμηνο, το ΚΚΕ δεν ανέστειλε την πολιτική μαζική του δράση. Δηλώσαμε «τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή» και αυτή τη δήλωση την κάναμε πράξη τους δύσκολους μήνες μέσα από ένα κύμα διεκδικήσεων, πρωτοβουλιών, παρεμβάσεων, πορειών, διαδηλώσεων. Βάλλαμε στην πρώτη γραμμή της πάλης τις κυβερνητικές ευθύνες για την προστασία της υγείας του λαού, ευθύνες που επιχείρησαν και επιχειρούν να κρύψουν, πίσω από την αναγκαία ατομική ευθύνη. Αναδείξαμε και στηρίξαμε αιτήματα για να μην πληρώσει ξανά ο λαός μας τις συνέπειες της κρίσης που ο κορονοιός επίσπευσε στην καπιταλιστική οικονομία.

Και τώρα που βρισκόμαστε μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, και μάλιστα τώρα που φθείρεται από τα έργα της η εικόνα της –υποτίθεται- ικανής κυβέρνησης, τώρα που φαίνεται επίσης και η γύμνια μιας αντιπολίτευσης, της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να ξεχνάει ότι η Νέα Δημοκρατία «πατάει» πάνω στα δικά του πεπραγμένα, τώρα με καλύτερους όρους και με μεγαλύτερη πείρα συνδυάζουμε την πίεση του αγώνα σε κάθε μέτωπο πάλης.

Αυτόν τον ρόλο παίζει και το συλλαλητήριο το οποίο ετοιμάζουν οι ταξικές δυνάμεις στις 12 Σεπτέμβρη στην Θεσσαλονίκη με σύνθημα «Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά». Όμως, οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι και βήμα υπευθυνότητας, υπευθυνότητα που έδειξε το Κόμμα μας. Που δεν υποτίμησε καθόλου τις συνέπειες της πανδημίας, που πήρε όλα τα μέτρα αλλά και απαίτησε μέτρα. Γιατί ο αγώνας για τη ζωή και την υγεία του λαού μας δεν μπορεί να περιμένει. Είναι εύλογη η ανησυχία και ο φόβος μπροστά στο ενδεχόμενο η πανδημία να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Τώρα πρέπει να γίνουν απαίτηση, διεκδίκηση για άμεσα μέτρα, τόσο για την ενίσχυση του ΕΣΥ, όσο και την προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, των εκπαιδευτικών και των παιδιών μας στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, παντού. Οι ευθύνες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι μεγάλες, γιατί στην προσπάθειά της να πετάξει από πάνω της την ευθύνη για την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, συνεχίζει να κουνάει το δάχτυλο στον λαό και τη νεολαία, ρίχνοντάς τα όλα στην ατομική ευθύνη, την στιγμή που η κυβέρνηση αρνείται να πάρει μέτρα προστασίας της ζωής του λαού».

Ακολούθησε συναυλία με το συγκρότημα των Δημήτρη Βαβλιάρα και Γιώργου Μιχαήλ, Στο χώρο του Φεστιβάλ υπήρχε Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής και έκθεση με τίτλο: «Αυτός ο άδικος κόσμος πρέπει να αλλάξει!».

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.