Γ. Καραβασίλης: “Αυτές είναι οι προτάσεις μας για την απολιγνιτοποίηση, με αφορμή την ανακοίνωση του master plan”

12 Σεπτεμβρίου 2020
00:36

ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΣΥΝΕΧΩΣ, ΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ…

ΟΡΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Master plan ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ, Χατζηδάκη στην περιοχή μας, που ως δώρο μας φέρνει την επίσπευση, της παύσης ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ των λιγνιτικών μονάδων, του ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ και ΑΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ.
Τα συμπεράσματα δικά σας!!!
α. Παράταση εύλογου χρόνου προσαρμογής έως το 2050 όρος ΕΕ, όπως Γερμανία, Τσεχία, Πολωνία.
β. Σε πλήρη λειτουργία οι πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής Η/Ε από λιγνίτη, 5 ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, 5 Πτολεμαΐδα υπό κατασκευή, Μελίτη και Μεγαλόπολη, με εξυχρονισμο των συστημάτων φίλτρα κλπ, για να διατηρήσουμε την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας.
γ. Παράλληλα κανόνες στην κατασκευή φωτοβολταικων πάρκων, όχι αναξελεκτα και σε παραγωγική ΓΗ.
δ. Στο χρονικό διάστημα έως το 2050 και άμεσα, μελέτες για μικτή καύση στις Λιγνιτικές Μονάδες, όπως βιομάζα, υδρογόνου, Μπαταρίες κλπ.
ε. Ανάπτυξη της τεχνολογίας καύσης με αεριοποίηση του Λιγνίτη, για να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας, την ανάπτυξη και την οικονομία.
στ. Ειδική Οικονομική Ζώνη, στην Δυτική Μακεδονία για προσέλκυση επενδύσεων σε άλλους τομείς της οικονομίας, όπως εργοστάσιο παραγωγής πάνελ για φωτοβολταϊκά και μεγάλες εταιρείες αυτοβιομηχανιας,Μπαταρίες κλπ.
ζ. Αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού, Λίμνη πολυφυτου, και μικρούς ταμιευτηρες, με υδροηλεκτρικα, σε όλους τους πρώην Δήμους, για ισορροπημένη ανάπτυξη.
η. Άμεση αποκατάσταση των ορυχείων όπως γίνεται σε όλες τις ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με την νομοθεσία, θα δουλέψουν Ελληνικές Εταιρείες και άνεργοι της περιοχής. Και πολλά άλλα που θα προκύψουν μέσα από την εξωστρέφεια και τις προτάσεις του επιστημονικου προσωπικού της περιοχής μας και οχι μόνο, ήδη από την Ημερίδα του Δήμου Εορδαιας, υπάρχουν σχετικές μελέτες.
θ. Αξιοποίηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Η Βίαιη και αναίτια απολιγνιτοποιηση τώρα ξεκίνησε με την απόφαση της κυβέρνησης….
Μας έταξαν τον παράδεισο, ως δέλεαρ και όλα συνεχώς είναι αρνητικά, περικοπή ευρωπαϊκών κονδυλίων, από 1,5 δισ, σε 500 εκ, το Master plan, θολούρα και ανεδαφικο, άμεσο κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων της περιοχής μας, αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, Ενεργειακοί Δήμοι κλπ.
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΜΗΝ ΧΑΡΊΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ Ή ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ!!!

12 σχόλια

  • Καραβασίλη γνωρίζεις ότι κόστος παραγωγής, του αης καρδιάς που δούλευες ,ξεπερνά τα 100 ευρώ /mwh. Μπορεί να πουλήσει με αυτή την τιμή όταν ΟΤΣ είναι κάτω από 40 ευρώ/mwh;απλά πράγματα όταν δεν πουλάς κλείνεις. Τι βίαια και άδικη απολιγνιτοποιηση και παραμύθια μας λες.

    • Και εσύπου είδες οτι στην πρόταση του Καραβασιλη υπάρχει ο ΑΗΣ Καρδιάς, με την γκαβομαρα που σε δέρνει δεν είδες την βίαια απολιγνιτοποιηση στον ΑΗΣ Αγ. Δημητριου, Μελιτη, και Μοναδα 5;
      Αλλα ο σανος δεν κλεινει τα ματια κλεινει το μυαλό

  • K.Καραβασιλη,να κανεις γκαλοπ αν ο λαος θελει το λιγνιτη και τη ΔΕΗ.Αυτα που λες αφου ειναι για καλο, γιατι δεν τα κανουν επιχειρηματιες και θελεις να τα κανει το Δημοσιο;Μαλλον για λουφα και παραλλαγη ξανα.

  • Στην ουσια η προταση ειναι μια,μη μας ξεβολευτε αφηστε μας με τα προκλητικα προνομια μας(τροφειο κτλ) και τις μισθαρες μας και ολα μια χαρα!!! Λεπτομερειες τωρα οτι ο λιγνιτης σε λιγο θα ειναι πιο ακριβος και απο τον χρυσο!!!Το ποταμι δεν γυριζει πισω και η πλειοψηφια του λαου ειναι υπερ της απολιγνιτοποιησης!!!!

  • “Η πλειοψηφία του Λαού της Δυτικής Μακεδονίας είναι υπέρ της απολιγνιτοποίησης”;;;
    Ας γίνει ένα δημοψήφισμα να εκφραστεί ελεύθερα ο Λαός.

  • Πανε να αρμεξης τα προβαταλια σου καραβασιλη Μας εγινε ξαφνικα κ ειδικος αφου ποτε δεν δουλεψες Τουλαχιστον κατσε στο καβουκι σου κ μην μιλας πορευτηκες τοσα χρονια μια χαρα με την δεη μην φγουνε ολα στην φορα και τρεχεις κ δεν φτανης

  • Η απέλπιδα προσπάθεια των υποστηρικτών της κυβερνητικής πολιτικής, της πολιτικής Μητσοτάκη για την περιοχή μας, τους κάνει να προβάλλουν αστεία επιχειρήματα προκειμένου να αιτιολογήσουν το βιαστικό κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων.
    Κάποιοι ζητούν δημοψήφισμα ενώ άλλοι επιτίθενται στον κ. Καραβασίλη προσωπικά, αποδεικνύοντας πως δεν έχουν κανένα επιχείρημα. Πιστεύουν πως αν μειώσουν κάποιον που είναι αντίθετος στο κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ θα γλυτώσουν τον κ. Μητσοτάκη από την κριτική.
    Θα κρύψουν δηλαδή, το ότι ανακοίνωσε από τις ΗΠΑ την επιλογή του, ενώ προεκλογικά λίγους μήνες πριν, δεν είχε αναφέρει το παραμικρό. Ποιους συνάντησε στις ΗΠΑ πριν την ανακοίνωση του; Συνδέεται αυτή η ανακοίνωση του με τα συμφέροντα των εταιρειών αερίου που θα μας φέρνουν από τις ΗΠΑ, ένα ορυκτό καύσιμο, το οποίο θα καίγεται στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής και στα σπίτια μας, παράγοντας και πάλι διοξείδιο του άνθρακα;
    Την ίδια ώρα σε χώρες της δυτικής Ευρώπης κατασκευάζονται κτίρια που είναι gas free..Θέρμανση με αντλίες θερμότητας ή τηλεθέρμανση από ενέργεια που παράγεται από ανεμογεννήτριες κλπ.
    Ας μη ξεχνάμε πως ένας άλλος Μητσοτάκης, ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, την περίοδο 1990-1993 έκλεισε 3 βιομηχανικές μονάδες του νομού Κοζάνης : ΑΕΒΑΛ, ΜΑΒΕ ΕΛΣΙ οδηγώντας τους εργαζόμενους είτε σε πρόωρη σύνταξη (επιβάρυνση του ΙΚΑ) είτε σε δημόσιες υπηρεσίες..
    Το αποτέλεσμα είναι πως σήμερα η χώρα μας εισάγει λιπάσματα από το εξωτερικό προκειμένου να καλλιεργήσουν οι αγρότες..
    Το περιβάλλον είναι βέβαια πιο καθαρό αλλά οι νέοι μας μεταναστεύουν στο εξωτερικό καθώς η περιοχή μας σε λίγο καιρό δεν θα έχει παρά ελάχιστες θέσεις εργασίας .

  • Καλημέρα στους φίλους σχολιαστές. Είμαι παρόν εδώ με θέσεις και προτάσεις, ενάντια στην Βίαιη απολιγνιτοποιηση. Ομόφωνα εκφράστηκε το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας. Εάν δεν μιλούσα τα οφέλη θα ήταν πολύ περισσότερα. Όμως εδώ ζω και η καταστροφή έρχεται. Χαίρομαι που η πρόταση για αεριοποίηση του Λιγνίτη που σε συνεργασία με τον καθηγητή Πανεπιστημίου Αμερικής κύριο Δρουγο φέραμε στην δημοσιότητα και τώρα συζητείται με ΔΕΗ-ΚΗΕ και πανεπιστήμιο Δ. Μ. Η ίδια τεχνολογία με επιτυχία μπορεί να εφαρμοστεί και στις άλλες σύγχρονες λιγνιτικές μονάδες. Έτσι θα διατηρήσουμε, ψηλά την ανάπτυξη και την εργασία. Ξέρω ότι η τοποθετήσεις μου ενοχλούν όσους έχουν συμφέροντα, κομματικά, επιχειρηματικα. Η Πτολεμαΐδα 5 έχει την υπογραφή μου και τα παιδιά μου επιστήμονες άνεργοι

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.