Aπαντώντας σε σχόλιο/κριτική του δημοσιογράφου Σ. Κoυταβά, από το vetonews.gr, ο οποίος σχολιάζοντας, στο προσωπικό του προφίλ στο facecebook, για τη συμπεριφορά του Ε. Σημανδράκου στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, έγραψε: “Αν κρίνει κανείς απο την μαχητική του στάση ο δημοτικός σύμβουλος και αρχηγός παράταξης στο Δημ Συμβούλιο Κοζάνης Βαγγέλης Σημανδράκος που εκτος των άλλων συναντήθηκε με τους επενδυτές, φαίνεται να εχει δώσει υποσχέσεις η να έχει δεσμεύσεις ως προς την δημιουργία φωτοβολταικού στο Μαυροδένδρι. Αλλιώς δεν εξηγείται ο εκνευρισμός και η επιθετικοτητά, του απέναντι στους διαμαρτυρόμενους κατοίκους του Μαυροδενδρίου οπου μάλιστα κόντεψε να πιαστεί στα χέρια με κάποιον εξ αυτών αλλά “κρατήθηκε” απο τον συμβουλό του Β. Γκούμα”, o Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης απάντησε ως εξής:

“Από τη διαδρομή μου στα κοινά έχω δείξει ότι δεν «πιάνομαι στα χέρια» ακόμη και όταν οι δημοκρατικές διαδικασίες σπιλώνονται με τραμπουκισμούς. Δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία μου αυτό και το γνωρίζετε πολύ καλά από την δημοσιογραφική σας εμπειρία.
Απέναντι στην αδικαιολόγητη συμπεριφορά κάποιων συμπολιτών, οι οποίοι δεν έχουν περισσότερη ανησυχία και αγωνία για τα δημόσια πράγματα από εκείνους που ασπάζονται το δημόσιο διάλογο, οφείλει κανείς να προτάξει τις δημοκρατικές διαδικασίες και το νόμο.
Το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο συνέρχεται νόμιμα και υπό τις έκτακτες αυτές συνθήκες λόγω κορωνοϊού, προασπίζει τα συμφέροντα των πολιτών, ακόμη κι εκείνων που δεν σέβονται τις διαδικασίες αυτές. Κι αυτή είναι η αποστολή μας, να προωθήσουμε πέρα από το Πρόγραμμά μας, πρωτίστως τα συμφέροντα των δημοτών.
Οι «υποσχέσεις» στις οποίες αναφέρεστε, σε σημερινή σας ανάρτηση στο προσωπικό σας μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που δήθεν έδωσα σε επενδυτές, με τους οποίους μάλιστα εικάζετε ότι συναντήθηκα, από τη στιγμή ιδίως που οι διαδικασίες που ακολουθούνται από το νόμο είναι διαφανείς, διαγωνιστικές και ανοικτές, δεν έχουν καμία βάση.
Η μόνη υπόσχεση που έδωσα είναι αυτή απέναντι στους δημότες της Κοζάνης που μας τίμησαν με την ψήφο τους για να απαρτίζουμε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο καλείται να πάρει μια ανάλογη απόφαση με εκείνη του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου, της απελθούσας Δημοτικής Αρχής του κ. Ιωαννίδη, σχετικά με την εκμίσθωση, μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, δημοτικών εκτάσεων για την δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων.
Όμως τότε δεν είδα να γίνεται καμία διαμαρτυρία από κατοίκους της περιοχής, ούτε να αναδεικνύεται το σχετικό ζήτημα από εσάς. Ελπίζω ως έγκριτος δημοσιογράφος που είστε να μη διέφυγε της προσοχής σας και να θυμάστε πως η προηγούμενη Δημοτική Αρχή με την υπ. αριθ. 118/2019 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης (δείτε εδώ η σχετική Απόφαση: https://diavgeia.gov.gr/doc/Ψ6ΧΔΩΛΠ-1ΡΞ?inline=true) είχε προβεί σε ανάλογες ενέργειες, όπως όφειλε σύμφωνα με την ίδια νομοθεσία”.
Tέλος, ο δημοσιογράφος Σ. Κουταβάς, ανταπαντώντας, σημείωσε :“Αγαπητέ Βαγγέλη Σημανδράκο, γράφεις πολλά για να δικαιολογήσεις την αντιθεσμική συμπεριφορά σου αλλά επι της ουσίας δεν λες κουβέντα. Οι “κάποιοι συμπολίτες” όπως τους περιγράφεις είναι κάτοικοι Μαυροδενδρίου, μέλη του κοινοτικού συμβουλίου που ομοφώνως λένε όχι στην παραχώρηση κοινοτικών εκτάσεων. Όμως οι λόγοι και όσα αναφέρουν στο σκεπτικό τους, για την μη παραχώρηση των εκτάσεων σε ιδιώτες, ούτε σε συγκινούν, ούτε σε ενδιαφέρουν. Εσυ – δυστυχώς για τους κατοίκους του Μαυροδενδρίου- έχεις άλλες προτεραιότητες, βιάζεσαι και όπως φάνηκε απο το επεισόδιο θέλεις να τελειώσει “η δλειά” που λένε και στην Κοζάνη. Ας ελπίσουμε οτι ο χρόνος που θα μεσολαβήσει μετα την διακοπή του δημοτικου συμβουλίου να δώσει την ευκαιρία σε σενα και τους ομοίους σου να το ξανασκεφτούν. Το σκεπτικό των αποφάσεων δημοτικών συμβουλίων όπως των Γρεβενων, του Αργους ορεστικου, της Εορδαίας, που συντάχθηκαν ομοφώνως παρακαλώ, με τις αρνητικές αποφάσεις των τοπικών κοινοτήτων τους στην δημιουργία Φωτοβολταικων πάρκων θα σε βοηθήσει, είναι τροφή για σκέψη”.