Το αντίδοτο στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής θα πρέπει να είναι η εγκατάσταση και η λειτουργία Βιομηχανικών Μονάδων στις οποίες θα απασχοληθεί μεγάλος αριθμός εργαζόμενων, σε διαφορετική περίπτωση το οικονομικό πλήγμα που θα δεχθεί η Πτολεμαΐδα και η Δυτική Μακεδονία ευρύτερα θα είναι βαρύ.

Την άποψη αυτή εκφράζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, Μιχάλης Δεληκώστας, ο οποίος, μετά και την πτώση  στην εμπορική κίνηση των καταστημάτων  κατά την περίοδο των εκπτώσεων με το ποσοστό να φτάνει στο  25-30%, προβλέπει από τον επόμενο μήνα κλείσιμο καταστημάτων  που δε διαθέτουν είδη πρώτης ανάγκης.

Ο κ. Δεληκώστας δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του για το ότι δεν υπάρχει καμία αντίδραση στο θέμα της αποβιομηχανοποίησης, αποδίδοντάς το στο ότι «δεν υπάρχουν οι άνθρωποι που θα μπορέσουν να τραβήξουν αυτό το σχοινί», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ εκτιμά ότι θα πρέπει να συγκροτηθεί ένα συντονιστικό όργανο με τη συμμετοχή ενός μέλους από κάθε φορέα, με τον Δήμο Πτολεμαΐδας, και την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, ώστε «να πάμε όλοι μαζί συντεταγμένα».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ