kozan.gr: Κατηγορίες Δ. Κοσμίδη σε Χ. Ζευκλή για αυταρχισμό: “Αυτό δείχνει τελικά τον χαρακτήρα σας τον οποίο κρύψατε πολύ καλά στις εκλογές” – “Χάσατε τις εκλογές και μερικοί από εσάς νομίζετε ότι ήρθε η συντέλεια του κόσμου. Αυτό είναι όμως το επίπεδο σας, έτσι μπορείτε να εκφραστείτε κι η συμβολή σας στα κοινά, αυτή μπορεί να είναι”, απάντησε ο Δήμαρχος Βοϊου

16 Σεπτεμβρίου 2020
08:57
Κανένα σχόλιο

Συνέχεια σ’ όσα συνέβησαν στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βοϊου, στις 4 Σεπτεμβρίου, όταν σύμφωνα με όσα κατήγγειλε, με ανάρτησή της στο facebook, η δημοτική σύμβουλος Χρύσα Μαρκούση (μέλος της Ο.Ε.), ο Δήμαρχος Χρήστος Ζευκλής της ζήτησε να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση του οργάνου (διαφορετικά θα καλούσε την αστυνομία),  δόθηκε στην χθεσινή (15/9) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βοϊου, όταν ο Δημήτρης Κοσμίδης, επικεφαλής του συνδυασμού “Ενεργοί Πολίτες” (στον οποίο ανήκει η Χ. Μαρκούση), έθεσε το ζήτημα, απευθυνόμενος στο Δήμαρχο, λέγοντας τα ακόλουθα: “Απαιτώ σεβασμό, όχι μόνο για τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μου αλλά γενικότερα για όλο τον κόσμο. Πράγμα που μάλλον πρέπει να σας το διδάξουν. Με ποιο δικαίωμα διώχνετε κόσμο από χώρους δημοτικών καταστημάτων; Το κάνατε προχθές, το κάνατε και παλιότερα. Δεν είναι σπίτι σας! Αλλά μάλλον την αλαζονεία σας την έχετε μετατρέψει σε έπαρση και τώρα τη μετατρέπεται σε αυταρχισμό. Αυτό δείχνει τελικά τον χαρακτήρα σας, τον οποίο κρύψατε πολύ καλά στις εκλογές. θα ήθελα μια απάντηση γιατί διώξατε την κα Μαρκουση;”

Απαντώντας, αρχικά, γενικότερα, για τη στάση της μείζονος αντιπολίτευσης, ο Δήμαρχος Χ. Ζευκλής, είπε: “Χάσατε τις εκλογές και μερικοί από εσάς νομίζετε ότι ήρθε η συντέλεια του κόσμου. Να ‘στε σωστοί, να ‘στε καλοί, θα γίνουν ξανά εκλογές, ο κόσμος θα σας τιμήσει να διοικήσετε 10 φορές καλύτερα από εμάς. Μάθετε να ακούτε και να διαβάζετε. Αυτό είναι όμως το επίπεδο σας, έτσι μπορείτε να εκφραστείτε κι η συμβολή σας στα κοινά, αυτή μπορεί να είναι”, ενώ αναφερόμενος κι όσα του καταλόγισαν γι τη στάση του στην Ο.Ε., ο Δήμαρχος έδωσε μια άλλη διάσταση, διαφορετική από εκείνη που παρουσίασε η δημοτική σύμβουλος Χ. Μαρκούση. Απευθυνόμενος στην τελευταία είπε: “Η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής & της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής,  διέπεται από κανονισμούς. Δε θέλετε να τους διαβάσατε, να τους εμπεδώσετε και να τους τηρήσετε. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα λειτουργήσουμε. Με βάση λοιπόν τον κανονισμό της Ο.Ε., το μέλος που έρχεται με 20λεπτα καθυστέρηση στη συνεδρίαση, ο Πρόεδρος μπορεί να το αποκλείσει (από τη συνεδρίαση). Παρόλα αυτά, είναι πάντα στην ευχέρεια του Προέδρου να μην το κάνει αυτό. Εσείς όμως δεν έχετε κανένα είδος ευγένειας. Ρωτάει λοιπόν ο καθυστερημένος σύμβουλος ακόμη και μισή ώρα αργότερα να έρθει: Μπορώ κ. Πρόεδρε να μπω στη συνεδρίαση ή θα τηρήσετε τον κανονισμό; Εσείς με την αυθάδεια που σας χαρακτηρίζει και τη βλέπουμε να εξελίσσεται, κάθε μέρα, εδώ μπροστά μας,  ήρθατε εδώ να μας βάλατε και μυαλό να ανακαλύψετε τα ψέματα σας και να γράψετε τα παραμύθια σας στο facebook, για το κοινό που σας πιστεύει”.

kozan.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.