Θεωρούμε ότι η παραγωγή ενέργειας θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από κρατικό φορέα και η διάθεση της να φτάνει ως δημόσιο αγαθό και στο τελευταίο λαϊκό νοικοκυριό. Ταυτόχρονα επιβάλλεται για στρατηγικούς λόγους, η ενέργεια να είναι υπό τον έλεγχο του κράτους.
Η μετατροπή της ενέργειας σε εμπόρευμα και η είσοδος ιδιωτικών εταιρειών στο χώρο είχε ως αποτέλεσμα παρά την τεράστια πρόοδο των επιστημών και της τεχνολογίας η εποχή μας να χαρακτηρίζεται από την ενεργειακή φτώχεια που βιώνει ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας.
Σε χιλιάδες ανέρχονται οι κομμένες παροχές της ΔΕΗ, χιλιάδες θα περάσουν το χειμώνα χωρίς θέρμανση. Ακόμα περισσότερες είναι οι ρυθμίσεις για την αποπληρωμή των οφειλών που στην συντριπτική πλειοψηφία δεν τηρούνται.
Η δυνατότητα που δόθηκε στην τοπική διοίκηση να προχωρά στη σύσταση ενεργειακών κοινοτήτων λειτουργεί ουσιαστικά ως “στάχτη στα μάτια” του κόσμου.
Καλλιεργεί αυταπάτες για μια δήθεν πιο κοινωνικοποιημένης μορφής παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για την ανάπτυξη μιας δήθεν κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας που θα μπορεί τάχα μου να σταθεί στη ζούγκλα της καπιταλιστικής οικονομίας και της ελεύθερης αγοράς.
Την ίδια στιγμή η ενεργειακή Κοινότητα θα μπορεί να συμπράττει με άλλους φορείς, ακόμη και του ιδιωτικού τομέα για την παραγωγή ενέργειας, διαθέτοντας προς εκμετάλλευση δημοτική περιουσία.
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΑ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ.
ΕΙΝΑΙ Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ .
ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Η τοποθέτηση του Μιχάλη Καραμπατζιά στο Δημοτικό Συμβούλιο Βοίου .15/9/2020