Παράπονα αναγνώστη στο kozan.gr για τις απαντήσεις που το δόθηκαν από τον ΟΑΕΔ Κοζάνης: “Ανοργανωσιά ή απλή αδιαφορία;”

18 Σεπτεμβρίου 2020
18:36

Θα ξεκινήσω εξηγώντας περιληπτικά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό με πρωταγωνιστές μερικές εκατοντάδες εργαζόμενους-ωφελούμενους του προγράμματος προεργασίας για πτυχιούχους της Δυτικής Μακεδονίας από τον ΟΑΕΔ.  Στο εν λόγω πρόγραμμα υπήρξε καθυστέρηση της πρώτης πληρωμής 5 μηνών , καθ όλη αυτή τη διάρκεια ήταν πρακτικά αδύνατον να ενημερωθεί ο οποιοσδήποτε για την πορεία των πληρωμών καθώς οι ίδιοι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ δεν γνώριζαν τι έχει συμβεί, η απάντηση στην ερώτηση ποιος γνωρίζει που μπορώ να απευθυνθώ, ήταν δεν ξέρω, από όλους ανεξαιρέτως . Μετά από ατελείωτες ώρες στην αναμονή κατάφερα και μίλησα με τον υπεύθυνο του ΟΑΕΔ στην Αθήνα ο οποίος ήταν ο μόνος άνθρωπος που ασχολήθηκε και μου εξήγησε εκτενώς την κατάσταση και μου είπε το λόγο που έχει γίνει όλο αυτό .

Fast forward στο σήμερα, ακόμα περιμένουμε την πληρωμή του Ιουλίου, Μετά από παλαιότερη τηλεφωνική επικοινωνία πληροφορήθηκα πως θα πληρωθεί την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου το οποίο και προφανώς ήταν αναληθές. Σήμερα 18/9 πέρασα ξανά από την υπηρεσία στην Κοζάνη και πληροφορήθηκα οτι ο λόγος που δεν έχουμε πληρωθεί ακόμα (σύμφωνα με έναν εργασιακό σύμβουλο) είναι οτι η κυρία που είναι υπεύθυνη για να πάει τα έγγραφα στην τράπεζα για να πληρωθούμε είχε γιορτή και δεν ήταν εκεί ούτε χθες ούτε σήμερα. Και όταν ρώτησα αν είναι αυτό σοβαρός λόγος για να μένει ο κόσμος απλήρωτος με παρέπεμψαν στη διοίκηση. Ο κύριος που μίλησα αμέσως μετά μου είπε διάφορα πράγματα – ανακρίβειες – κατά την άποψή μου – συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω :

“Δεν ξέρω τι σου είπαν οι από “κάτω”, στο καφενείο πολλά λένε, αλλά εγώ ξέρω καλύτερα και δεν ισχύουν αυτά που σου είπαν, (Καφενείο η συνάδελφος , μάλιστα). Έχω ακούσει πολλές εξυπνάδες στη ζωή μου, δεν δέχομαι απειλές (σε κανένα σημείο της συζήτησης δεν υπήρξε η παραμικρή υπόνοια απειλής από μέρους μου)  είμαι εδώ 35 χρόνια, είστε η μειοψηφία αυτοί που λέτε ότι δεν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας (γελάω), κάνε ό,τι θέλεις , έχουμε τελειώσει εδώ και διάφορα άλλα τέτοια, με άκρως επιθετικό ύφος και φανερά ενοχλημένος που κάποιος τόλμησε να αμφισβητήσει την “άριστη” διοικητική του ικανότητα και τον έφερε σε δύσκολη θέση. Απάντησα οτι είναι επιεικώς άθλιοι και έφυγα. Η συμπεριφορά αυτή είναι προσβλητική προς τον οποιονδήποτε και μειώνει την αξιοπρέπεια του ατόμου”.

Σε αυτό το σημείο να τονίσω και να αναφέρω ότι σε προηγούμενη συνομιλία μου με μια κυρία του ΟΑΕΔ Κοζάνης άκουσα τα εξής , “Ε σιγά είναι μόνο 2 μήνες δεν είναι όπως ήταν την πρώτη φορά που ήταν 5”. Θα ήθελα να απαντήσω στην εν λόγω κυρία ότι η ίδια πληρώνεται και είναι η πλέον αναρμόδια για να κρίνει αν είναι σημαντικό η όχι για τα άτομα που έχουν απλήρωτα τόσο καιρό με υποχρεώσεις να τρέχουν από πίσω εν μέσω τέτοιας κατάστασης.

Η ερώτηση που με απασχολεί είναι η εξής απλή : ‘Ολο αυτό οφείλεται σε ανοργανωσιά της υπηρεσίας ή ορισμένων ανθρώπων μέσα σε αυτή ; Η μήπως τελικά πολύ απλά αδιαφορούν για τα πάντα εκμεταλλευόμενοι τη σιγουριά της θέσης την οποία κατέχουν ;

***Το ονοματεπώνυμο και τα στοιχεία επικοινωνίας του γράφοντος έχουν γνωστοποιηθεί στο kozan.gr

6 σχόλια

  • Αγαπητό kozan ειμαι εργοδότης και εχω εργαζόμενο στο συγκεκριμένο προγραμμα και σας διαβεβαιώνω οτι ο εργαζόμενος πληρώνετε κανονικά απο τον ΟΑΕΔ γιατι φροντίζω έγκαιρα να στέλνω τα σχετικά έγγραφα στην υπηρεσια
    Σαββας

    • Εσύ να είσαι εργοδότης χλωμό γιατί εγώ μια φορά είμαι σ αυτό το πρόγραμμα και ξέρω και άλλους που είναι και σου λέω ότι και τα παρουσιολογια στέλνουμε και απλήρωτοι μένουμε.

  • Εργαζόμαστε και εμείς 2 άτομα σε εταιρία με αυτό το πρόγραμμα και παρόλο που στέλνουμε εγκαίρως τα παρουσιολογια μας, παραμένουμε απλήρωτοι εδώ και 2 μήνες. Στα τηλέφωνα δεν απαντάνε και όταν τους βρίσκουμε μας λένε αοριστιες και ότι θα πληρωθούμε σύντομα, παρόλο που αυτό αποδεικνύεται ψέμα. Έπειτα γνωρίζουμε και άλλα άτομα με το ίδιο πρόβλημα! Όποιος θεωρεί ότι είμαστε η μειοψηφία που λέμε ότι στον οαεδ είναι επιεικως απαράδεκτοι, πλανάται! Παλιότερα τηλεφώνησα στην προϊσταμένη τους στην Αθήνα επειδή δεν με εξυπηρετούσαν και έπειτα από μεγάλη επιμονή με εξυπηρέτησαν και με επεπληξαν που τους εξεθεσα. Μετά αναρωτιομαστε γιατί λένε να καταργηθεί το δημόσιο. Οι μισοί θα πήγαιναν πισω στον καναπέ τους, αφού εκεί θέλουν να βρίσκονται.

  • Επίσης στο ίδιο πρόγραμμα ο ΟΑΕΔ οφείλει να πληρώσει τα ένσημα στον ΕΦΚΑ για να είναι οι εργαζόμενοι ασφαλισμένοι. Μέχρι σήμερα δεν έχει μπει ούτε ένα ένσημο και οι εργαζόμενοι είναι ανασφάλιστοι. Η απάντηση των συμβούλων του ΟΑΕΔ, δεν γνωρίζουμε. Η απάντηση του Διευθυντή…εμείς κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες για να πληρωθούνε από την Θεσσαλονίκη, αυτοί καθυστερούνε. Η Θεσσαλονίκη απαντά εμείς δεν ξέρουμε τίποτα, από την Αθήνα θα πληρωθούνε τα ένσημα.Μου έδωσαν το όνομα και το τηλέφωνο του υπεύθυνου και μου είπαν να έχω πολύ υπομονή. Όσες φορές κάλεσα το τηλέφωνο μιλάει ή δεν το σηκώνουν.
    Γενικώς μας Δ Ο Υ Λ Ε Ύ Ο Υ Ν.Δεν γράφω άλλα θα βγει το κείμενο ακατάλληλο.

  • Εργάζομαι και εγω με αυτό το πρόγραμμα και είμαστε απληρωτοι από τον ΙΟΥΛΙΟ.Οσες φορές και αν καλέσαμε στον οαεδ μας συνδέουν με τους εργασιακους συμβούλους και μονίμως λεει οτι όλοι είναι απασχολημένοι. Μια φορά που είχα την τύχη να μιλήσω με κάποια κυρία μου είπε πως αυτοί στειλανε τα χαρτιά και περιμένουν από την περιφερειακή να στείλει ένταλμα για την πληρωμή.Η συνάδελφος που πήγε στον ΟΑΕΔ αυτοπροσώπως και μίλησε με κύρια του προγράμματος της ειπε έλλειπε κάτι και να τωρα θα πληρωθειτε αυτές τις μέρες, ε και ξέρετε πως είναι οι πληρωμές του Αυγούστου. Ενώ μιλάμε για την πληρωμή του Ιουλίου ακόμα. Γενικώς μας κοροϊδεύουν. Και επίσης δεν έχουν περάσει ούτε καν τα ένσημα μας. Οι υποχρεώσεις μας προχωρούν και εμείς μένουμε απληρωτοι.Μακαρι να λυθεί το πρόβλημα σύντομα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.