Τοποθέτηση του επικεφαλής “Παρέμβαση ανάπτυξης για το Δήμο Κοζάνης” στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στη Δ.Ε.Η.

6 Απριλίου 2017
08:49

Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για να μιλήσουμε για τις εξελίξεις γύρω από τη Δ.Ε.Η. μας .

Λέω γύρω από τη Δ.Ε.Η. μας, η οποία ιδρύθηκε το 1950 για να προσφέρει στην ανάπτυξη της χώρας .

Λέω Δ.Ε.Η. μας γιατί το 80% της ενέργειας εδώ και 60 χρόνια που χρειαζόταν η Ελλάδα το παρήγαγε στην περιοχή μας , και θεωρούμαστε αναπόσπαστο κομμάτι ο ένας του άλλου .

Οι εξελίξεις στη Δ.Ε.Η. για την περιοχή μας είναι αρνητικές .

Είναι ακόμη μια φορά που ερχόμαστε μπροστά σε αρνητικές εξελίξεις με την πλάτη στον τοίχο.

Είναι ίδιον χαρακτηριστικό γνώρισμα της φυλής μας να αντιδρούμε πανικόβλητοι, όταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι .

Πρέπει να μάθουμε επιτέλους από τη φυσική ότι η αντίδραση είναι πιο αργή από τη δράση .

Η δράση απαιτεί ανησυχία η οποία ακολουθείται από το όραμα και αυτό οδηγεί σε σχέδια, μέτρα και καταλήγει στο αποτέλεσμα.

Επιπλέον δε να μάθουμε να μην δίνουμε μάχες ανούσιες και ανώδυνες μεταξύ μας, για το ποιος έχει δίκιο , γιατί στο τέλος όλοι πρέπει να υποστούμε το αποτέλεσμα των πράξεων και των παραλείψεων μας .

Τελικά είμαστε θεατές λόγων και ακροατές έργων .

Έρχονται ,λοιπόν ,τώρα αυτοί που έχουν τα ηνία της χώρας στα χέρια τους και αφού άφησαν τη Δ.Ε.Η. να καταντήσει κουφάρι , να κλάψουν πάνω της .

Την απαξίωσαν και την φέρνουν στα πρόθυρα της κατάρρευσης και τώρα με λύπη τους , μας λένε ότι δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς παρά να πουλήσουν , γιατί τους το επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση .

Ακυρώσανε την πώληση της μικρής Δ.Ε.Η. γιατί φαινομενικά δεν θέλανε να πουλήσουν εθνικό πλούτο και εντέλει ξεπουλάνε τη μισή Δ.Ε.Η. . Αυτό είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο .

Την Παρασκευή ο κύριος υπουργός ήταν στην Κοζάνη και τη Δευτέρα στο Ισραήλ για την υπογραφή της east Med , Αέριο δηλαδή από το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα για την Ιταλία και εδώ προσπαθεί να μας πείσει ότι θα διατηρήσει το λιγνίτη ως εθνικό καύσιμο .

Ιθαγενείς είμαστε , ινδιάνοι δεν είμαστε .

Έρχεται και μας λέει ότι θα συγκροτηθεί μια τριμερής επιτροπή μεταξύ των θεσμών της κυβέρνησης και της εταιρείας . Αναρωτιέμαι η περιοχή μας γιατί δεν συμμετέχει στη διαπραγμάτευση μέσω της περιφέρειας, των δήμων και των τοπικών βουλευτών οι οποίοι με την παρουσία τους στη βουλή εγγυώνται στην κυβέρνηση τη δεδηλωμένη ;

Οι κυβερνητικοί βουλευτές είναι αυτοι που κατά κύριο λόγο πρέπει να συμμετέχουν στο εργασίες της επιτροπής . Αυτοί πρέπει να κάνουν το καθήκον τους και να διαπραγματευτούν για την περιοχή . Και όχι να επικαλούνται διάφορους σωματικούς πόνους( κροκοδείλια δάκρυα δηλαδή) αλλά παρόλαυτα να ψηφίζουν την πώληση της Δ.Ε.Η. και της περιοχής μας . Αυτή λοιπόν η επιτροπή θα κάνει το Σεπτέμβριο market test και αναλόγως τι θα φανεί το τι μπορεί να πουλήσει ή όχι , θα μεταβεί μετά στην πώληση των υδροηλεκτρικών σταθμών και των νερών .

Δηλαδή αφού πλέον δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ιδιώτες το λιγνίτη λόγω ρήτρας διοξειδίου του άνθρακα ( η στημένη λεμονόκουπά της περιοχής ) θα τους δώσουμε τα εναπομείναντα ασημικά της περιοχής το νερό δηλαδή για να τελειώνουμε . Δεν είναι της στιγμής για να αναφερθώ στα πλεονεκτήματα που προσδίδει το νερό στην περιοχή μας όσον αφορά την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα . Αυτά είναι λίγο έως πολύ σε όλους γνωστά .

Για να μην μακρηγορώ και επαναλαμβάνω γνωστά πράγματα έρχομαι στο συμπέρασμα ότι αρκετά ολιγωρήσαμε τα τελευταία χρόνια και αφήναμε στην άκρη την ουσία χάριν του εντυπωσιασμού .

Στο διά ταύτα πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι μας επιτέλους στο πρόβλημα της περιοχής μαζί με τη Δ.Ε.Η.

Έτσι ώστε στο μέλλον να φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα για την ανάπτυξη της περιοχής και κατά συνέπεια και της χώρας μας χωρίς ανούσιες και ανώδυνες διαμάχες μεταξύ μας . Το χρωστάμε στα παιδιά μας και μας το χρωστάει όλη η Ελλάδα .Για τις θυσίες που κάναμε τόσα χρόνια και την προσφορά μας στην ανάπτυξη της πατρίδας μας τα τελευταία 60 χρόνια . Πρέπει εμείς να δώσουμε αυτή τη μάχη έχοντας στο νου μας ένα μέλημα αυτό και μόνο αυτό. Αυτό που περιγράφει στο ποίημα του ο ποιητής Κωστής Παλαμάς . Ποίημα το οποίο είναι ο ορισμός της ευθύνης και ταυτόχρονα ο ορισμός της αειφόρου ανάπτυξης:

Χρωστάμε σε αυτούς που έφυγαν ,σε αυτούς που θα έρθουν ,

Κριτές να μας δικάσουν ,οι αγέννητοι και οι νεκροί .

2 σχόλια

  • Γι αυτά που λες πάρε γραπτή δήλωση του Κυριακού Μητσοτάκη ότι συμφωνη μαζί σου και θα εφαρμόσει αυτά που λες όταν με το καλό γίνει πρωθυπουργός

  • Πιο πολιτική φτώχεια πεθαίνεις. Δυστυχώς αυτοί σήμερα είναι δημοτικοί σύμβουλοι. Τι περιμένουμε; Καμία ελπίς.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.