kozan.gr: Στο παλαιό χωριό της Καστανιάς Σερβίων – Σημερινό (19/9) φωτογραφικό οδοιπορικό του Σάββα Φουντούλη

19 Σεπτεμβρίου 2020
18:30

 

Σημερινό (19/9) φωτογραφικό οδοιπορικό του Σάββα Φουντούλη – Σέρβια, οι ομορφιές του τόπου μας!!!, στο παλαιό χωριό της Καστανιάς Σερβίων. Στο παλαιό χωριό της Καστανιάς λειτουργούσε δημοτικό σχολείο καθώς και νηπιαγωγείο μέχρι και το 1995 και 1997 αντίστοιχα ώσπου σταμάτησε η λειτουργία τους λόγω της μετεγκατάστασης. Οι μαθητές του νέου οικισμού εξυπηρετούνται απόλυτα από τα σχολικά συγκροτήματα των Σερβίων τα οποία απέχουν μικρή απόσταση από το χωριό. Το 1995 και έπειτα από σεισμό, ο οποίος προκάλεσε πολλές και σοβαρές ζημιές σε κτίσματα του χωριού, αποφασίστηκε η μετεγκατάσταση του χωριού σε νέα τοποθεσία ανατολικά στα προάστια των Σερβίων. Ένα έργο το οποίο χρηματοδοτήθηκε εξ’ ολοκλήρου από το Ελληνικό Κράτος. Τα εγκαίνια του νέου οικισμου Καστανιάς έγιναν από τον τότε Πρωθυπουργό της χώρας Κώστα Σημίτη την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου του 1997. Με τη δημιουργία του νέου οικισμού οι κάτοικοι του παλιού έφταναν μόλις τους 98 σύμφωνα με την απογραφή του 2001.

 

 

 

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.