Μια οφειλόμενη απάντηση στη Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»: “Υπηρετείτε αποκλειστικά τις ανάγκες του φθηνού λαϊκισμού για λόγους καθαρά εσωτερικής κατανάλωσης”

21 Σεπτεμβρίου 2020
11:07

 

Είναι πραγματικά προκλητική, μετά τα όσα συνέβησαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, η καταγγελία της παράταξης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις», για αντιδημοκρατική & αντιδεοντολογική συμπεριφορά της διοίκησης του Δήμου.

Η ευκολία μάλιστα με την οποία υιοθετούν σε μια ανακοίνωση, όλο το δόγμα της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου, όταν στην αίθουσα συνεδριάσεων έβαζαν πλάτη για το ακριβώς αντίθετο, ξεπερνά κάθε όριο.

Με περισσό θράσος, οι μέχρι χθες εκφραστές- υπερασπιστές των θεσμών, μας χρεώνουν ως «δικαιολογία» την υποχρέωση στη συμμόρφωση για τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων με συγκεκριμένους τρόπους, λόγω της πανδημίας (ΠΝΠ – ΦΕΚ 55/τ.Α/11-03-20), υπηρετώντας αποκλειστικά τις ανάγκες του φθηνού λαϊκισμού για λόγους καθαρά εσωτερικής κατανάλωσης. Λες και είναι δυνητική η εφαρμογή των μέτρων.

Μας υποδεικνύουν επίσης, ως αντίμετρο στην αποκαλούμενη «φίμωση», την σύγκληση του οργάνου παρουσία εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας και άλλων ενδιαφερόμενων φορέων, όταν:

  • Η δια ζώσης συνεδρίαση γίνεται κεκλεισμένων των θυρών και σίγουρα όχι όπως την εννοούν αυτοί

  • Η Εγκύκλιος 163 (α.π.33282/29-05-20) που υποδεικνύει το όριο των παρόντων δεν έχει αρθεί

  • την πρότασή μας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 14ης Σεπτεμβρίου 2020 για παραμονή στην αίθουσα αριθμού διαμαρτυρόμενων πολιτών, τέτοιου ώστε να μην παραβιάζεται η παραπάνω συνθήκη, οι ίδιοι με τη στάση τους την ακύρωσαν, με ανοχή και προτροπή στην «οχλαγωγία» και τους «θιγόμενους πολίτες» (όροι της δικής τους ανακοίνωσης), τους οποίους με περίσσια υποκρισία καλούν εκ των υστέρων σε «σύνεση» και «σεβασμό στα θεσμικά όργανα του δήμου».

  • Σε προηγούμενες συνεδριάσεις , ελεγχόμενα (ως προς τις υγειονομικές διατάξεις ) τόσο εκπρόσωποι κτηνοτρόφων όσο και φορείς (Σύνδεσμος Επενδυτών Φωτοβολταϊκών), είχαν τη δυνατότητα τόσο της παρουσίας όσο και της παρέμβασης.

Τέλος, καλό θα ήταν πριν αναφερθούν σε κάποιους από εμάς για απαξίωση στο ρόλο των τοπικών κοινωνιών και των εκπροσώπων τους, να είναι σε θέση να εξηγήσουν ως γνήσιοι τιμητές των παραπάνω, την τοποθέτηση του πρώην δημάρχου Λ. Ιωαννίδη στα ΜΜΕ πριν την τελευταία συνεδρίαση, ότι για το Μαυροδένδρι η παράταξή τους διαφωνεί «γιατί αντιδρά η τοπική κοινωνία» ενώ στη συνεδρίαση της 2ης Δεκεμβρίου 2019 ( ΑΔΣ 590,591,592,593/02-12-2019) σε θέματα που αφορούσαν Φ/Β στα Σιδερά, όπου κι εκεί ο πρόεδρος της κοινότητας και οι κτηνοτρόφοι ήταν αρνητικοί , αυτοί διαφοροποιήθηκαν και υπερψήφισαν.

Και όχι μόνο! Στην ίδια συνεδρίαση που καταψήφισαν τα Φ/Β στο Μαυροδένδρι, καταψήφισαν και την εγκατάσταση Φ/Β στα Κοίλα, παρότι η απόφαση της κοινότητας ήταν θετική. Τελικά, ποια ακριβώς είναι τα κριτήριά τους, πέρα από τα προφανή;

Κλείνοντας, περιμέναμε ότι μετά την συμμετοχή στελεχών τους στον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο παραβιάστηκαν οι ασφαλείς συνθήκες διεξαγωγής της τελευταίας συνεδρίασης, θα λειτουργούσαν τουλάχιστον με σοβαρότητα και αυτοσυγκράτηση.

22 σχόλια

  • Κύριε Μαλούτα ως πολίτης της πόλης νιώθω μεγάλο βάρος συνείδησης που σας ψήφισα. Μετά από ενα χρόνο στη διοίκηση του Δήμου το μόνο το οποίο διαπιστώνουμε καθημερινά όλοι μαζί είναι ότι λαμβάνετε θέση δημόσια μόνο όταν πρόκειται να κάνετε αντιπολίτευση στην παράταξη του κ. Ιωαννίδη ή να απαντήσετε σε κατηγορίες. Το πολιτικό πρόγραμμα της συνδιοίκησής σας με τις υπόλοιπες παρατάξεις παραμένει θολό ή ανύπαρκτο. Δεν εχετε λάβει θέση για καίρια ζητήματα, ήσασταν παντελώς αφανής όλη την περίοδο της καραντίνας και κρύβεστε πάντα με την επίφαση της δουλειάς ή των επαγγελματικών ταξιδιών. Λυπάμαι γιατί έχετε υπάρξει καλύτερος Δήμαρχος και κυρίως λυπάμαι γιατί οι μοναδικές φορές που σας βλέπουμε είναι για να απαντήσετε με χειρότερο λαϊκισμό στην παράταξη του κ. Ιωαννίδη. Ο ρόλος της αντιπολίτευσης αυτός είναι. Εσείς μπορεί να επιλέξατε μια σιωπηρή γραμμή αντιπολίτευσης για μια τετραετία αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτό το θεμιτό.
    Η πόλη ολόκληρη απαιτεί ενα Δήμαρχο διεκδικητικό στην παρούσα κατάσταση γιατί χανόμαστε όλοι μαζί στην ίδια βάρκα και εσείς συνεχίζετε να σφυρίζετε αδιάφορα. Οι μικροπολιτικές των αντιδημάρχων σας που συνεχώς μαλώνουν μόνο συνοχή και δυναμισμό δεν δείχνουν. Στρωθείτε λοιπόν στην ουσιαστική δουλειά για την πόλη μας γιατί με τις απαντήσεις στην αντιπολίτευση θα χαθούμε όλοι. Για άλλο λόγο σας ψηφίσαμε, όχι για να βλέπουμε δημόσιους διαλόγους με την αντιπολίτευση.

  • Άντε να δεχτώ οτι η Κίνηση υπηρετεί αποκλειστικά τις ανάγκες του φθηνού λαϊκισμού για λόγους καθαρά εσωτερικής κατανάλωσης.
    Η Αντιδήμαρχος σας που καταψήφισε;

  • Η χρήση και μόνο της λέξης “θράσος” από τον κο Μαλούτα είναι και ο ορισμός της. Μετά από αδιανόητη απραξία προσπαθούν και πάλι να μας πείσουν για την ηθική της νομιμότητας, τη στιγμή που καταφανώς αγνοούν την πρώτη και ακροβατούν σε ό,τι αφορά στη δεύτερη.

  • Δήμαρχε δυστυχώς φαίνεσαι κατώτερος των περιστάσεων.Στρώσου στη δουλεία και άσε την δημοτική Κίνηση και την λασπολογία

  • Λαϊκισμος!!!!!
    Κατάντησε λέξει “δια πάσαν νόσον και δια πάσαν ……….”.
    Ο μεγαλύτερος Λαϊκισμος βεβαίως Βεβαίως είναι η αδόκιμη χρήση της λέξεις.

  • H ερώτηση είναι απλή. Αφού η τοπική κοινωνία δεν θέλει γιατί επιμένετε; Ας πούμε οτι κάνει λάθος και εσείς έχετε δίκιο. Δεν θέλει όμως, ποιος ο λόγος της επιμονής;

  • Δυστυχώς βάλαμε τα χεράκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας…καμμιά δήλωση επί της ουσίας του θέματος,καμμιά διάθεση για εξηγήσεις.Οι αλλοι δύο δε,που προεκλογικά εκτυπωσαν πρόγραμμα και έγραφαν άρθρα σε όλα τα μέσα,τώρα απλά έχουν σωπάσει και εξαφανιστεί.

  • Κούρασε η “Ενότητα” ο Θεός να την κάνει… Κούρασε με την αδράνεια και την αδιαφορία… Σταμάτησε να ακούει τους δημότες.Για τους άλλους δύο που διάλεξε να συμπορευτει απλά θα πω ας πρόσεχε..

  • Και έχουν το θράσος και μιλάνε οι ιωαννιδικοί? Ολίγον τσίπα κύριοι.
    Τους βάλανε μέσα, τους σιγοντάρανε, και την λέτε κιολας!
    Ρε και πολύ ασχολήθηκε ο μαλουτας.
    Ευτυχώς τους κατάλαβε ο κόσμος και τους έστειλε σπίτι τους.

  • Ο λαός της Κοζάνης έκανε εσένα δήμαρχο και τη δημοτική κίνηση αντιπολίτευση.

    Για αυτό πάψε να κατηγορείς την αντιπολίτευση προκειμένου να δικαιολογήσεις τη δική σου ανυπαρξία

    Κάπου έλεος δηλαδή, έχετε εξουσία και αντί να κάνετε πράξεις κατηγορείται όποιον σας βολεύει κάθε φορά. Μια οι κάτοικοι, μια ο Ιωαννίδης, μια η κίνηση, μια ο ένας κι ο άλλος.

    Αν δεν μπορείτε πείτε το, μην κοροϊδεύετε τον κόσμο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.