Μαθητικές Οργανώσεις της ΚΝΕ Πτολεμαΐδας: “Στηρίζουμε τον αγώνα τον μαθητών στο 2ο ΕΠΑΛ και του 1ου Γυμνάσιου”-“Ατομική ευθύνη των μαθητών , η οργάνωση και ο αγώνας για την υγεία και την μόρφωση που τους αξίζει!”

23 Σεπτεμβρίου 2020
09:49

 

Στηρίζουμε τον αγώνα τον μαθητών στο 2ο ΕΠΑΛ και του 1ου Γυμνάσιου που δεν βολεύονται με την κανονικότητα που προσπαθούν να τους επιβάλλουν και χαρακτηρίζεται από :

  • Οι μαθητές να μην έχουν καρέκλες…

  • Να έχει γίνει συνήθεια να αλλάζουν αίθουσα σε κάθε μάθημα.

  • Σε αρκετές αίθουσες να μην ανοίγουν καν τα παράθυρα για να αερίζονται.

  • Στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες σε τάξεις κλουβιά! Με μέσο όρο 25 παιδιά!

  • Με ελάχιστο το προσωπικό στην καθαριότητα του σχολείου!

  • Με κοντέινερ για να κάνουν τα εργαστήρια τους!

Η δύναμη και η φωνή τους έρχεται να ενωθεί με εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα που βρίσκονται ήδη σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους, μεταφέροντας τον παλμό της “ανάσας” , της αισιοδοξίας και της ελπίδας.

Χρειάζεται εδώ και τώρα αγωνιστικός ξεσηκωμός!”

Οι μαθητές μπορούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Φτάνει πια η αναμονή! Άμεσα οι μαθητές με την δύναμη της οργάνωσης και το δίκιο των αιτημάτων τους να μπουν μπροστά, να κάνουν το σχολείο τους ” κάστρο αντίστασης και αγώνα” και να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμά τους στη μόρφωση και τη ζωή. Να μην περιμένουν ούτε λεπτό!

Να διεκδικήσουν, εδώ και τώρα:

  • 15 μαθητές ανά τάξη!

  • Να προσληφθούν καθηγητές, κανένα κενό στα μαθήματα!

  • Να μην γίνουν οι σχολικές τάξεις ριάλιτι, ούτε κατά διάνοια να μπουν κάμερες.

  • Να μην εφαρμοστεί η τράπεζα Θεμάτων!

Οι αγώνες των μαθητών δεν είναι ένα ακόμα πυροτέχνημα, ένα περιοδικό φαινόμενο χωρίς αιτία. Όσοι μιλούν για τις μαθητικές κινητοποιήσεις χωρίς να ξέρουν, καλά θα κάνουν να ακούν περισσότερο τα αιτήματα και τα συνθήματα των μαθητών. Καμία εισαγγελική παρέμβαση δεν μπορεί να βάλει φίμωτρο στις δίκαιες διεκδικήσεις τους!

Αυτή η ιδιαίτερη σχολική χρονιά μόλις ξεκίνησε και ο αγώνας των μαθητών μπορεί και πρέπει να έχει διάρκεια, να δυναμώσει, να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερα σχολεία στην περιοχή μας, να συναντηθεί με τον αγώνα των γονιών και εκπαιδευτικών για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει! Η ΚΝΕ θα είναι δίπλα τους»

Μαθητικές Οργανώσεις της ΚΝΕ Πτολεμαΐδας

4 σχόλια

  • Σήμερα ξεκίνησαν καταλήψεις σε σχολεία της Κοζάνης για τη μάσκα. Οι γονείς είναι διχασμένοι. Η λύση είναι μία: Τηλεκπαίδευση μέχρι να επιστρέψουμε στην κανονικότατα. Αλλιώς θα έχουμε φασαρίες και στιγματισμό παιδιών.

  • Για πρώτη φορά θα συμφωνήσω με αιτηματα κατάληψης ! Πρέπει στην παιδεία να αλλάξουν τα πράγματα τώρα δεν υπάρχει χρόνος και ειδικά σήμερα σε συνθήκες πανδημίας. Ειδικά στην Εορδαια που τα κρούσματα έχουν ξεφύγει και κανείς δεν ενημερώνει για το μέγεθος του προβλήματος και το τι πρέπει να γίνει .

  • Τα στηρίζει διότι αυτοί τα έχουν υποκινήσει οι λίγοι κάνουν κουμάντου για τους πολλούς, και αν δεν τα πιστεύετε πηγαίνετε σαν γονείς μια βόλτα στα σχολειά να δείτε ποιοι κρατάνε τις καταλήψεις εξωσχολικοί του ΚΝΕ και κατά δεύτερον τα συριζακια.
    ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.