Εκσυγχρονίζεται το αρδευτικό δίκτυο στα Σέρβια

23 Σεπτεμβρίου 2020
15:05

Με απόφαση του Γενικού Διευθυντή Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι στο υφιστάμενο συλλογικό αρδευτικό δίκτυο στα Σέρβια Κοζάνης, με φορέα τον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων.

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω αρδευτικό δίκτυο -αν και υφίσταται από τη δεκαετία του ΄80- δεν είχε Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), με αποτέλεσμα να μην μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από κοινοτικούς πόρους.

Τώρα, με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση και την αναβάθμισή του.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ΑΕΠΟ συμπεριλαμβάνονται εργασίες εκσυγχρονισμού όλου του έργου όπως:

  • Για την αντικατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού
  • Για τη συντήρηση υδραυλικών συστημάτων
  • Για την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού πάρκου, ισχύος 499,75 KW
  • Για την προμήθεια μονάδων ελέγχου υδροληψιών, καθώς και
  • Για τεχνικές εργασίες ασφαλείας (κατασκευή γειώσεων προστασίας ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και στεγάνωσης δωμάτων αντλιοστασίων).

Εκτιμάται ότι με την ΑΕΠΟ, το αρδευτικό δίκτυο στα Σέρβια Κοζάνης θα μπορεί να αρδεύει 25.000 στρέμματα περίπου -από μόλις 5.000 σήμερα- και με χαμηλό κόστος λόγω της ενεργειακής αναβάθμισής του.

2 σχόλια

  • Μπράβο στους άρχοντες της περιοχης. Υπάρχουν και εκτάσεις στη βόρεια πλευρά της λίμνης που δεν μπορούν να ποτιστουν παρόλο που έχουν τη λίμνη στα πόδια τους.

  • Το αρδευτικό Σερβίων μπορεί να αρδεύει 25.000 στρέμματα. Το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται οι εγκαταστάσεις για άρδευση μόνο 5.000 στρεμμάτων οφείλεται στο πολύ υψηλό ετήσιο κόστος άρδευσης, 45-50 € ανά στρέμμα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.