Στρατάκης Γιάννης: Οδικοί Άξονες στη Δυτική Μακεδονία: Συνεχίζεται η πολυγλωσσία και το έλλειμμα Σχεδιασμού – επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά, η έλλειψη συνολικού στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφερειακής Αρχής

23 Σεπτεμβρίου 2020
23:31

Αποκαλυπτικοί Διάλογοι στη Συνεδρίαση του Περ. Συμβουλίου 21-9-20 για τους Οδικούς άξονες και την χρηματοδότησή τους με αφορμή τη συζήτηση της μελέτης  του τμήματος Φλώρινα- Χ/Κ Βίγλας!

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που ανέδειξε για άλλη μία φορά τις καθυστερήσεις και την ανυπαρξία σοβαρού σχεδιασμού από την Περιφερειακή Αρχή, καθώς και τις στρεβλές προτεραιότητες (Σήραγγα Κλεισούρας) σε σχέση με άλλους σπουδαιότερης  σημασίας Οδικούς Άξονες.

Συμπεράσματα:

-Δεν προορίζονται να ενταχθούν  στο ΕΣΠΑ, ενώ θα μπορούσε να γίνει με τη διαδικασία έργων «γέφυρας» ,που θα διασφαλίσει την επιτάχυνση και τη συνολική υλοποίησή τους.

-Επιβεβαιώνεται ότι ο προϋπολογισμός του άξονα για τις οδικές υποδομές εξαντλείται με τη Σήραγγα της Κλεισούρας! Άρα πάει περίπατο και ο Κάθετος Κοζάνη –Φλώρινα-Ευρώπη!

-Η διευκρίνηση που διατυπώνει ο Περ. Σύμβουλος κ. Βόσδου «ότι οι εκπτώσεις του έργου της Σήραγγας θα χρησιμοποιηθούν σε άλλα έργα ,σκοντάφτει σε ισχυρή επιφύλαξη ,αφού το ενδεχόμενο αυτό αποκλείεται λόγω στενότητας χρόνου και λόγω απωλειών του ΕΣΠΑ αλλά και μεταφοράς πιστώσεων   για έργα απολιγνιτοποίησης.

-Και το κυριότερο επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά, η έλλειψη συνολικού στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφερειακής Αρχής!

Στρατάκης Γιάννης  Περ. Σύμβουλος- ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΛΠΙΔΑ

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.