Η παραγωγή «Αχ έρωτα!» παρουσιάζει έλλειμμα ύψους 80.268,55€.  Ο αρχικός προϋπολογισμός της παραγωγής ήταν 149.850,60 €, ωστόσο το κόστος μειώθηκε στα 100.981,55 €, ενώ  το σύνολο της παραγωγής ήταν απολύτως διασφαλισμένο από τον ετήσιο προϋπολογισμό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης. Αυτά ανέφερε, σε γενικές γραμμές, στην χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ, ο Πρόεδρος, Ν. Κέφαλος, συμπληρώνοντας πως: “Τα προβλεπόμενα έσοδα από τα εισιτήρια κατά τον ψηφισμένο προϋπολογισμό υπολογιζόταν στα 48.000 ευρώ,  εξαιτίας όμως της πανδημίας η παραγωγή δεν μπόρεσε να δώσει όλες τις προγραμματισμένες παραστάσεις και έτσι το σύνολο των εσόδων είναι 20.713 ευρώ“, σημειώνοντας επίσης πως: “Kυρίως μετά τις 15 Αυγούστου παρατηρήθηκε μία αισθητή μείωση στην προσέλευση των θεατών, οπότε είναι αμφίβολο, αν θα είχε καλυφθεί η πρόβλεψη των εσόδων, ακόμη και αν δεν είχαν ακυρωθεί οι παραστάσεις, ενώ σύμφωνα με τον αρχικό προϋπολογισμό Εξόδων – Εσόδων το έλλειμμα που υπολογιζόταν ότι θα παρουσίαζε η παραγωγή ήταν 101.850,60€. Ωστόσο με την διαχείριση της παράστασης το έλλειμμα είναι 80.268,55€ δηλαδή κατά 21.582,05€ λιγότερο”.

Σχολιάζοντας, τα προαναφερόμενα, στο kozan.gr, o Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Δημοτική Κίνηση “Κοζάνη – Τοπος να Ζεις”κ. Χ. Κουζιάκης, που συμμετέχει, ως εκπρόσωπος, της Κίνησης, στο Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως: “Επιβεβαιώνονται οι κακοί οιωνοί ότι το ΔΗΠΕΘΕ θα είχε μεγάλο έλλειμμα από τη συγκεκριμένη παράσταση. Έχουμε μια παράσταση που κόστισε 100.000 ευρώ και δεν επετεύχθη  ο στόχος που ήταν να δείξουμε θέατρο, υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Δεν το κατορθώσαμε αφού κάναμε ελάχιστες παραστάσεις με πολύ λίγους θεατές. Σε κάθε περίπτωση η κριτική μας είναι γόνιμη και στηρίζουμε το ΔΗΠΕΘΕ”.

Ο κ. Κουζιάκης, μετά από σχετικό ερώτημα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προτείνουν, ως παράταξη, να έρθει προς συζήτηση στο Δ.Σ. Κοζάνης μια γενικότερη συζήτηση γύρω από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, για τη μέχρι τώρα λειτουργία με αφορμή διάφορα γεγονότα που απασχόλησαν αρνητικά το συγκεκριμένο Νομικό Πρόσωπο.

Ακούστε τη συνέντευξη του Χ. Κουζιάκη: